reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

mnie tez mdli czasami nawet bardzo pare razy o malo nie zwymiotowalam
mysle ze pozniej bedzie gorzej :( z corka codzienne wymiioty do 16tc z synem do 13tc :( nie ludze sie ze tym razem mnie omina

jutro ide na badania i obciazenie glukoza (niestety w poprzednich ciazach cukrzyca ciezarnych wiec teraz pewnie tez :( ) i juz sie boje jak ja wytrzymam tyle czasu bez jedzenia :(
a w czwartek w kioncu kolejne usg oby tym razem wszystko piekne juz bylo widac

aguska przykro mi

reklama
Ja jestem przeciwna tak szybkiej suplementacji, wystarczy kwas foliowy, a witaminy sa doslownie we wszystkim i baardzo rzadko Polacy maja jakiekolwiek niedobory. W ogole te suplementy to dziadostwa. A pozniej sie rodza takie wielgachne te dzieci, po 4-5 kg i trzeba cesarki robic..

A co do farbowania, to raczej ze bede sie farbowac!

W ogole to jestem jedna z baardzo niewielu forumowiczek, ktore beda mialy 1 dziecko.. Slabo tak, dla Was to juz nic nowego;P

grubson ja w ciązu byłam prawie 3 lata temu - to juz zapomniałam jak to jest :) hehe nie martw się - przynajmniej nie masz wspomnien poporodowych :)

A co suplementacji to też z tych przeciwnych jestem - ale jak juz dostałam to szkoda wywalić :p

Teraz biorę kwas foliowy i pije cos z żelazem bo miałam anemię przez cała ciąże a po tabletkach zaparcia miałam a po innych wymiotowalam ;) dla anemiczek polecam sok z pokrzywy, zamawialam prez internet i pomógł mi w kilka dni dosłownie! Szkoda, ze tak późno sie o nim dowiedziałam bo sie meczylam z tym żelazem...
Lei a burak? rewelacyjnie wyniki żelaza podnośi. Szczególnie zakwas. Mi juz mama nastawiła bo ja anemie mam cały czas. Ale na tym samym poziomie od lat wiec nawidoczneij taka moja uroda.

jutro ide na badania i obciazenie glukoza (niestety w poprzednich ciazach cukrzyca ciezarnych wiec teraz pewnie tez :( ) i juz sie boje jak ja wytrzymam tyle czasu bez jedzenia :(

JUZ?? nie za wczesnie z ta glukozą? Ja tez miałam cukrzycę w pierwszej ciązy ale gin mówił ze do 20 tygodnia robimy tylko normalne badania glukozy - jak beda za wysokie wyniki to wtedy da mi skierowanie na lemoniade.

Ja rowniez 1 dzieciatko :)) , jem suplementy- jedne z lepszych wydaje mi sie dobre wchlanianie maja . Uwazam ze lepiej duze i zdrowe, silne dziecko niz by mi mialo chorowac pozniej.

Ostatnia edycja:
malutka - moja córka wazyła w dniu porodu 2800 obecnie nadal jest drobniutka. A nie choruje. Syn koleżanki waga urodzeniowa prawie 4 kg. Duzy, sliczny chłopczyk - non stop zapalenie oskrzeli, angina itd. A kłociła sie za mna cała ciąże własnie o witaminy, kwasy dha i cała resztę dobrodziejstw koncernów farmacutycznych. Wiec suplementacja w czasie ciazy niewiele ma wspólnego z tym co jest potem. A i obydwie karmiłysmy piersią :)

Ailyn od kwietnia tego roku sa pozmieniane normy na cukier u ciezarnych i zalecaja od razu sprawdzic na poczatku ciazy jezeli wystepuje duze zagrozenie cukrzyca a 2 razy w ciazy + babcia i mama i tata z cukrzyca to tez dobrze nie wrozy :( jak wyniki wyjda ok to nastepne badanie dopiero kolo 24-26tc bez tego badania lekarz tez nie moze mi przepisac recept na paski do glukometru :(

hej;) tak czytam i czytam i widzę, że nie ja jedna zmagam się z problemem czy nosić starsze dziecko, czy nie nosić. Ja mam w domu 2latkę, wszędzie jej pełno, czasem muszę ją podnieść, czy na nocniczek, czy do łóżeczka przenieść. Ale ogólnie ograniczyłam podnoszenie, mąż przejął inicjatywę :p

Co do samopoczucia, czuję się rewelacyjnie! Żadnych nudności czy mdłości ( w pierwszej ciąży do 3 miesiąca je miałam), a teraz żadnych zachcianek, zapach kawy mnie nie odrzuca.. hehe czasem się zastanawiam czy ze mną wszystko ok :p

Niuńka - dla nas wiadomość o ciąży też była miłym zaskoczeniem ;) już nie mogę się doczekać wizyty u gin, a idę w czwartek!
Pozdrawiam! :)

Ailyn od kwietnia tego roku sa pozmieniane normy na cukier u ciezarnych i zalecaja od razu sprawdzic na poczatku ciazy jezeli wystepuje duze zagrozenie cukrzyca a 2 razy w ciazy + babcia i mama i tata z cukrzyca to tez dobrze nie wrozy :( jak wyniki wyjda ok to nastepne badanie dopiero kolo 24-26tc bez tego badania lekarz tez nie moze mi przepisac recept na paski do glukometru :(

o widzisz. Nie wiedziałam. A w sumie zapomniałam powiedzieć ze cukrzyce miałam. Ale licze ze teraz mnie ominie :p

Która z was ma powyzej 35 lat? i czy idziecie na badanie prenatalne?

reklama
Wlasnie mi mówil ze w tej chwili prenatalne robi sie z krwi i z tymi wynikami idzie sie na usg. Wprowadzają do systemu i wuala sliczny wynik

Do góry