reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

U mojej Małej też czasem zdarzy się przeciek. Ale jak za mocno zapnę, to ma ślady odciśnięte, więc z dwojga złego wolę zafajdane ciuszki :p Choć córa i tak mało je brudzi. Spokojnie wystarcza mi ten mały zestaw z rozmiaru 56 :)

Czy może któraś ma podobny problem i sposób na niego.. Moja Mała często podczas jedzenia się bardzo wierci. Ciągnie mi sutki (bardzo nieprzyjemne i bolesne), ale najgorsze, że sama się męczy.. Czy to kwestia brzuszka? Zastanawiam się też, czy nie pojawiły się pleśniawki, bo ostatnio ten biały nalot na języczku ciągle u niej widzę. Niby wygląda to jak po mleku, ale już sama nie wiem.. :/

Ostatnio też praktykujemy spanie Małej z nami w łóżku, Z początku się baliśmy, ale spróbowaliśmy i faktycznie działa :D Wczoraj w nocy córa mało spała, czyli ja również.. a musiałam rano wstać i pojechać na miasto, by pozałatwiać sprawy. Czułam się ( i pewnie wyglądałam) jak zombie, no ale cóż ;] Dzisiaj od 2:30 spała już z nami w łóżku i było zdecydowanie lepiej. Ona generalnie jest aniołkiem, tyle że ma charakterek i jak jest zmęczona i rozdrażniona to pokazuje ile ma siły w płucach :) Ale tak zdarzyło się raptem dwa razy, także nie ma tragedii ;)

Dzisiaj wychodzę z domu po południ trochę się rozerwać, więc Mała zostanie z Tatą :p Pewnie jak wrócę, znowu usłyszę "Mała znowu wariowała" :D
Najbardziej to marzy mi się przespanie całej nocy bez pobudki... ehh. Może jakoś przekonam swojego Mężczyznę, by zajął się wtedy Małą.. Zaraz moje urodziny, to mógłby mi taki prezent zrobić.. :D

reklama
Asia wro mój tak robi- pręży się, wypluwa cycka, zaraz szuka, drze się, odpycha się jak chce zwyczajnie podiić a milk leci, a on nażarty i nie chce jeść :eek: gadalam o tym z położną i ta mi tak to nakreśliła, przyjrzałam się i faktycznie u nas o to chodzi

a czasem się pręży i zaraz gazy są..

Asia biały nalot to pewnie od mleka, mój tak ma jak mu się cofnie mleko ale nie zawsze ulewa bo czasem wariat to łyka.
I Wojtus często prezy się tak jak chce zasnąć przy cycku a mu mleko leci i się wkurza. Wtedy go nie zmuszam do ciągnięcia cycka to puszcza i zasypia :p

U nas odkąd podaje małemu sabsa 3x dziennie to problemów z brzuszkiem nie mamy :)

Nowy bujaczek Adasia szkoda tylko że mój entuzjazm jest większy od jego :)

Załączniki

• 1431442621868.jpg
    1431442621868.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 66
  • 1431442633295.jpg
    1431442633295.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 64
Ja staram się aby mu się bekło po jedzeniu bo często jest tak że później go to męczy i jest niespokojny lub płacze

Byłam dziś u lekarza z Adasiem i mały w 13dni przybrał prawie 800g!! Waży już 4780g :)

Ja stosuje zimny chów a jak widzę te dzieci w parku to od razu mnie poty oblewają :) kombinezony,czapki opatulone koce śpiworki ochraniacze na wózek i buda postawiona okryta pieluchą i pytanie czym dziecko ma oddychać? A Adaś dziś body z dł rękawem bawełniane spodenki i skarpetki bez kocyka bez ochraniacza buda opuszczona tylko parasolka i chłopak szczęśliwy :)

reklama
Ja zaliczyłam akcje kupa 4ever

Kąpanie na szybkiego w asyście 4latka
Kupa wirujaca podczas przebierania poprzedniej kupy, kupa była wszędzie...
Brak ubrania na zmianę
Jak nigdy
Starszak który przynosi rozm 68..

Za zimna woda do kapania
Darcie o zarlo
Cycki pełne ale wysiłek więc ryczy
Butla na szybko

Mnie boli brzuch
Blizna z jednej str
Mam tam zgrubienie.. Jak zakluje to masakra

Do góry