reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Pat,
masz absolutną rację i oczywiście się zgadzam z tym, co napisałaś. Ale jak napisałam - nie zmienia to faktu, że ciągle słyszę od lekarzy, że mała taka szczuplutka. Pediatra to wczoraj specjalnie ją ważyła - czytaj, nalegała by ją zważyć. Także to nawet nie moje wymysły, dlatego mnie to nieco irytuje i martwi jednocześnie. Po prostu nie chciałabym mieć z tego tytułu problemów :/

reklama
Znalazłam że jest dwa dni starsza od Wojtka. A Wojtek miał wczoraj 5900 i lekarka mówiła że widać że facet bo ciężki w porównaniu do.dziewczynek w.jego wieku które były przed nami.i szczerze? Byłam.w szoku że ona powiedziała że ta malutka ma 3 miesiące bo dałabym jej.naprawdę.Góra dwa.miesiące...
A dla.porównania Kubuś starszy od.Wojtka 2 tygodnie.jest od.niego 2kg.cięższy...gdybym.tak.na.to patrzyła.to bym zwariowała że Kubuś ma prawie 8 a Wojtek 6...ale Wojtek to Wojtek Kuba to Kuba. Skoro wiesz że mała.je to ok. Twoja pediatra przewrazliwiona...przecież zawsze możecie małej zrobić badania dla.pewności ;)
Mój Wojtek.też jest szczupły.ale on dluuuugi jest

Asia ile twoja wazy i ile ma dokladnie tygodni??? Jaka sie urodziła??
Jestem mama 3 latki o wadze obecnej 11.5 kg. Ubranua dlugue nosi na 98-104 zaś spodenki krotkie i spodniczki 12-18 msc. Na 2 latka,są luźne te na 3 jej spadają.

Hej

renatka no witaj córo marnotrawna!!!!!
Żebyś wiedziała co tu było jak Ciebie nie było ahhhhhhhhhhhh telenowela..

ja szykuje ur. syna starszego, jutro
biszkopt do tortu upieczony, łazienka umyta i to narazie tyle bo mały wstał. Jeszcze tiramisu kokosowe i mini ptysie z budyniem i wszystko. Nie mam siły ani chęci na sałatki wędliny i gorące dania jak zawsze no cóż..najedza się na chrzcinach :p buehehehehehe nie no żart :p

Mój jak je z piersi to nieraz 3 minuty a nieraz 15 i mało mu..wszystko zależy czy chce pociumkać czy zjeść..

aga..zatwradzenie ale chyba Twoje :p bez przesady..jak bąbel nie ma alergii czy skazy jeść można wszystko. wiadomo nie 2 kg truskawek czy czekolady bo to i Ty źle zniesiesz ale normalne porcje.. ja jem wszystko i dobrze się mamy. kapuste też. fasole czy inne wzdymajace rzeczy, bób również. mały nic nie ma. przeciez mleko się w jelitach nie robi :p

ja nie wiem ile wazy mój maluch..na 8 tyg miał 5150 gr.. czyli przytył mi równe 2 kg od urodzenia..czy ja wiem czy to dużo czy mało? nie mam pojęcia. widze, że rośnie bo ubranka małe..

Asia wro aj bym zmieniła pediatre. lekarz chyba nie jest od tego, żeby głównie się skupiac na wadze.. skoro nie ma az takich kompetencji, żeby wywnioskowac co i jak-waga ur. przybieranie, sposób karmienia itp. to chyba marny z niego pediatra ;-)

Aylin Twoja Tysia to w ogóle mistrz hehehe ;-) mój 4 latek ubrania na 116 -122 ;-) ale taki chudy w pasie, że spodnie na 104 dobre... a wazy nie mało bo 18 kg

Powtarzam ;)
Mała urodziła się z wagą 3370, teraz przy ważeniu miała 4940. Ma koło 61-62 cm (może więcej, mam tylko miarkę z Ikei :D).

Pediatra była w zastępstwie, bo nasza na urlopie. Ale neurolog też mówiła, że chucherko. Cóż.. możliwe, że po mnie to ma i taka jej uroda. Mimo to jak czytam ile Wasze ważą czy innych koleżanek, to moja faktycznie słabo przybiera, ale ja już więcej z siebie nie dam. Mała i tak za dnia często przy cycu siedzi. Pediatra zleciła badanie moczu - dzisiaj fail, nie dałam rady złapać siuśków, a laborantka tylko przez godzinę rano jest :| To moje pierwsze dziecko i tak się niestety nad nią trzęsę ;)

Asia kup w aptece woreczek do lapania moczu dla dziecka ;) przyklejasz i czekasz. Ale jakby było coś nie tak to szybciej pokaże to badanie krwi niż moczu...
To skoro ma 61/62 to chyba na tyle cm ma.Dobra wagę...

A ile ma tygodni? Moja ostatnio 5200 ważyła.
Tysi badania robiłam jak przestala przybierać. I wszystko ok bylo. Generalnie moja nie choruje. Jak cos to katar. Czasem goraczka jednodniowa.

reklama
Asia ja cie doskonale rozumiem, moja pediatra nie czepia się, ale ja jak chodzę ja ważyć to się przejmuje, mój też mi mówi ze przesadzam a ja się czasem czuje jak matka która nie może dziecka nakarmić, ale coraz czesciej sobie powtarzam ze widocznie taka jest, tym bardziej ze ona raz przybierze mało a potem np ok. A nic w karmieniu nie zmienialam.

Mówię ci ze moja identyczna prawie wagę ma z tego co piszesz ;)

Doli no to może i tych jagód jak kupię to trochę zjem ;) bo właśnie pierogi bym zjadła z jagodami

Do góry