reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

U nas właśnie tata karmi i mała pójdzie spać :)

Karina, moja ma 7, ale już taką staruszką się wydaje :( szczególnie po tym urazie mózgu ze stycznia, po którym się przewracała. Teraz całkiem ładnie jej chodzenie wychodzi, tylko się trochę przechyla na jedną stronę, ale myslałam, że będzie dużo gorzej...

reklama
Konie maja cudowny wplyw na dzieci takze warto.

Ogolnie zazdroszcze Wam zwierzatek w domu ale to nie do bloku:/. Ledwo daje rade z dziecmi. Zreszta my czesto wyjezdzamy na kilka dni.

U mnie dzis dzien hardcor. Mlody spal 3-4 razy max po 15 min. A najciekawsze wcale nie wygladal na zmeczonego tylko raczki ciagle. Na 17 mielusmy dzien mamy i taty. Ubralam wczesniej godzine z zamiarem zmiany jeszcze raz pieluchy przed wyjsciem. Nafajdolil po 10 min tyle ze pierwszy raz ciuchy pobrudzil. Myslalam ze w foteliku kolysany usnie- tylko myslalam. Przyszlam nakarmilam poszlam do baru z czescia naszej grupy. No i o dziwo dalej grzeczny. Ale oczywiscie nie senny. Podziwial wszystko w kolo. Jakby mogl to by dolaczyl do przedszkolakow. A tamte malo sali nie rozniosly. Dziwne ze nas nie wyprosili. Bylo tych dzieciakow tak z 8 moze a darli sie jakby ich z 100 byla. Klocki po sali fruwaly. Kacik do zabaw rozniesli;). Dobrze ze obok stolikow miejsce do tancow wiec miedzy stolami choc nie szalaly. Uwierzcie praca w przedszkolu to masakra. Utwierdzilam sie w przekonaniu ze to nie dla mnie:). A mlodszy usnal dopiero na schodach w bloku i tym sposobem olal kapiel.
No i kurde cos mi pokasluje. M chory, starszy katar , ten tez leciutki katar. Mam nadzieje ze cos mu splywa i tylko przez to ten kaszelek bo jest tak kaszlniecie co 4-5 h.

Ja z moim cyckocholikiem nie dalabym rady z dwojka maluchow.Moj juz sam sie soba zajmie a jeszcze pomoze. A zanim te starsze u Was pojda do przedszkola to te maluchy zaczna raczkowac / chodzic i koniec laby:).

Marela dobrze mówisz! Choc moja idzie od 1.08 to jeszcze chwile odsapne zanim młodsza zacznie raczkować ;-)

Jak dobrze sie wyspać :-D

Dzien dobry
dzisiaj nie jestem wyspana ;( poszlam pozno spac bo myslalam ze malutka bedzie jadla a ona dopiero o 1 sie obudzila i jadla czesciej niz zwykle

Aylin wozeczek doszedl - jest wielki jak smok ale bardzo ladny i wygodny no i sklada sie w jeden element (choc duzy) i ma wkladke noworodkowa wiec moge Basie juz w nim wozic :)
malz musi tylko sprawdzic w samochodzie jak duzo miejsca zajmuje i czy wejdzie do malego auta mamy i go zostawimy
MIKRUS SpacerówkA od 0-3 lat PL SPEED+NOSIDŁO (5368522692) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Tabasia kropelki nic nie dają ? Może te kolki to reakcja malutkiej na mleko ?

U nas powoli. Mały zazegnal skok i jest całkiem innym dzieckiem. Wczoraj przez sen się tak głośno śmiał że aż miałam łzy w oczach...taki słodki śmiech to był, nie spodziewałam się tak szybko go usłyszeć :)
Rozgadany i rozesmiany jest bardzo ale tez bardzo absprbujacy bo sam się nudzi.
Chociaż i w nocy postęp bo dzisiaj o 2 zjadł, odlozylam go do lozeczka i sobie 20min gadal do misia i sam zasnął :)
Nadal się w nocy budzi co godzinę dwie ale dajemy radę...codziennie o 7 pobudka z pięknym uśmiechem Wojtka i dwie godziny rozmowy aguuuuuuuu ;)

Baby fajny wozeczek:) plus że możesz już malutka w nim wozic :)

Lei dobrze że masz wsparcie męża bo inaczej byś się wykonczyla :o

Racja że zwierzaki maja super wpływ na dziecko :) u nas Wojtus najwięcej śmieje się właśnie do psów :D

Marela ja mieszkam w bloku i mam dwa psy :) i nawet lepiej mieć dwa niż jednego bo chociaż się nie nudza :)

Dzisiaj odebralam wyniki posiewu i wyszła e.coli. w pon znowu musimy powtórzyć badania krwi i moczu. A we wtorek szczepienie ale chyba nam się nie uda małego zaszczepić...
I nie mamy terminu na bioderka...nawet prywatnie -_-
A musimy jeszcze skontrolować stopę bo mały przekoslawia...

Ale Milia u Was to przegięcie żeby musieć tyle czekać na badania i rehabilitację gdzie w przypadku Małgosi wazna jest systematycznosc...ale tako jest nasz kraj ;)

Hej
Babydust fajny ten wózek oby dobrze się sprawdzał

Tabasia oby szybko kołki minęły

U nas super noc Gucio jadł o 22 potem o 2 i 6 może idzie ku lepszemu w końcu

reklama
Tabasia współczuje!! :*

Pat Adaś też przekoślawia prawą stópke jeszcze nie wiem co z tym..

My też w bloku mamy dwa psiaki :)

My na spacerku w chu$cie :)

Do góry