reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

nacias Basia tez juz ma zarosniete ciemiaczko zreszta juz w 3 miesiacu zycia miala juz na opuszek palca tylko
zapytalam sie lekary o to to powiedziala ze szwy czaszkowe ma jeszcze nie zarosniete , glowa pieknie rosnie i ze u jednych dzieci ciemiaczko jest duze u innych malutekie przy urodzeniu wiec i szybciej zarasta i zeby sie tym nie martwic

Ostatnia edycja:
reklama
Karol na wyjście ze szpitala miał 1,5x1,5 potem miał 2x2 potem na 3,5 miesiąca na opuszek a dziś właśnie "ślad ciemiączka". Z tym ze on się urodził z obwodem główki 28 cm a teraz ma 42 cm.

Pat wit D daje się długo dużej do 3 roku to minimum

Aga współczuje :/ :/

nacias wg mnie główke ma ok, mój miał 33 cm a teraz ma 43 także wszystko ok :-) kazała Ci mierzyć pewnie dlatego, żebyś widziała, czy jest przyrost..

No mam nadzieję, że główka będzie dobrze rosła ;-) Karol ur z obwodem 28 na 7 tygodni 35 na 2 miesiące 35,5 na 3,5 miesiąca 37 na 5 miesięcy 41 no i teraz na 6,5 miesiąca 42 czyli rośnie

Hej!
ja tylko na moment, weny brak kompletnie, trochę komplikacji się pojawiło (ale z dzieciakami wszystko ok)..
Wojtuś dziś kończy pół roku! zleciało jak nie wiem szybko. Buźka dla Mai Agi i Kubusia Kariny. Ktoś jeszcze z 2.04?

My dziś u lekarza, katar dalej trzyma do tego doszło pokasływanie- u małej i u starszej. W nocy co pół godziny pobudka, ohh. Zwariować to mało i serce się kraja, jak ja już mam dość tych chorób.:'( Na szczęście u obu to tylko (aż) katar, a małej dodatkowo zęby pinoć już prawie są choć ja zbytnio nie zauważyłam zmian. Ale może to dodatkowa przyczyna krzyków i płaczów.
A no i oczywiście musze sie pochwalić 2 tydzien za mną z Chodakowską no i ok 3cm w brzuchu, 2cm w talii mniej, do ideału troche brakuje ale postęp jest, chce zacząć jeszcze ćwiczyć joge bo ona pozwala się wyciszyć wysmukla ciało i uelastycznia je.:p

asia - zdrówka dla dziewczyn! mojej starszej na przeziębienia podaję oscilloccocinum, robie syrop z cebuli i czosnku i duża dawka wit c, jak dla nas niezawodne. a jogę polecam, jest super:-) i wcale nie taka prosta jak się z boku wydaje.

reklama
Ehh dawno mnie nie bylo ale czasu brak
Mały przez 1.5 tyg dał mi niezle popalić a ja nie wiedziałam o co chodzi..myślałam że ktoś mi dziecia podmienił ale dziś został znaleziony zębol !! Dolna lewa jedynka wylazła :)

Adaś pierwszą chorobę ms za sobą..wirusowe zapalenie krtani ale na szczęście inchalacje pomogły :)

Byliśmy na kontroli w poradni rehabilitacyjnej..hmm pani dr stwierdziła rozwój motoryki na poziomie 4 miesiąca..bez komentarza..ja wiem swoje :) zapisala mu jeszcze rehabilitacje i basen :)

Co do jedzenia to idzie nam coraz lepiej..je coraz więcej nowych rzeczy :) a do picia hitem jest sok jablkowy z sokowirówki :) \wielbia go

Co do wit d to u nas jest ze minimum do roku obowiązkowo a do 3 lat według potrzeby

Zdrówka dla dzieciaczków

Gdzie się podziewa Asiawro??
Dziewczyny co z naszym spotkaniem ?!

Do góry