reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

Aneczka pewnie hormony ;)

Asia tipl a na wieczor dajesz lyzeczka ta kaszke ?

Doli Asia zdrowka dla waszych

Ehh a moja zeszlej nocy co dwie godz pobudki, karmiłam szla spac dalej i za dwie godz to samo masakra jakas... A teraz znow walka bo nakarmiona i spac nie chce... Płacze a nic jej nie jest

reklama
Asia tipl a na wieczor dajesz lyzeczka ta kaszke ?

Zanim doszłyśmy do kaszki kukurydzianej, próbowałam i łyżeczką i z butelki TT ze smoczkiem do kaszek i 0+ przerobionym na do kaszek, ale mimo iż pewno byłoby wygodniej z butelki to niestety musze stwierdzić, że moje dziecie kompletnie nie potrafi pić z butelki, może jeszcze się nauczy, ale zanim to nastąpi je wszystko łyżeczką, łącznie z piciem herbatki :-)

Asiatipl bidulka mala sie tak nameczy. Zdrowka.
Doli Hubiemu tez zdrowka.
My dzis fajny dzien, nie byla marudna, powyglupialysmy sie i posmialysmy:-)

Asia jej moja też zero butelki chcialam ja nauczyć pić żeby jakieś smoczka czy wodę jej dawać a ta w ogole nie czai... I dlatego pytam bo mi ciężko sobie wyobrazić karmienie ja wieczorem kaszka

Nacias zdrowka
Ehh choroby u nas odpukac narazie nikt nie choruje
Ale mala dziś ze 3 pobudki... I tak już lepiej niż ostatnio

My karmimy wieczorem lyzeczka :) 200ml kaszki je bez problemu :) ale tez i bez efekektow pt dluzsze spanie bez jedzenia
znowu dzisiaj o 1 , o 4 i o 7 rano jadla :(
butelke uzywamy do mojego mleka glownie ze 3 razy wypila soczek rozwodniony , woda pluje dalej niz widzi :-D
a do tego rozbudzila mnie w nocy i do 4 nad ranem czytalam ksiazke :crazy:

Jak wy to robicie... Moja rano zjada 50 ml kaszki i to czasem z trudem, z obiadkiem to samo, pół sloiczka i czasem zostawiamy bo jest taka walka...

Aga to chyba zależy od smaków, jak dawałam jej kaszke ryżową, lub kaszke mleczno-ryżową to też nawet 30ml bieda było dać, ale tą kukurydzianą spokojnie 60-90ml i z obiadkiem jak narazie też ok, choć tu niestety królują słoiczki, moja "marcheweczka" nie wchodziła tak ładnie jak ta ze słoiczka, tej zjada ok 70-80ml na raz, i puki słoiczek starcza na dwa razy to nie bawię się w gotowanie, jak dorośnie do rosołków to będę jej z naszych zup dawać.
A i chyba pora jest ważna. Obiadek daje jej tak o 13-14, przeważnie od 10/11 do tej 12-13 śpi po przebudzeniu, robimy obiadek wtedy jest głodna i zje chętnie, a kaszkę na wieczór też dostaje tak ok 18-19 czyli po obiadku już najczęściej nic nie je, po zupce cyc do syta i dopiero potem kaszka, herbatka, kąpiel, i ok 20/21 cyc i spanie, u nas też kaszka nie wiele zmienia mała budzi się ok 24-1 i 4-5.

reklama
aga mój też dużo nie je..
reszta to zabawianie i stawanie na rzęsach, żeby zjadł i dochodzimy do ok 80-100..
samolociki itp
mój ma chyba mały żołądek bo do tej pory max 150 mleka wypije

Do góry