reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Asia ja już dawno Ci mowilam abys zapisala sie do "puchatka" jeszcze jak na wizyte u neurologa czekalas my za 2 tyg zaczynamy rehabilutacje w puchatku

Ja tam nie inwestowałam w prywatną rehabilitację tylko w basen..w naszym przypadku super sprawa
My już po urlopie mały przejecha£ Polskę od pomorza po górny śląsk i Beskid żywiecki :) zaliczył kąpiel w morzu i górskiej rzece :) rewelacyjnie zniósł podróż :)

Pat zgadzam sie z Tobą w 100% jeśli dziecko ma gorszy dzień i mniej je lub marudzi to juz sobie to czymś tłumaczymy...teraz idzie fala upałów i myślę ze to bedzie powód do niespikojnosci naszych dzieci

Asiawro miesięczne dziecko ze swedzącymi dziąs£ami to chyba przesada?? Mała Twoja zbliża się do 4 miesięcy i zeba nie ma..to chyba nie jest tak że pół roku dziąsła bolą...

reklama
Natasza,
ale mi pediatra wypisała skierowanie do neurologa a nie do poradni rehabilitacji i miałam się najpierw do niego zgłosić.
Miesięczne dziecko ze swędzącymi dziąsłami to nie przesada. Dziąsła mogą swędzieć na parę miesięcy przed wyrzynaniem się ząbków - dowiadywałam się z wielu źródeł. Może wcześniej faktycznie były to tylko ślinianki u mojej Małej, ale mówię - czas zweryfikuje. Wolałabym żeby faktycznie to nie były jeszcze ząbki ;) Choć z drugiej strony, jeśli ma być gorzej.. :/

Ile stron tyle teorii...i ile dzieci tyle różnych etapów rozwoju...ja w to wszystko nie wierzę bo patrząc na wyczyny.mojego Wojtka czy Malinki Vesunny (spotkałam ja więc mogę powiedzieć) to mocno wyskakują z tych typowych etapów rozwoju niemowlaka...
Ja o zębach u Wojtka nawet nie myślę...to jest jeszcze dzidziuś, ma 3.5mca więc tak go traktuje :)

No ja też podchodzę raczej na sucho do wszelkich norm, jeżeli tylko Amelcia nie jest za bardzo do tyłu z czymś myślę, że jest ok, a reszte nie ma co się śpieszyć. Ani z rozwojem, ani z wagą, ani z długością, ani z ząbkami nie ma reguły. :-)

Kiedys byla teoria ze 6mcy dziecko siedzi 12mcy chodzi..teraz dzieci maja 9-10 jak siadaja i 16-18 jak zaczynają chodzic i jest ok kazdy rozwija sie swoim tempem a ksiazki i kalendarze powoduja tylko niepotrzebne napięcie

Adaś ma skonczone 4mce i nie przewraca sie na brzuszek i nie poznal jeszcze swoich nóżek ale ma czas :) nie bede go do nikogo porównywać :) ma za to inne zdolności z których sie bardzo ciesze

Plażing B-)

Załączniki

• 1438719708596.jpg
    1438719708596.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Oj tam zarumienił się wstydniś :-D a tak poważnie on wcale nie jest na słońcu. Ja nie wiem jak on się opala... Juz mnie lekarka upominała, ale podobno dzieci do pół roku nie mogą na słońcu być i tego się trzymam ;-)

Do góry