reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Doli,
to pediatra już patrzyła.. i w siatkę centylową.

Mówię,
badania zrobię dla świętego spokoju. Przynajmniej będę miała podkładkę, że wszystko jest ok :p

reklama
Pat u mnie to sam
pediatra ucieszona, że nie jest "otyły" o ile o otyłośći u niemowlaków mozna mówić

chudsze dziecko ma mniej "problemów" nie poci się tak i nie jest mu cieżko itp.

chpciaź często te ludki "miszlę" zrzucają zaraz wszystko jak tylko chodzić zaczynają

Asia a Ty nie robiłaś juz badań?????

Moja szczupła, a się grzeje - to po tatusiu, on taki gorący facet ;)

Tak, robiłam badania - bo tamta druga pediatra zleciła - i było wszystko ok. Ale nasza kazała powtórzyć i dodatkowo pobrać krew.

My już też po szczepieniu, malutka rośnie jak na drożdżach ma już 6950g, niestety długości u nas nie mierzą, ale jest taka pionowa miarka dla dzieci w poczekalni i jak tam ją przyłożyłam taką podpierającą się na palcach to wychodziło ok 63-64cm. Szczepienie pięknie zniosła, praktycznie cały czas się uśmiechała i z wszystkimi gadała, a byłam w byłej pracy, i w obecnej pracy, i w mops-sie, i w przedszkolu, i u babci wylądowałyśmy, a ona uśmiech dla każdego i strasznie dużo do opowiedzenia :-)

Asia wro widzisz u mnie też cały czas pediatra patrzy na ta wagę ale badań nie zlecala, dziecko zdrowe ogólem żadnych problemów a ze mniej przybiera, no cóż może po prostu taka jest, ja za dzieciaka też zawsze niedowaga

Asiatipl super ze taka dzielna i grzeczna ;)

Ja dziś z koleżankami na spacer się umowilam i też Majka spokojna i tylko uśmiechy walila ;)

Hmm moja od paru dni już mi się nie załatwia, nie marudzi póki co ale nie wiem czy się nie martwic, a może spróbowac dac soczku czy herbatki jakiejś ? Jak myślicie ? Zawsze pomogło jak ha się soku jablkowego opilam ale wczoraj piłam i póki co nic

A Wy na piersi? Jeżeli tak to to normalne ;) u nas czasem kupy nie ma 7 do 10 dni i nic się.nie dzieje. Dzieje się dopiero.jak mały się w końcu załatwi bo aż gryzie w gardło ten zapaszek.... :p
Brak kupki to znak że układ pokarmowy dojrzał i więcej mleka trawi :)

Dokładnie tak jak napisała Pat. Też o to pytałam pediatry i to samo usłyszałam. U nas max są 2 dziennie a minimalnie jedna na 5 dni, także naprawdę różnie - ale przy kp to prawidłowe.

Moja też wiecznie się uśmiecha i zauracza wszystkich dookoła :) W przychodni czy w sklepie zawsze ktoś zagada. Najbardziej komiczne są sytuacje, gdy w domu jest przynajmniej o jedną osobę więcej (ktoś bliski z rodziny), to wtedy Mała bierze udział w rozmowie i domaga się by z nią też porozmawiać :D I tak śmiesznie wtedy "gada" - tyle w tym emocji i taka bogata mimika :)

reklama
a u nas od 4 do 8 kupek nadal i tylko moja lekarka-homeopatka zwróciła na to uwagę i zapisała kropelki na wchłanianie. kupki były też rzadkie, śluzowate i zielone, mój pediatra na rejonie stwierdził, ze to od tego, ze jem surowe owoce i warzywa. :crazy: nadal mamy sporo kupek, ale już są takie jak jajecznica, więc coś się poprawia.

Do góry