reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Dzień dobry.

Moje dziecko jak zasnęło o 23.00 to spało do 4.30. Później karmienie o 8 i spanie do 10. Trochę aktywności śpi od 12.00 :) Za to wczoraj spała w sumie 2 godziny i taka marudna że szok... Miałam dosyć. U nas problem z zasypianiem wieczornym się zaczął bo jest za jasno (ciemno dopiero jakoś koło północy jest) więc dziecko samo zasnąć nie chce. Musiałam w wózek z rozłożoną budą do korytarza wstawić, gdzie mamy małe okienko więc słońce po oczach do północy nie daje, i dopiero zasnęła. No nic musimy zainwestować w grubsze zasłony nieprzepuszczające światła bo inaczej to będzie bonanza codziennie.

Ja też o tych szczepionkach czytać przestałam bo pewnie zaraz bym się zaczęła zastanawiać i mieć mętlik w głowie. Jak na razie pierwsze szczepienie poszło dobrze. Kolejne za miesiąc więc zobaczymy jak je zniesie.

Babydust jak będziesz wiedzieć ile twoja gwiazdka waży to się pochwal. Ciekawa jestem - moja będzie miała ważenie dopiero w lipcu.

Tabasia a jak Ty swoją Carmen nauczyłaś zasypiać wieczorem o tej samej porze? Bo moja to codziennie inaczej. Zasypia sama ale wtedy kiedy chce a nie kiedy ja bym chciała. Zdradź swój sposób.

Karinka
Kubuś prześliczny.

Doli to do mnie wpaść na małe sprzątanko możesz. Ja sprzątać lubię ale od kiedy dziecko w domu to ogarnąć się nie mogę. Doli Lei ja nie wiem jak wy dajecie radę z dwójką.

Szaj dziwne że Ci tabletki po porodzie odstawili. Ja brałam przed ciążą bo od kilku lat mam niedoczynność. W czasie ciąży miałam badanie co miesiąc i zwiększoną dawkę - TSH na poziomie ok 0,6-1. Po porodzie mi lekarz obniżył z 75 do 50. Teraz mam 0,7. Za 2 miesiące kontrola i ustalenie nowej dawki. Przez to że przez całą ciążę bylam na tabletkach lekarze zalecili zbadanie TSH małej. Bo ona też ode mnie te tabletki dostawała a jak się urodziła to została "odcięta" więc tak na wszelki wypadek miała kontrolę zaraz po urodzeniu i powtórka będzie za miesiąc. Jak na razie z nią ok.

Kuklaki u mnie ta krecha też kończy się jakiś 1-1,5 cm przed cięciem
Dziewczyny moje dziecko lubi tran :szok: Daje jej codziennie łyżeczkę i najpierw trochę się krzywi a później ciumka i się śmieje. W szoku jestem bo ja na sam zapach czuję się jakbym miała zaraz zwymiotować :baffled:

reklama
Doli święte słowa! Jedno dziecko to spokoj :tak: wyżalilam sie troche :ninja2: i juz mi lepiej!

Wiecie, ze ja ponad miesiąc nie brałam euthyroxu a biore 125. Pewnie dlatego nie msm siły, łapienie dół i waga idzie w gore...teraz biore od kilku dni. Mam nadzieje, ze mi sie polepszy...

Hej mamuśki
Widzę ze sezon szczepienia w pełni my we wtorek idziemy i szczepi my 6w1 pneumo i rota
Pierwszy tez takim schematem szczepiony i nic mu nie było

Wczoraj byłam z małym w klubie mam ile tam maluszków fajnie było a gucio waży 5400 w tydzień pół kilo przywalil

Ja juz nie mogę się doczekać kiedy starszak do przedszkola pójdzie ile to luzu będzie i spokoju

Lei ja to teraz doceniam... Z młodszym to wszystko zrobię i czas mam też a starszy.... To jest dopiero absorbujace dziecko...

Basia darla sie przy szczepieniu na maksa ale to tez dlatego ze byla mega zmeczona - bagatela opoznienie 30 min w przychodni :/
a doktorka przez te opoznienia to moze 2 min poswiecila malej zeby ja zbadac :( osluchala tylko (to zrobila dokladnie) i TYLE :/ jak dla mnie to slaboooo
pamietam jak poprzednia pediatra sprawdzala wszystkie wezly chlonne , glowke , odruchy itd a ta NIC
a do tego zle zapisala wymiary w ksiazece zdrowia :/
jak tak dalej bedzie to wracam do poprzedniej przychodni :/
mala wazy 5220 :) rosnie ok 200gr na tydzien :)

Ostatnia edycja:
Karina urodził się 3200g a po miesiącu i 19dniach 5100g teraz jeszcze więcej bo mineło kolejne 9 dni :) już poodkładałam dużo małych rzeczy niektórych nawet nie miał :)

Babydust kciuki za szczepienie aby obyło się bez nop

Rany od rana czytam i doczytać nie mogę nie mówiąc o odpisywaniu..załamka Adaś od 7 rano spał do teraz 3 razy po 20 minut..jest mega marudny i sam nie wie czego chce :( jestem już wykończona..

margo bo dzievi lubia inne smaki :) moje juz starsze pily tran ze smakiem mowiac ze pija rybkowy soczek :)
a maluszki jak dostaja np cebion z wit c to tak sie oblizuja ze szok :) Basia po sab simplexie tez super miny robi :)

reklama
Do góry