reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Mojej mopsicy tez 1 zakładam. I jeszcze chwile będę bo Male nie są. A co do ulewania - nie ważne czy odbije czy nie. Czasem odbije i za moment i tak uleje. Dlatego z praniem nie wyrabiam

reklama
Dziewczyny a za każdym razem przebieracie po ulaniu? Chodzi mi o to czy jak ma rękawek mokry czy przy szyjce?

Mam jeszcze pyranie odnośnie moczenia/ zanurzania uszu podczas kąpieli?

Ja jak ma trochę mokry rękaw to raczej nie przebieram ale jak uleje drugi raz to już przebieram

Co do uszu to praktycznie od początku moczę bo kładę Adasia na tej gąbce w wanience..i wczoraj zadyma w domu bo dziecku uszy moczę :p

Dziewczyny a moge karmic piersia jak mam antybiotyk brac?

Ja troszke mocze uszy i nie zmieniam za kazdym razem jak troszke pomoczy sie ubranko.. no chyba ze jest cale brudne od kupy czy jedzenia to wtedy zmieniam wszystko...

Olusia a lekarz wydajacy recepte wiedzial ze karmisz ? ja dostalam anty takie ze moge karmic
tylko mleka mam cos mega malo z tej piersi :( mala ssie i nie slysze zeby polykala :( wiec po 15 min przystaiwam do drugiej wypija druga a po 2 godz powtorka z tym ze w tej drugiej tez malo sie robi :(

a czy cyc boli - hmm nie czuje bo przeciwgoraczkowe sa jednoczesnie przeciwobolymi :) nawet moja zmasakrowana brodawka nie boli przy karmieniu

Babydust powiedzialam mu i mi przepisal antybiotyk i ze jest bezpieczny w czasie ciazy i w czasie karmienia piersia... no ale wiesz.. wole sie upewnic... co kilka opini to nie jedna...:tak:

reklama
Babydust, to chociaż tyle, że nie boli.

Kuklaki, mój nie może, bo był cały m-c z nami i musi w końcu popracować, tym bardziej że w tym m-cu znowu do Katowic z małą jedziemy, potem na czerwiec, lipiec i wrzesień mamy kolejne konsultacje wyjazdowe i nie chcę, żeby mu się tak urlop rozszedł, żeby starczyło na te wyjazdy, na święta i nieprzewidziane sytuacje. A Małgosia tak długo w wózku jeszcze nie leżała... w tamtą stronę pewnie będzie spokój, ale ona nie lubi w wózku bez ruchu, więc pewnie w tej poradni zacznie płakać, bo kołysanie na dłuższą metę nie działa, ale mam nadzieję, że wtedy w drodze powrotnej się uspokoi. Tak jak mówisz, spróbuję, a jak będzie padać, to wtedy taxi.

Mila, Muminek, wszystkiego najlepszego :-)

Natasza, ja przebieram, jak rękawek mokry to też, a uszek staram się nie moczyć, ale czasem się nie udaje.

Do góry