reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

nacias Basia tez juz ma zarosniete ciemiaczko zreszta juz w 3 miesiacu zycia miala juz na opuszek palca tylko
zapytalam sie lekary o to to powiedziala ze szwy czaszkowe ma jeszcze nie zarosniete , glowa pieknie rosnie i ze u jednych dzieci ciemiaczko jest duze u innych malutekie przy urodzeniu wiec i szybciej zarasta i zeby sie tym nie martwic

Ostatnia edycja:
reklama
Karol na wyjście ze szpitala miał 1,5x1,5 potem miał 2x2 potem na 3,5 miesiąca na opuszek a dziś właśnie "ślad ciemiączka". Z tym ze on się urodził z obwodem główki 28 cm a teraz ma 42 cm.

Pat wit D daje się długo dużej do 3 roku to minimum

Aga współczuje :/ :/

nacias wg mnie główke ma ok, mój miał 33 cm a teraz ma 43 także wszystko ok :-) kazała Ci mierzyć pewnie dlatego, żebyś widziała, czy jest przyrost..

No mam nadzieję, że główka będzie dobrze rosła ;-) Karol ur z obwodem 28 na 7 tygodni 35 na 2 miesiące 35,5 na 3,5 miesiąca 37 na 5 miesięcy 41 no i teraz na 6,5 miesiąca 42 czyli rośnie

Hej!
ja tylko na moment, weny brak kompletnie, trochę komplikacji się pojawiło (ale z dzieciakami wszystko ok)..
Wojtuś dziś kończy pół roku! zleciało jak nie wiem szybko. Buźka dla Mai Agi i Kubusia Kariny. Ktoś jeszcze z 2.04?

My dziś u lekarza, katar dalej trzyma do tego doszło pokasływanie- u małej i u starszej. W nocy co pół godziny pobudka, ohh. Zwariować to mało i serce się kraja, jak ja już mam dość tych chorób.:'( Na szczęście u obu to tylko (aż) katar, a małej dodatkowo zęby pinoć już prawie są choć ja zbytnio nie zauważyłam zmian. Ale może to dodatkowa przyczyna krzyków i płaczów.
A no i oczywiście musze sie pochwalić 2 tydzien za mną z Chodakowską no i ok 3cm w brzuchu, 2cm w talii mniej, do ideału troche brakuje ale postęp jest, chce zacząć jeszcze ćwiczyć joge bo ona pozwala się wyciszyć wysmukla ciało i uelastycznia je.:p

asia - zdrówka dla dziewczyn! mojej starszej na przeziębienia podaję oscilloccocinum, robie syrop z cebuli i czosnku i duża dawka wit c, jak dla nas niezawodne. a jogę polecam, jest super:-) i wcale nie taka prosta jak się z boku wydaje.

reklama
Ehh dawno mnie nie bylo ale czasu brak
Mały przez 1.5 tyg dał mi niezle popalić a ja nie wiedziałam o co chodzi..myślałam że ktoś mi dziecia podmienił ale dziś został znaleziony zębol !! Dolna lewa jedynka wylazła :)

Adaś pierwszą chorobę ms za sobą..wirusowe zapalenie krtani ale na szczęście inchalacje pomogły :)

Byliśmy na kontroli w poradni rehabilitacyjnej..hmm pani dr stwierdziła rozwój motoryki na poziomie 4 miesiąca..bez komentarza..ja wiem swoje :) zapisala mu jeszcze rehabilitacje i basen :)

Co do jedzenia to idzie nam coraz lepiej..je coraz więcej nowych rzeczy :) a do picia hitem jest sok jablkowy z sokowirówki :) \wielbia go

Co do wit d to u nas jest ze minimum do roku obowiązkowo a do 3 lat według potrzeby

Zdrówka dla dzieciaczków

Gdzie się podziewa Asiawro??
Dziewczyny co z naszym spotkaniem ?!

Do góry