reklama
Myla Novak
Fanka BB :)
Nie dość ze i tak codziennie trudno mi zasnąć to po tych rozmowach chyba nie zasne...
Zmiana tematu: zbieramprodukty do przegrzania przed TV cos co zastąpi mi chipsy , cukierki,czekoladę i paluszki
Zmiana tematu: zbieramprodukty do przegrzania przed TV cos co zastąpi mi chipsy , cukierki,czekoladę i paluszki
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Myla mam ten sam problem ze spaniem... nie umiem zasnac... :-(jeszcze jak sie czlowiek naczyta, na sucha itp to juz w ogole... a te produkty to nie chcesz ich jesc? czy co ? czy liczysz kalorie? hmm
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Dziewczynki podczytywalam troche z pracy ale nie nadrobie. Myslalam ze mdlosci odpuszczaja a tu znowu kulminacja. Ide zatem spac... jeszcze studia mi sie zaczely i juz w ogole permanentny brak czasu dostalam najgorsza z promotorek. Po prostu swietnie :/
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
Tabasia a co studiujesz? jaki kierunek?
Kuklaki
No to sie doczytalam,
Karinko super ze sobie radzicie i nauczyliscie sie z tym zyc, dobrze to napisalas
Dzisiaj dzwonilam do gina bo chcialam sie zapytac czy moge Zovirax uzywac bo mi zimno wyszlo na ustach i wygladam jak Angelina , a on ani nie odebral ani nie oddzwonil, sie wnerwilam normalnie, a dzwonilam i w poludnie i po poludniu. Czy on mnie olewa?
Moze jednak zmienie gina, juz sama nie wiem co robic
Karinko super ze sobie radzicie i nauczyliscie sie z tym zyc, dobrze to napisalas
Dzisiaj dzwonilam do gina bo chcialam sie zapytac czy moge Zovirax uzywac bo mi zimno wyszlo na ustach i wygladam jak Angelina , a on ani nie odebral ani nie oddzwonil, sie wnerwilam normalnie, a dzwonilam i w poludnie i po poludniu. Czy on mnie olewa?
Moze jednak zmienie gina, juz sama nie wiem co robic
Witam mamusie w ten mglisty, ponury poranek
Udało mi sie dzis wyspać. Oczywiście mdlosci poranne męczą ale czekam jeszcze chwile bo euthyrox brałam. W końcu udaje mi sie brac z rana!
Myla a musisz jesc przed tv? ;-) Ja jak jestem głodna to jem kanapki albo jogurt z owocami i juz. Nie mam nawyku chrupania choc jak jestem u rodziców to robię sobie popcorn jak w kinie. Ale u siebie nie mam mikrofali takze problem z głowy ;-)
Udało mi sie dzis wyspać. Oczywiście mdlosci poranne męczą ale czekam jeszcze chwile bo euthyrox brałam. W końcu udaje mi sie brac z rana!
Myla a musisz jesc przed tv? ;-) Ja jak jestem głodna to jem kanapki albo jogurt z owocami i juz. Nie mam nawyku chrupania choc jak jestem u rodziców to robię sobie popcorn jak w kinie. Ale u siebie nie mam mikrofali takze problem z głowy ;-)
reklama
Asiulka87Sosnowiec
No właśnie nie zauważyliśmy większego związku ze szczepieniami a specjalnie zwracałam uwagę... To co nas najbardziej niepokoiło to brak mowy... Do maja tego roku mówił ze 20 słów w tym wyrazy dźwiękonaśladowcze. Kontakt wzrokowy też pozostawia wiele do życzenia. Polecenia wykonywał wtedy kiedy miał na to ochotę. Czasem tak jakby nic do niego nie docierało. Problem był w tym, że mieliśmy mało takich stereotypowych autystycznych zachowań. W tej chwili jest normalnym, żywym chłopcem, bardzo ufnym, lubi ludzi... na pierwszy rzut oka nie widać, że coś z nim nie tak. Nadal jednak mało mówi i to jest nasz największy problem... Bardzo dużo wie i potrafi nazwać wiele rzeczy i czynności ale porozmawiać z nim to się nie da. W każdym razie prawie od roku rozpoznaje wszystkie litery w alfabecie. Potrafi przeczytać i napisać proste wyrazy. Liczy do 20. Zna wszystkie kolory, kształty, owoce, warzywa, zwierzęta. Potrafi sam jeść sztućcami, ubrać się, rozebrać. W sumie jak większość dzieciaków w jego wieku. Kiedy badano nam jego poziom intelektualny na potrzeby kształcenia specjalnego nie poradził sobie z zadaniami dla 6 latka to nam powiedzieli, że jest w normie.
Mmmmm moja corka bleblala gadala po chinsku gdy miala 3 lata poszla do przedszkola wada wymowy i w ogole logopeda i ja ja poprawialam wiecznie w wieku 4 lat bleblala tez i troche gadala zrozumiale pod koniec 4 lat wkoncu zaczela gadac. Nie kazde dziecko musi odrazu gadac ....
Bardzo Cie podziwiam naprawde Twoje podejscie praca na nocki mysle ze nie kazda kobieta podolalaby wyzwaniu predzej by sie zalamalaPat .. Tez m na 13 termin , ale pewnie bedzie początek kwietnia ... Bo cesarka planowana ...
Sataga dokładnie tak jest jak mówisz ..., jak mi ludzie mówią ze mi współczują i ze im przykro ... Mowię ze nie trzeba ... Jest jak jest ... I ze sie ciesze ze tak jest a nie gorzej. Bo inni maja gorsze sytulacje gdzie dzieci bardziej chore sa i walczą o zycie , nie uśmiechają sie itp. A Emily jest ,,zdrowa,, niepełnosprawna ma Epilepsie i wiele innych chorób, ale o zycie nie musimy walczyć ... I ona daje nam tyle miłości spowrotem ze sobie człowiek tego nie moze wyobrazic. Nigdy bym jej nie zamieniła na zdrowe dziecko , bo to juz nie była by nasza Emily ... . Boli mnie to jak widze biegające brzdące i to ze ona tego nigdy nie bedzie robic , ale jej charakterek jest nie do zastąpienia i ja bardzo kochamy taka jaka jest :-)
Wczoraj bylam u lekarza wymusilam na to by dal mi cos na uplawy dal skierowanie na wymaz zaraz sie zbieram zbadal mowi ze macica idealnie na 11 tc.. zanim weszlam do gabinetu to zrobilam awanture w recepcji bo baba mnie nie zapisala a specjalnie jej z 10 razy gadalam kazala isc do lekarza i zapytac czy przyjmie i z haslem ze co pani takie oczy robi a ja bo mi pani cisnienie podnosi ze to jej problem ze mnie nie zapisala poszlam po lekarza i poszedl tam do nich bo mu sie poskarzylam musialy zalozyc mi karte ciazy cisnienie mialam wysokie i ta jedna pyta czemu tak a mialam na koncu jezyka pow ze ta druga szmata mi podniosla cisnienie idiotka. Schudlam kilo jak przytylam 500 gram to schudlam kg na tym etapie pol roku temu mialam plus 10 chyba woda mi schodzi ale powiem wam wymioty ustaly mdlosci mam i mdleje! Slaba jestem strasznie!