reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Aneczka pewnie hormony ;)

Asia tipl a na wieczor dajesz lyzeczka ta kaszke ?

Doli Asia zdrowka dla waszych

Ehh a moja zeszlej nocy co dwie godz pobudki, karmiłam szla spac dalej i za dwie godz to samo masakra jakas... A teraz znow walka bo nakarmiona i spac nie chce... Płacze a nic jej nie jest

reklama
Asia tipl a na wieczor dajesz lyzeczka ta kaszke ?

Zanim doszłyśmy do kaszki kukurydzianej, próbowałam i łyżeczką i z butelki TT ze smoczkiem do kaszek i 0+ przerobionym na do kaszek, ale mimo iż pewno byłoby wygodniej z butelki to niestety musze stwierdzić, że moje dziecie kompletnie nie potrafi pić z butelki, może jeszcze się nauczy, ale zanim to nastąpi je wszystko łyżeczką, łącznie z piciem herbatki :-)

Asiatipl bidulka mala sie tak nameczy. Zdrowka.
Doli Hubiemu tez zdrowka.
My dzis fajny dzien, nie byla marudna, powyglupialysmy sie i posmialysmy:-)

Asia jej moja też zero butelki chcialam ja nauczyć pić żeby jakieś smoczka czy wodę jej dawać a ta w ogole nie czai... I dlatego pytam bo mi ciężko sobie wyobrazić karmienie ja wieczorem kaszka

Nacias zdrowka
Ehh choroby u nas odpukac narazie nikt nie choruje
Ale mala dziś ze 3 pobudki... I tak już lepiej niż ostatnio

My karmimy wieczorem lyzeczka :) 200ml kaszki je bez problemu :) ale tez i bez efekektow pt dluzsze spanie bez jedzenia
znowu dzisiaj o 1 , o 4 i o 7 rano jadla :(
butelke uzywamy do mojego mleka glownie ze 3 razy wypila soczek rozwodniony , woda pluje dalej niz widzi :-D
a do tego rozbudzila mnie w nocy i do 4 nad ranem czytalam ksiazke :crazy:

Jak wy to robicie... Moja rano zjada 50 ml kaszki i to czasem z trudem, z obiadkiem to samo, pół sloiczka i czasem zostawiamy bo jest taka walka...

Aga to chyba zależy od smaków, jak dawałam jej kaszke ryżową, lub kaszke mleczno-ryżową to też nawet 30ml bieda było dać, ale tą kukurydzianą spokojnie 60-90ml i z obiadkiem jak narazie też ok, choć tu niestety królują słoiczki, moja "marcheweczka" nie wchodziła tak ładnie jak ta ze słoiczka, tej zjada ok 70-80ml na raz, i puki słoiczek starcza na dwa razy to nie bawię się w gotowanie, jak dorośnie do rosołków to będę jej z naszych zup dawać.
A i chyba pora jest ważna. Obiadek daje jej tak o 13-14, przeważnie od 10/11 do tej 12-13 śpi po przebudzeniu, robimy obiadek wtedy jest głodna i zje chętnie, a kaszkę na wieczór też dostaje tak ok 18-19 czyli po obiadku już najczęściej nic nie je, po zupce cyc do syta i dopiero potem kaszka, herbatka, kąpiel, i ok 20/21 cyc i spanie, u nas też kaszka nie wiele zmienia mała budzi się ok 24-1 i 4-5.

reklama
aga mój też dużo nie je..
reszta to zabawianie i stawanie na rzęsach, żeby zjadł i dochodzimy do ok 80-100..
samolociki itp
mój ma chyba mały żołądek bo do tej pory max 150 mleka wypije

Do góry