reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

a mój ma alergię na łyżeczkę - kaszkę lubi, ale muszę mu pierwszą łyżeczkę siłą wcisnąc, żeby zobaczył co to i potem je. ale obiadu nie ma szans - dziś jadł brokuła i kaszę jaglaną ode mnie z talerza:-) za dużo nie zjadł, ale nie miał juz ochoty, więc nie zmuszałam, i tak podskoczył w siatce wagowo. wczoraj marchewkę w słupki pokrojoną jadł, miękkie owoce też mu daję w kawałeczkach, jabłko trę, bo się boję, ale gruchę wciął prawie całą w kawałeczkach. dziwne to moje dziecko;-) ale co robic:-) smoka też coraz mniej chce, chyba sam naturalnie odstawi, to by było fajnie.
a u nas słabego humoru ciąg dalszy - mieliśmy byc w Warszawie u przyjaciół, ale nie jesteśmy i oboje z meżem jesteśmy smutno-wściekli. ale nic, Starsza poszła spac do Dziadków, Młody śpi, chłop poszedł do radia (audycję w studenckim radiu prowadzi, kto lubi cięższą muzyke, to polecam;-)),a ja juz umyta i film bede oglądac:-Dpewnie przerwany dwoma karmieniami, ale co tam!
dobrej nocy!

reklama
Hmm to może ja inna kaszke muszę spróbowac też, mam teraz mleczna kukurydziano ryzowa, tylko ze to bobovita to na bebiku a ja nan dawałam i zastanawiam się jak będzie jak mleko inne

Nie zapeszajac dziś poszlo lepiej i to 60 ml kaszki rano ;) a zmienione tylko mleko na 2. Dr mowila żeby normalnie na 2 przejsc

No a wy jak myślicie to nic nie szkodzi jak dam kaszke mleczna która jest na innym mleku niż te na którym robię kaszke ryzowa ?

aga myśle, że nic nie zaszkodzi
nestle jest na nan, bobovita na bebilonie, hipp na hippie..
inaczej musiałabyś sie tego twardo trzymać..

a może dodaj mus owocowy do niej ? mój wtedy woli taką sama jakoś bleee

O owocach też już myslalam choć moja szczerze mówiąc to ogólem nie ma tego ze np owoce to chętniej je, jak ma akurat dzień i chęci to wcina a jak nie miala to i owoca nie chciala, i cudowala...

No to dzieki za rade :) tak myslalam też ze przecież nie ma co wariowac ale wolałam zasięgnac czyjejś opini :)

Brawo Aga. U nas już prawie prawie są ząbki, jeszcze się nie przebiły, ale pod światło widać i jak mocniej się naciśnie to pod palcem czuć twarde ;-)
No i wkońcu przełom w chorobach, flegamina pomogła, mała w nocy nie kaszle, tam pojedyńcze pokasływanie, ale to jest nic przy tym co było. No i karmień jakby mniej, wczoraj w nocy i dzisiaj dwa razy pobudka, ale pierwsza to tylko tak, bo jak dałam cyca to wypluła, a dopiero przy drugim o 4, zjadła.
Tylko z dugiej strony nie wiem może przez ząbki, mam wrażenie, że mała jakoś wogóle nie chce jeść cyca, ale może mi się wydaje.

Ostatnia edycja:
Hej!
Gratulacje dla zębola :-)
Asia - cieszę się, że lepiej. a jak pozostałe chorowitki?
Mój Mały zaczął się dziś turlać:-D ale fajnie!
Uwielbia owoce, wczoraj wcinał śliwkę w całości i jak mu na chwile zabrałam z jakiegoś powodu, to aferę zrobił:tak:Brudny był potem, ciuszek się nie doprał, ale trudno szczęście było ogromne.
Już nie próbuję mu miksować obiadków, daję kawałki i coś tam je, czasem więcej, czasem mniej. ale na razie wsadzam mu kawałki do buzi, czyli nie jest to blw. czasem bierze sobie coś i chce zjeść, ale najczęściej nie trafia;-)
Poza tym u nas ok, zimno jak u wszystkich, wczoraj trochę śniegu było, ale już śladu po nim nie ma.Jutro idziemy na powtórne testy alergiczne (biorezonans), bardzo jestem ciekawa. W związku z tym pewnie w pt pojadę z nim do tej mojej lekarki homeo, zapytam o moje mleko, bo on zamiast coraz rzadziej jeść, to je coraz częściej, mamy czasem po 6-7 pobudek, ciężko:-(myślę, że od tej diety mam po prostu słabe mleko. poza tym on mało zjada na raz, nie chce więcej i już.
Buziaki dla mam i dzieciaczków! I gratulacje dla Wojtusia Pat za wygonienie diabełka :-)

reklama
SAM_2181.jpg

Załączniki

• SAM_2181.jpg
    SAM_2181.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 55
Do góry