myla Przyjmuje się, że pęcherzyk rośnie 1-3mm na dzień. Przed pęknięciem powinien mieć 20-22mm dlatego np zastrzyki z hcg podaje najlepiej podać na pęcherzyki 17-18mm żeby po ok 24h osiągnęły te 20-22mm takze u ciebie to mogl byc kazdy nastepny dzien tym bardziej ze faza lutealna nie powinna byc krotsza niz 10 dni aby "zdrowo" zaciazyc takze stawiam na maks 2 dni - ale to takie wrozenie a kiedy bralas pigulke po ?
reklama
Myla, niepokalane poczęcie tak miało być :-) ciesze sie, że jesteś z nami i już nie główkuj tyle bo i ta nic nie wykombinujesz. Mi lekarz wmawiał, że to nie ciąża już miłam ochote zapytać: "A co, jak nie ciążą?" W 5tym tygodniu - brak okresu test pozytywny 38 dniu cyklu...
Amisia trzymam kciuki, co by wszystko było ok.
Olusia za Was też.
Jestem po dentyście, wymeczył mnie troche ale był bardzo delikatny, kanałowo bez znieczulenia i jestem mile zaskoczona, nic gorzej jak w znieczuleniu. Tylko 2 stówki pękły, do tego odfarbowali mi bluzke jakimś chlorkiem :-) bedzie trzeba będzie coś przyszyć bo straszy :-)
Amisia trzymam kciuki, co by wszystko było ok.
Olusia za Was też.
Jestem po dentyście, wymeczył mnie troche ale był bardzo delikatny, kanałowo bez znieczulenia i jestem mile zaskoczona, nic gorzej jak w znieczuleniu. Tylko 2 stówki pękły, do tego odfarbowali mi bluzke jakimś chlorkiem :-) bedzie trzeba będzie coś przyszyć bo straszy :-)
Ostatnia edycja:
Myla Novak
Fanka BB :)
Pigulke bralam niecałe 30h po wtrysku ;-) w sumie to najszybciej jakieś 2 dni po zapłodnieniu mogło być owu czyli w sumie norma... No gdyby nie bomba hormonalna
no jak dla mnie to zdecydowanie za wczesnie bylo zeby bylo cos widac toc dopiero implantacja nastapila mikrusek to jeszcze bylW poniedzialek 18.08 byłam na USG i co? I nic nie widać, ani śladu ciąży
ale z tego co mowisz to dziewucha na bank bedzie
Czesc,skrobiecie tyle ,ze nie nadrobie tak szybko..ale chorowitkom zycze zdrówka i gratuluje udanych wizyt a Tym ,które sie wybierają na wizyty powodzenia,
Ja dzis byłam na usg prenatalnym mialam skierowanie na nfz ze wzg na wiek dzidziol fikał robił koziołki cięzko bylo pomierzyc ale wszystko ma na swoim miejscu NT- 1,6, wyniki bardziej szczegołowe odbiore dopiero w przyszlym tyg.
A przed nami weekend miłego wypoczynku kochane Wam zycze:-)
Ja dzis byłam na usg prenatalnym mialam skierowanie na nfz ze wzg na wiek dzidziol fikał robił koziołki cięzko bylo pomierzyc ale wszystko ma na swoim miejscu NT- 1,6, wyniki bardziej szczegołowe odbiore dopiero w przyszlym tyg.
A przed nami weekend miłego wypoczynku kochane Wam zycze:-)
Karina34
Fanka BB :)
Wlasnie Karina, ja jeszcze dla małej nie mam dokumentu! Chyba kinderpass muszę zrobic, czy jest cos innego?
A Twoja córka urodziła sie w Niemczech juz? Jak tak to idz do ratuszu bo i tak niemiecki pass dostanie. Tak ma Emily.
A ja musiałam do München zaiwaniac przez te odciski palców .., wczesniej mi poczta wysyłali ...
