reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dziewczynki milosc sie mnozy :) wiec na pewno jej nie zabraknie dla naszych szkrabow ;)

Ja juz po 3 kluciach. Ale jestem glodna :))
Kurcze pielegniarka pielegniarce nierowna. 2 razy pobierala mi jedna i ta sama a raz inna. Przy tej pierwszej dosc bolalo a ta druga nawet nie wiem kiedy mi pobrala hehe

reklama
Aylin, zdrówka!:-)

Multimama, witaj :-)

Z tą ilością dzieci i liczeniem na siebie bywa różnie, ja mam siostrę, mąż brata i żadne z nas od wielu lat na drugie liczyć nie może... Chociaz znam oczywiście wiele takich rodzeństw, które są bardzo zżyte ze sobą i zazdroszczę mi tego. Ja jednak nie wiem, czy zdecyduję się na drugie dziecko, bo i nie ten wiek i warunki finansowe i mieszkaniowe. Zdaję sobie sprawę też tego, że jedynak czuje się pewnie samotny i nie mając rodzeństwa, chciałby je mieć, ale nie zawsze rodzeństwo=bliskość, zaufanie i pomoc, więc pod tym kątem nie będę patrzeć.

Margo mi się chyba robi rozstęp na brzuchu :-(na razie to takie drobne fioletowe naczynka, jak pajączki, nie są widoczne cały czas, bo np. rano nie mam, ale wieczorem po dłuższej kąpieli wyłazi mi coś takiego w jednym miejscu, to chyba to, prawda? :-(

Dla mnie w badaniu glukozy nie było najgorsze, że byłam głodna, bo nawet nie byłam ;-)i potem, jak pielęgniarka kazała mi od razu coś sobie zjeść, to na siłę zjadłam bułkę, bo jeszcze mi się nie chciało, najgorsze było to czekanie i jak mój organizm reagował - fale gorąca i słabości.

Kuklaki smaruje smaruje i to kilka razy dziennie. A te 2 to nowe bo ich wcześniej nie miałam. Dobrze że w niewidocznym miejscu.
Najważniejsze że mój M powiedział że z rozstępami czy bez będzie mnie kochał tak samo albo i bardziej :happy:

Mi powolutku wychodzą stare rozstępy na brzuchu (dwa z lewej str brzucha i kilka z prawej) po ciazy nie było ich widac, ja tez smaruje cały czas, zazwyczaj jak ide siku :-D na zmianę bio oil i palmers. Moja mama nie ma ani jednego rozstępu i świetna skore na brzuchu, w obu ciążach czuła sie fantastycznie (ja rzygalam od rana do nocy i w nocy tez) ale 1 poród miała ciężki bardzo, takze u nas wszystko ns odwrót. No i geny ciążowe po kimś innym najwidoczniej odziedziczyłam :-D

Hej dziewczynki,
wczoraj napisalam dlugiego posta i mi sie skasował i już mi się nie chciało pisać znowu na tej komórce

Asia, mam nadzieje, że kotek się znajdzie. Mój raz przenocował na klatce schodowej, ale rano sie znalazł pod drzwiami. Mam nadzieję, że Twój zaraz wróci z głodu :)

Dygotka, super, że badanie dobrze wyszło, u mnie też, choć nie podali mi norm, to na oko wydaje sie ok.

Współczuje Wam przeżyć okołoporodowych, oby ten poród Wam to wszystko wynagrodził - był szybki i jak najmniej bolesny.

Ja z kolei nastawiam sie na sn bez znieczulenia. Wybrałam takie miejsce, które ma odtworzyć jak najbardziej naturalną, domową atmosferę, bez sprzętu medycznego i lekarza - tylko położna. Oczywiście jak się cos bedzie działo to przewiozą mnie na blok, bo to zaraz obok.
Ale że to mój pierwszy poród, to się nie boję (pewnie dlatego, że nie wiem co mnie czeka) Podchodze do tego tak, że tyle kobiet rodzi od zarania dziejów to dlaczego ja miałabym nie dać rady :)

Jestem jedynaczką i nigdy nie brakowało mi rodzeństwa czy towarzystwa. Zawsze zapraszałam dużo koleżanek, a jak byłam sama to sobie wymyślałam zabawy i się nie nudziłam. Dlatego ja sama jeszcze nie wiem czy pozostanę przy jednym czy będę chciała więcej dzieci. Trochę za późno sie wzieliśmy za płodzenie dzieci, ale wiem, że mąż chce mieć liczną rodzinę. No zobaczymy jak będziemy sobie radzić z jednym :)

A badanie cukrzycy spoko. Trochę się naczeczakałam na samo badanie, bo bardzo dużo kobitek było. Weszłam po godzinie dopiero, więc już byłam nieźle głodna, a musiałam jeszcze 2. Ale jak to wypiłam to już tak nie czułam głodu. Czas mi zleciał strasznie szybko (jak zawsze niestety).

Zrobiłam niespodzianke mezowi i pojechałąm odebrać go z lotniska. Miałam tabliczkę z jego imieniem jak na filmach. Ucieszył się :)

Miłego dnia dziewczyny, my pewnie dziś do kina skoczymy

Hej Cory.
Żyje żyje po prostu mam lekkie załamanie psychiczne i nawet TV nie wlaczam...
Dziś ciut lepiej nawet wysLam na spacer gdzie dorwala mnie Kuklaki ( napiaalam wiad. Od razu ale cos polaczenia nie miałam i nie wysłało)
Ostatnio mam spore bóle brzucha IDE pojuttrz do lekarza to mu powiem... Nawet chciałam ostatnio jechać na IP bo na dodatek wymiotowalam ale dzieciaki i nie wiedziałam z kim ich zostaqie jak mnie zatrzymaja...

Witamy MULTIBANK !!!! :D wybacz,te moje Cory wszędzie kasę widza tylko :D

Hej, Myla :-)
Dobrze, ze wyrwałaś się z domu na spacer.
Jeśli chodzi o ten ból i wymioty, to może jakieś zatrucie? przeszło już?

Kurczę, to niedobrze, nie wiem, czy 2 dni czekać na wizytę, czy nie lepiej byłoby pojechać na IP, zbadaliby Cię, siłą nie zatrzymają, najwyżej w domu byś leżała...Ale mam nadzieję, że to niegroźne i przejdzie...

reklama
Mmyla cieszymy sie że się odezwałaś.. wiesz moze ten ból spowodowany jest tym ze mała układa Ci. Się tak nisko?? Ja tak mam ze jak pochodzę z 15-20 minut to mały schodzi nisko i cale podbrzusze boli..

Mi wychodzą rozstępy takie cienkie i blade na brzuchu mimo ze duzo sie smaruje

Ostatnia edycja:
Do góry