reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
hej

bylam na tej glukozie z rana i nie dośc , że dodatkowo morfologia to jeszcze kłuły z palca, po godzinie z żyły i po 2 godz również z żyły także wyglądam jak narkoman :-D

wyniki mam ok--> 4.35-> 4.65->5.01

za to morfo gorzej bo żelazo za niskie :/

po wczorajszych wojażach z przemeblowywaniem dzisiaj stawia mi się brzuch cały dzień :/ :/

Myla co to za brednie, że się nie odwroci? daj spokój... co innego jakby to był 35 tydz czy coś.., za luteine palciłam jakieś 5 zł czy coś..jaki aplikator??????:confused::confused: ja nic nie miałam a może jestw opakowaniu ??? hmm

milia ja się zalamałam już dziś totalnie. nawet nie ma nic fajnego, żeby kupić :/ :/ niezłe te wykłady lol, dlatego ja omijam i nie chodzę co mam wiedzieć to wiem

Pat ja miałam te 75 gr w 150 ml wody tylko..aż gęste było a jak wypilam- na 1 raz mogłam ale widze, że ludzie dziwnie patrza to na 2 razy wzięłam :baffled: potem wyskrobywałam ten cukier patyczkiem z kubeczka :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

magda moj tez szanuje zabawki dlatego nic nie mogę wyrzucić :cool: ale jak tylko coś sie polamie to odrazu :cool2::cool2: jakbym miała zrobić zdj zabawek to bym musiała na 10 zdj robić hahahahahahahhaha....masakra

asiatipl zdrówka!!!

natasza leż!!!! masakra czemu te dzidziole tak chcą wyjść!! przeciez zima jest!

Myla narazie szyjka ma 31mm więc mówił że jeszcze spokojnie ale muszę bardzo uważać bo tydzień temu było 36mm teraz postaram się na prawdę leżeć ale Myla masz rację co chwilę jest coś że można /trzeba wstać a tu nie wolno ehh... Marek mnie mega pilnuje więc pewnie weekend radę musiała cały przeleżeć bo będzie pilnował

Ciekawe życia chyba są a że zima dość ciepła to im nie przeszkadza może uda się przeciągnąć z 7-8tygodni jeszcze ...??

Doli dobrze że Ci smakowała ta glukoza :) i najważniejsze że w normie cukier :) a żelazo to chyba dużo z nas ma już na tym etapie za niskie będzie dobrze :)

Ostatnia edycja:
Doli mnie kuli w palca i trzy razy w żyłę...jakąś kuzwa wyjątkowo gruba igła...zawsze taka cieniutka a dzisiaj...i w prawej ręce dwa razy kula w ta sama dziurkę a w lewej nie mogła znaleźć żyły i jak w końcu znalazła to jak wyjela igłę to żyła pękła bo cienka i ręka boli jak nie wiem...
W ogóle ja w ludzi nie wierze...dzisiaj przez 3h spędzone tam zwatpilam w niektóre ciężarne kobiety...więc ja poszlam o czekałam w kolejce. Ludzie widzieli że w ciąży jestem ale mowilam ze mogę poczekać bo co mi tam...i później sobie siedze juz po wypiciu lepika i gabinet się zwolnił i faceta kolej była wiec juz stal w drzwiach a w tym momencie kobieta (wyższa ode mnie a duuuuuzo chudsza niż ja sprzed ciąży. Brzuch wklęsły, cycka brak, tylka brak) mówi :''przepraszam! A czy kobiety w ciąży nie maja pierwszeństwa?!" pielęgniarka taka trochę w szoku na nią spojrzala i pyta 'a Pani jest w ciąży?' tamta mówi no tak i weszła...może i była w ciąży ale chyba na samym początki a wyskoczyła jakby nosiła już brzuch i było jej ciężko poczekać (bo ten facet był jeden jedyny już do gabinetu...)
I druga sytuacja...minęły dwie godziny, stoję żeby wejść do gabinetu na ostatnie pobranie na to kolo mnor staje kobieta w ciąży i mówi że ona ma pierwszeństwo bo jest ciężarna...i taka babeczka która ze mną tez glukozę miała pyta się mnie czy ja nie muszę już wchodzić ale tamta jak tylko drzwi się otworzyły to wlazla jak słoń nie patrząc że mnie taranuje -_- ja rozumiem, nie mam wielkiego brzucha...ale to nawet nie o to chodzi że ciężko mi było stać (ciężko było stać bo było mi już słabo z głodu) ale chodzi o sam fakt...nie dość że tak jak i ona jestem w ciąży yo do tego ludzie z glukozy wchodzą bez kolejki czy są czy nie są w ciąży ! Ludzie byli w szoku i pytali czemu nie weszlam to mowie ze pani w bardziej zaawansowanej ciąży widocznie więc nie będę się z nią przepychac...ale byłam bardzo zła -_- czasem się nie dziwie że ludzie maja w nosie ciężarne skoro niektóre się tak zachowują...-_-

Natasza dbaj o siebie i małego ! Lez i pachnij !

Pat to zwykły brak kultury i wychowania i tyle.
W moim laboratorium pisze wielkimi czerwonymi literami ze na krzywą cukrowa wchodzi się bez kolejki i do tego o ciężarnych tez pisze ale zapomnij ze ktokolwiek cie puści. Ja tam sama podchodziłam i niechby ktoś się odezwał. Ale niestety trzeba walczyć o swoje prawa.

u nas tez jest o tym info i na 2 h siedzenia raz mnie zaskoczyla kobitka starsza, przyszla z mezem i ja siedzialam juz po wypiciu i czekałam- no i oni sie rozebrali i w tym czasie ktos wyszedl a nastepny wszedł a ona spojrzała na mnie i mowi- "ciężarna a w kolejce czeka ? " , szczerze to az mnie zamurowało bo nikt wczesniej nic a nic nie wspomnial ;) a brzuchol widac juz wyraznie,

Starsze osoby jakoś tam nie narzekaly jak ciężarna wchodziła bez kolejki. Tylko to właśnie te w ciąży mnie zaskakiwaly...takie wykorzystywanie sytuacji ^^ smiac mi się jeszcze chciało bo ta druga jak szła od wieszaka do drzwi to ledwo co i za kręgosłup się trzymała a jak drzwi się otworzyły to jak młody bóg mnie przepchnela i z gracją gazeli wskoczyła na fotel do pobierania krwi :D

reklama
Do góry