reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

milia, to niezłą gadkę wam położna walnęła hahaha :) że mąż nas wyręcza w obowiązkach domowych, a to dobre ;)
zobaczysz że jak już zacznie się poród, to mąż wcale nie będzie chciał wyjść. z resztą może siedzieć cały czas przy twojej głowie i nie musi nic widzieć, jak go to nie interesuje :) mój np. się bał. położne go pytały czy chce zobaczyć główkę jak już mała zaczęła wychodzić, a on za chiny nie chciał hehe. a ten moment kiedy dają wam już maluszka, to naprawdę cudna chwila :)

jejciu dziewczyny, ile wy bierzecie tych leków biedulki. dbajcie o siebie!

reklama
A ja uzywam apliatory bo :D jak uzywalam palucha to mi uciekały gdzieś i były za płytko a apkikator smaruje zelem i nic nie boli i tabletka tak głęboko jak powinna :D

Jej zazdroszczę Wam, że mężowie chcą być z Wami podczas porodu. Mój to nawet takiej opcji nie bierze pod uwagę. A ja bardzo chciałabym, żeby ktoś ze mną był. Fakt, że na pierwszym porodzie szybko w miare poszło w sumie ok. 5 godz., ale teraz obawiam się, że może być dłużej, z długiej strony to nie wiele wiem co było między skurczami, a czas w miarę leciał szybko, ale mimo wszystko było by łatwiej gdybym mogła z kimś pogadać. A może jeszcze patrząc z innej strony to faktycznie jakby ktoś był ze mną to bardziej rozczulałabym sie nad sobą, a tak nawet jakbym chciała to nie miałam komu się żalić. Od czasu do czasu przychodziła do mnie położna, to wtedy jej marudziłam że boli, i brak mi sił, ale ona chwilę masowała a potem szła sobie

Ale mam dziś lenia :eek: pogoda za oknem straszna. Miałam się zabrać za składanie prania ale nie mogę się z narożnika zwlec :D :p mały dziś w miarę aktywny ale nie specjalnie... znów ułożył się pleckami do przodu i strasznie się rozpycha. Az boli :banghead: za chwilę wraca mój przedszkolak i koniec leżenia :p

Ja tez uzywam aplikatora od poczatku. Mnie paluch przeraza mam wrazenie ze dlugimi paznokciami moge sie podrapac ;)
Na dworze beznadziejnie. Syn jeszcze w domu wiec siedzimy oboje. Ja wczozaj po tej glukozie mialam dzien do D . chyba ze po upuszczeniu mi krwi bo 6 albo 7 fiolek mi sciagnela. Za to dzis dopiero sie polozylam. Rzadzilusmy z synem w kuchni. Nalesniki, fasolka na obiad tarta truskawkowa. Dobrze ze zajal sie chwile bajka to odpoczne;)

Kurczę ale mnie rozłożyło. W nocy koszmarny kaszel, a teraz katar i łzawienie oczu. A jak na złość dzisiaj muszę po małą do przedszkola iść, a normalnie nie mam sił z domu wyjść.

Asia, zdrówka!
Marela, to poszalałaś w kuchni, pyszności :) ja paznokcie na krótko obcinam, więc tego sie nie obawiałam.
Już luteiny nie biorę, wcześniej miałam 2x dziennie 100 i 3x dziennie duphaston, potem sama luteina, potem raz dziennie i już od kilku tygodni nie biorę.

Natasza, jak u Ciebie?

Pozdrawiamy znad Soliny. Wczoraj poszalałam na disco. Potem koncert golców. Wróciłam do pokoju po 1. Rano myślałam ze nie wstane. Mloda opadla po harcach i ugniatala. Dzis szaleństwo na stoku - tzn ja aż wzięłam udział w rzucie siekiera nozami i piłeczkami:) aaa cukier po śniadaniu 54????? A grzeszyłam. Teraz hotel i wieczór znów impreza

reklama
ja mam chyba inna lutke niż wy bo aplikatora brak i tylko paluchem trzeba :-) ale mam już ostatnie opakowanie a potem jakby pojawiły się jakieś bóle to kupić buscopan :tak:

Do góry