reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

hej
dzięki za odp w spr. wyjazdu
nie spodziewałam się, że jesteście wszystkie na tak..szok.. :-) jeszcze pogadam z pediatrą z mężem jutro i decyzje trzeba podjąć do pon najpóźniej ..
jedyna osoba która jest całkiem na nie to wiecie kto więc trucie dupy za...3..2..1.. dzis napomknę jej o wyjeździe że rozmyślam..

eh żebym tylko miała argumenty takie jak mam teraz a nie znowu cisza.. :(

Pat dajesz dziecku bajki oglądać? :p lol nieźle

Anulka no a co Ty myślałas, taki piękny poranek to po co spać :-D

marela ja zjadam albo rozdaje :-D nie no codziennie nie ma ale jak mnie najdzie to jest ;-) a potem przerwa :p

dzisiaj mam dzień rozplanowany na maxa.. sprzątanie generalne, zakupy, doprowadzanie siebie do porządku :-D,:-Dciasto na wieczór, marynowanie mięsa :-D może chleb upieke :-D:-D:-D

tylko niech mały zaśnie hehe

reklama
Vesunna - ona mnie tak zezarla ze nawet ubranie boli. Nakladek nawet nie rozważam. 2 dni chodzenia nago i dzis przystawilam. Nie jest idealnie ale juz tak nie boli strasznie.

Wiecie co...wszyscy mi życzyli, tzn przepowiadali, ze drugie dziecko da mi popalić, ze bedzie płakać, krzyczeć, nie bedzie spać w nocy a tu prosze. Malutka większość dnia przesypia, rzadko płacze no chyba, ze jest głodna, przesypia nocki dokładnie jak Viktoria i jest przeuroczą śmieszką :-D niech sie w dupe ugryzą :baffled:

Lei no i super :D
ja już czekam na teksty, że przydało by się 3..dziewczynka..
no cóż..odpowiadam, że ja już swój pakiet mam i wszystkie dzieci też mam ;D

Lei no i dobrze oby tak dalej ;)

Doli znowu ciasto w,planach, to jak nie codziennie... :p

A moja zamiast być coreczka tatusia to zaczyna się robić coreczka mamusi, ale co się dziwić jak ciągle prawie ze mna tylko jest :)

Pat Oki, Ok..ja mam inne zdanie i moje do 2 lat nie oglądały i nie będzie mały oglądał.. Nie widzę plusów puszczanie tv tak małemu dziecku prócz czasu wolnego dla rodziców..

I tak siedze przy nim , nie zostawiam go bo by mi pewnie z łóżka wyemigrował :p zresztą to nie jest tak że zostawiam go na godzinę przed TV i mam w nosie, wlaczam TV bo ja oglądam a to że on patrzy to mi nie przeszkadza ale wiadomo, każdy może mieć inne zdanie ;) przy tak małym dziecku ciężko powiedzieć że ogląda bajke żebym ją miała wolny czas :D

Lei moje wszystkie 3 byly grzeczne :) jedynie syn jadl bardzo czesto i syrene wlaczal jak glodny byl ale pieknie spal
Basia teraz tez a ja sama myslalam ze do 3 razy sztuka ze wlasnie trzecie da mi popalic :)

Pat ja sie z Doli zgadzam mnie wydaje ze taki maluszek nie bardzo umie sobie poradzic w glowce z tak duza iloscia zmieniajacych sie obrazow jak w TV , jak Basia chce sie gapic w TV to ja zabieram sprzed odbiornika

Doli nie mow jeszcze szanownej :) jak juz podejmiesz decyzje to jej oznajmij ze wyjezdzacie i kiedy i tyle :) po co masz sluchac jojczenia

reklama
Dziewczyny, szybkie pytanko :-). Jak jest u was z jedzeniem przed wieczorem? Najpierw jedzenie, kąpiel i spanie, czy kąpiel, jedzenie i spanie?

Dorwalam w końcu język niemowląt książkę i tam jest napisane, w sumie logicznie, że żaden dorosły nie idzie spać zaraz po jedzeniu, a wchodzi w okres aktywności - po śniadaniu praca, po obiedzie dalej praca, po kolacji aktywności wieczorne. Zgodnie z tą tezą, u niemowlaka powinno być podobnie.

U nas jest kąpiel, jedzenie i spanie. Czasami wieczorne lulania trwa nawet 40 min i się zastanawiam, czy może wina tu jest po stronie złej kolejności aktywności :-/ co sądzicie?

Do góry