Margo dobrej i bezpiecznej podróży :-)
Rodzice napewno sie ucieszą :-)
Amisia uważaj na siebie , dobrze ze do lekarza pojechałaś ...
Olusia i jak tam?
Hej kobitki :-)
Cos nie mogłam wejśc na forum dzis i tylko najświeższa stronę moge otworzyc więc nie wiem co sie dziej
Olusia jak po wizycie ?
A ja chyba czuje maluszka tak mi sie dzis cos wydawało. Sama wmawiam sobie że to za wcześnie ale chyba cos wtrawie a raczej brzuchu buszuje Antka poczułam w 16 tc więc moze teraz wczesniej
Cos nie mogłam wejśc na forum dzis i tylko najświeższa stronę moge otworzyc więc nie wiem co sie dziej
Olusia jak po wizycie ?
A ja chyba czuje maluszka tak mi sie dzis cos wydawało. Sama wmawiam sobie że to za wcześnie ale chyba cos wtrawie a raczej brzuchu buszuje Antka poczułam w 16 tc więc moze teraz wczesniej
milia na szczęście pod wieczór spada!! sama z siebie, czyli mieliśmy ten punkt kulminacyjny dziś do południa..oby..
Jaga ja pierdziuuuu jakie historie, ja po urodzeniu malego nie pozwoliłam nikomu przyjśc do szpitala, byłam wrakiem człowieka a przepełniona sala 2 osobowa- 6 osób pozostawiała wiele do życzenia
Amisia zdrówka!! od czego to ? ciśnienie? ale że aż tak z nad morza jechałaś?
Myla czy Ty chcesz sobie płeć wyliczyć na podstawie tego kiedy co było ???
Asiorek ja muszę iść dod entysty tzn muszę nie musze-chcę. zrobię ze dwa zeby ale w znieczuleniu jak zawsze bo mam masakryczną nadwrazliwość.. czekam jeszcze trochę az będzie bezpieczniej na znieczulenie
AgiJagi gratki wizyty :-)
dygotka to całkiem możliwe :-) mi lekarka mówiła teraz, że spokojnie w 2 ciąży moge już czu,c,ale dziś to cisza i sie martwie
Olusia????????
Jaga ja pierdziuuuu jakie historie, ja po urodzeniu malego nie pozwoliłam nikomu przyjśc do szpitala, byłam wrakiem człowieka a przepełniona sala 2 osobowa- 6 osób pozostawiała wiele do życzenia
Amisia zdrówka!! od czego to ? ciśnienie? ale że aż tak z nad morza jechałaś?
Myla czy Ty chcesz sobie płeć wyliczyć na podstawie tego kiedy co było ???
Asiorek ja muszę iść dod entysty tzn muszę nie musze-chcę. zrobię ze dwa zeby ale w znieczuleniu jak zawsze bo mam masakryczną nadwrazliwość.. czekam jeszcze trochę az będzie bezpieczniej na znieczulenie
AgiJagi gratki wizyty :-)
dygotka to całkiem możliwe :-) mi lekarka mówiła teraz, że spokojnie w 2 ciąży moge już czu,c,ale dziś to cisza i sie martwie
Olusia????????
reklama
Doliores pewnie czucie ruchów zalezy od wrażliwości macicy i siły maluszka. Jeszcze chwilka i bedziemy sie skarżyły ze maluchy kopia po pęcherzu albo Kręgosłupie
Myslicie że wyliczenie płci na podstawie dni płodnych i bzykanka to sprawdzona metoda ?
Jak tak to my bzykalismy sie dokładnie w dzien owulacji więc niby chłopak ??? Ciekawe czy ta teoria sie sprawdza.
Myslicie że wyliczenie płci na podstawie dni płodnych i bzykanka to sprawdzona metoda ?
Jak tak to my bzykalismy sie dokładnie w dzien owulacji więc niby chłopak ??? Ciekawe czy ta teoria sie sprawdza.