reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

tabasia - zdrówka :tak:

olusia - może jeszcze nie do końca normalne , ale zawsze to bliżej niż dalej :tak: z każdym kęsem będzie lepiej :-)

milia - ja mam stresa przed każdą wizyta :-( potem spokój przez 1,5 tygodnia i tak w kółko :-( w pierwszej ciąży bałam się tylko porodu , ehhhh chciałabym mieć znów tę błogą nieświadomość co w tedy :tak:

karina - super ,że się zrelaksowałaś :tak:

misiamonisia - my się znamy z innego wątku :tak: jejku u ciebie już 21 tydzień leci :tak: dla ciebie i maluszka również zdrówka :tak:

reklama
Ja juz po wizycie. Spada mi hemoglobina i wit D, lekarka mi ostatnio nie przepisała i sie dziwiła ze nie biorę jak nic mi nie mówiła a wyniki juz wtedy były niskie i ze wit dla ciężarnych dopiero od tygodnia a nic mi wczesniej nie mówiła...juz tam wiecej nie wrócę bo wiecej stresu niż pożytku z niej mam...nie było widac płci :crazy: ale to wina sprzętu no i sie dowiedziałam, ze mi nie badają tsh no kuzwa pry takiej niedoczynnosci i wymiotach ktore miałam to myslalam, ze badają..teraz mi wit D przepisała 20 000!!! Raz a tyg sie nią bierze, chyba ja Bóg opuścił, kupie sobie 1000 i bede codziennie brała...tym bardziej, ze oba moze powodować wymioty nudności i bóle głowy...ogolnie jestem zawiedziona...

Kifsi dziekuję również :blink: zaglądaj do Nas ;-)

Noo.... wg OM jutro zaczynamy 22 tydzień :-) Ale wg USG Maluszek jest 2 tygodnie starszy :happy: W środę miałam usg i Synuś ważył już 480 g :-D

czytalam gdzies ze wiekszosc ludzi ma niedobory wit D i dlatego ciezarnym ogolnie zaleca sie brac te wit dla ciezarnych ktore zawieraja wit d

zrobilam pierwszy zakup :-D laktator elektryczny aventu kupilam na allegro bo w dobrej cenie sie udalo trafic :)
normalnie juz mnie roznosi zeby zaczac i zbierac a to jeszcze 3 tyg do usg i ewentualnie zeby dowiedziec soe jaka plec no i prawie 2 miesiace do wyprzedazy jeszcze :( musze tez uwazac zeby nie kupowac bez corki bo jej bardzo zalezy na tym zeby byc ze mna przy zakupach , umowilysmy sie na koniec grudinia na babski weekend na zakupach :-D

Doliores, my właśnie w czerwcu kupiliśmy mieszkanie, ale było 4 lata po remoncie, więc ładnie wyglądalo i nie musieliśmy nic robić. Meble też nam zostawili. Ale teraz musimy zrobić miejsce dla dzidzi to jedno, a drugie już mam syndrom gniazda i chce urządzić po swojemu :) Już wybrałam szafę i fotel bujany do karmienia dziecka :D

Dziś to jestem wkurzona na maksa ;/ W czwartek robiłam badania moczu i wyszły mi bakterie i obecność leukocytów. W piątek zadzwoniłam do lekarza z pytaniem co robić, czy jakąś to leczyć. Lekarz powiedzial, zeby powtórzyć badanie i jak znowu wyjdzie to wtedy będziemy robić posiew. No więc dziś rana znowu zawiozłam mocz. Te badania robie w Luxmedzie, bo mam ubezpieczenie z pracy. Wyniki pojawiły się w systemie już o 14. Patrzę, a tu nie ma drugiej części badania, czyli osadu moczu. A to w tym osadzie są te bakterie i leukocyty. Dzwonie na infolinie, czekam 10 min, odbiera babka, mówię o co chodzi, ona się rozłącza na chwilę po czym mówi, że rozmawiała z lekarzem, który tu dyżuruje i że on kazał przekazać, że jak nie ma tej części to znaczy, że wszystko dobrze jest. Rozłączam się, ale zaraz sobie myślę, skąd on to może wiedzieć. Szukam starych wyników z września i tam mimo, że wszystko było dobrze to ta część o osadzie była. Więc dzwonie jeszcze raz. Tym razem babka po konsultacji z kimś mówi, że oni mają 24h na podanie wyników, więc może dołożą tamte, a jak nie to mam iść do placówki. Czyli nic nie wskórałam ;/ Wiem, ze się nie pojawią te wyniki, bo nigdy tak nie było, żeby jedno proste badania w 2 etapach podawali. No i dupa.

Vessuna cierpliwosci, nic nie zrobisz , musisz tam isc widzisz ze raz tak mowi raz tak. Fajnie ze masz swoje mieszkanie.

Lei bidulko tacy lekarze mnie wkurzaja, skoro nie kaze to sama nie bierzesz proste, mi sie wydaje ze to takie olewanie.
Ja mojego z gina na sile info wyciagam.

Ostatnia edycja:
vesunna ja czesto w luxmedzie nie mam tej drugiej czesci
no wlasnie jak nie ma do czego sie doczepic w wynikch to nie robia

Karina, fajnie, że tak Cię relaksuje ten masaż, mam nadzieję, że efekty będą szybko widoczne :-)

odnosnie wit.D, moja lekarka mówi, że w Polsce jest zalecana suplementacja 1000 j.m. dla kobiet ciężarnych, no a przy niedoborach na pewno więcej.

Lei, no nie wzbudza zaufania niestety taka lekarka, a w ciąży to jednak podstawa...

reklama
Dziewczynki muszę się czymś pochwalić...dzisiaj po raz pierwszy dostalam kopniaki które było mocno czuć ba ręce i widać było unoszącą się skore !:D zaczął się dzisiaj 18 tydzień i małe dało znać "mamo wszystko ok!" :D cudowne uczucie...

Do góry