reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

U mojej Małej też czasem zdarzy się przeciek. Ale jak za mocno zapnę, to ma ślady odciśnięte, więc z dwojga złego wolę zafajdane ciuszki :p Choć córa i tak mało je brudzi. Spokojnie wystarcza mi ten mały zestaw z rozmiaru 56 :)

Czy może któraś ma podobny problem i sposób na niego.. Moja Mała często podczas jedzenia się bardzo wierci. Ciągnie mi sutki (bardzo nieprzyjemne i bolesne), ale najgorsze, że sama się męczy.. Czy to kwestia brzuszka? Zastanawiam się też, czy nie pojawiły się pleśniawki, bo ostatnio ten biały nalot na języczku ciągle u niej widzę. Niby wygląda to jak po mleku, ale już sama nie wiem.. :/

Ostatnio też praktykujemy spanie Małej z nami w łóżku, Z początku się baliśmy, ale spróbowaliśmy i faktycznie działa :D Wczoraj w nocy córa mało spała, czyli ja również.. a musiałam rano wstać i pojechać na miasto, by pozałatwiać sprawy. Czułam się ( i pewnie wyglądałam) jak zombie, no ale cóż ;] Dzisiaj od 2:30 spała już z nami w łóżku i było zdecydowanie lepiej. Ona generalnie jest aniołkiem, tyle że ma charakterek i jak jest zmęczona i rozdrażniona to pokazuje ile ma siły w płucach :) Ale tak zdarzyło się raptem dwa razy, także nie ma tragedii ;)

Dzisiaj wychodzę z domu po południ trochę się rozerwać, więc Mała zostanie z Tatą :p Pewnie jak wrócę, znowu usłyszę "Mała znowu wariowała" :D
Najbardziej to marzy mi się przespanie całej nocy bez pobudki... ehh. Może jakoś przekonam swojego Mężczyznę, by zajął się wtedy Małą.. Zaraz moje urodziny, to mógłby mi taki prezent zrobić.. :D

reklama
Asia wro mój tak robi- pręży się, wypluwa cycka, zaraz szuka, drze się, odpycha się jak chce zwyczajnie podiić a milk leci, a on nażarty i nie chce jeść :eek: gadalam o tym z położną i ta mi tak to nakreśliła, przyjrzałam się i faktycznie u nas o to chodzi

a czasem się pręży i zaraz gazy są..

Asia biały nalot to pewnie od mleka, mój tak ma jak mu się cofnie mleko ale nie zawsze ulewa bo czasem wariat to łyka.
I Wojtus często prezy się tak jak chce zasnąć przy cycku a mu mleko leci i się wkurza. Wtedy go nie zmuszam do ciągnięcia cycka to puszcza i zasypia :p

U nas odkąd podaje małemu sabsa 3x dziennie to problemów z brzuszkiem nie mamy :)

Nowy bujaczek Adasia szkoda tylko że mój entuzjazm jest większy od jego :)

Załączniki

• 1431442621868.jpg
    1431442621868.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 71
  • 1431442633295.jpg
    1431442633295.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 70
Ja staram się aby mu się bekło po jedzeniu bo często jest tak że później go to męczy i jest niespokojny lub płacze

Byłam dziś u lekarza z Adasiem i mały w 13dni przybrał prawie 800g!! Waży już 4780g :)

Ja stosuje zimny chów a jak widzę te dzieci w parku to od razu mnie poty oblewają :) kombinezony,czapki opatulone koce śpiworki ochraniacze na wózek i buda postawiona okryta pieluchą i pytanie czym dziecko ma oddychać? A Adaś dziś body z dł rękawem bawełniane spodenki i skarpetki bez kocyka bez ochraniacza buda opuszczona tylko parasolka i chłopak szczęśliwy :)

reklama
Ja zaliczyłam akcje kupa 4ever

Kąpanie na szybkiego w asyście 4latka
Kupa wirujaca podczas przebierania poprzedniej kupy, kupa była wszędzie...
Brak ubrania na zmianę
Jak nigdy
Starszak który przynosi rozm 68..

Za zimna woda do kapania
Darcie o zarlo
Cycki pełne ale wysiłek więc ryczy
Butla na szybko

Mnie boli brzuch
Blizna z jednej str
Mam tam zgrubienie.. Jak zakluje to masakra

Do góry