reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

kifsi - własnie a nie mozesz młodego zabrac ze soba? w sumie zalezy od lekarza. Na prenatalne nie pozwolił mi z młoda wejść bo powiedział ze go dzieci rozpraszają.

reklama
Test glukozy miałam w10tc i była na granicy, miałam trzymac dietę ale trochę mi nie wyszło, teraz będę miała pewnie jakoś na poczatku grudnia.

Klaudia ja tez mam cały czas stan zapalny, teraz w dodatku drozdzaki jakieś ponoć a nic nie czuje. Wszystko będzie ok.

Wydalam 180zl a i tak nie kupilam wszystkiego.jestem załamana :zawstydzona/y:

Mila siostro :-D

myślałam nad zabraniem Wika ze sobą , ale on do aniołków nie należy i boje się ,że całe badanie mogłoby zakończyć się totalną porażką :-(

edek :

aylin - ty dziś równo 20 tydzień - gratuluje

A u mnie jutro dokładnie 21 tydz i ciągle mam ochotę na różne smaki - zwłaszcza w dziwnych połączeniach. Myślałam że to tylko na początku ciąży hmmm :confused: Dziś na śniadanie miałam kanapki z domowej roboty wędzoną kiełbaską z ogórkiem kiszonym i kanapki z makrelą. Po wszystkim zagryzłam dwiema słodkimi pralinkami i popiłam sokiem pomarańczowym... :baffled: Później jeszcze jabłko do kolekcji...

A przed chwilą zjadłam dwa kawałki chleba z czosnkiem i popiłam gorącą herbatką z sokiem malinowym - mam nadzieję, że pomoże na to moje przeziębienie (ostatnim razem zadziałało) bo wyglądam jak czerwononosy renifer :-D W sumie wszystko by się zgadzało - północ, renifer, tylko śniegu brak heh

Wracam pod kocyk.

Ostatnia edycja:
Karina mam nadzieję, ze z Emili juz jet kepiej i szybcuutko wyjdzie do domu dla Ciebie też duuuzo zdrówka i spokoju.

Dziewczyny ale duże macie dzidziusie :-) gratuluje kolejnych potwierdzonych płci i udanych wizyt :-) ja nie wiem jaki moj jest duży muszę czekać jeszcze niecałe dwa tygodnie do połówkowego a ruchów mało a kopniaków dalej brak

Dziś przyleciał mój brat z angli czekam na niego z niecierpliwoscią bo nie widziałam go prawie rok :szok:

Margo, to gdzie Ty biedna pójdziesz w sobotę taka chora? :-(
dla mnie nie ma nic dziwnego w tym połączeniu :-) za to jak mam katar, to kompletnie smaków nie czuję i jest mi wszystko jedno co jem.

Natasza, to pewnie miłe spotkanie będzie, baw się dobrze :-) 2 tygodnie szybko zlecą.

Milia - teściowie szykują dla mnie pokój gościnny. Problem tylko, że teściowa ma teraz chemioterapię więc nie chcę jej niczym zarazić więc pewnie wyląduję u szwagra (dobrze że w tym samym mieście).

Natasza a w którym tyg jesteś? Jeszcze się doczekasz tych kopniaków. Moja mała kopie z każdym dniem silniej. Wcześniej czułam tylko lekkie łaskotanie a takie konkretne kopniaczki poczułam jakieś 1,5 tyg temu. Teraz jak mnie czasem kopnie to aż boli.

Kuklaki, po tamtej historii zrezygnowałam z takich prezentów :-D ale ja kiedyś w ogóle nie potrafiłam pohamować apetytu na słodycze, jadłam je nawet w nocy, co więcej, jak kupiłam coś słodkiego i nie zjadłam przed zaśnięciem, to wybudzałam się w nocy z myślą o batonie/czekoladzie i nie mogłam zasnąć, dopóki go nie zjadłam, czasem to były znaczne ilości naraz.
Ale to chyba przez samotność było ;-)bo odkąd mieszkam z mężem już nie jem w nocy :-D

Teraz masz inny glod i maz go zaspokaja:laugh2::laugh2: a tak na powaznie to musisz miec dobra przemiane materii i nie masz tendencji do tycia skoro po tylu slodyczach nie tylas:tak:

Test glukozy miałam w10tc i była na granicy, miałam trzymac dietę ale trochę mi nie wyszło, teraz będę miała pewnie jakoś na poczatku grudnia.

Klaudia ja tez mam cały czas stan zapalny, teraz w dodatku drozdzaki jakieś ponoć a nic nie czuje. Wszystko będzie ok.

Wydalam 180zl a i tak nie kupilam wszystkiego.jestem załamana :zawstydzona/y:

Mila siostro :-D

Ta zalamka przez to ze drozyzna czy ze nie kupilas wszystkiego?

A u mnie jutro dokładnie 21 tydz i ciągle mam ochotę na różne smaki - zwłaszcza w dziwnych połączeniach. Myślałam że to tylko na początku ciąży hmmm :confused: Dziś na śniadanie miałam kanapki z domowej roboty wędzoną kiełbaską z ogórkiem kiszonym i kanapki z makrelą. Po wszystkim zagryzłam dwiema słodkimi pralinkami i popiłam sokiem pomarańczowym... :baffled: Później jeszcze jabłko do kolekcji...

A przed chwilą zjadłam dwa kawałki chleba z czosnkiem i popiłam gorącą herbatką z sokiem malinowym - mam nadzieję, że pomoże na to moje przeziębienie (ostatnim razem zadziałało) bo wyglądam jak czerwononosy renifer :-D W sumie wszystko by się zgadzało - północ, renifer, tylko śniegu brak heh

Wracam pod kocyk.

Grzej sie grzej zeby szybko wyzdrowiec, a smaki to rzeczywiscie masz dziwne, taki mix dobrze ze cie nie pogonilo.

reklama
U mnie jest 19 ±4 i wszyscy mówią, że nie widać, żebym w ciąży była :p a tak w ogóle czy któraś z Was przechodziła opryszczke?

Do góry