reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

A u nas święto "wolnego pępka". Nie wiem czemu, ale bardzo mnie ten fakt cieszy :p
Mała pięknie w nocy spała. Pobudki o 23:40, potem chwile po 4 i o 8.Dawno tak dobrze nie spałam :D

Dopiero od 9:30 brzuszek trochę męczył i budziła się co pół h. Ale puściłam w końcu Małej Mozarta i znowu pięknie śpi :) Jednak opłacało się tak często słuchać muzyki poważnej w czasie ciąży. Córa od razu reaguje, robi się spokojniejsza :)

Mój facet poszedł o 4 spać i śpi do tej pory.. Albo go pogięło do reszty, albo chory.
A za oknem deszczowo i nieprzyjemnie. A liczyłam na spacer :|

Wczoraj była położna - wszystko w porządku. Pytałam ją o szczepienia, co sądzi na ich temat. Powiedziała, że swoje dzieci szczepiła te x lat temu, ale teraz to nie wie, czy by się zdecydowała.

Ja myślę, że ta rozbieżność w opiniach pediatrów i położnych odnośnie szczepionek skojarzonych, bierze się z tego, że lekarze na nich zarabiają. Tak samo jest z antybiotykami. Także ja bym z dystansem podchodziła do ich rad ;)

reklama
Anulka, nie wiem, mąż kupuje tam, gdzie jest promocja. Wczoraj wziął w Tesco po 42 zł.

Tez nie wiem jak szczepić jeszcze...:-(

Ale mam wqrwa. Licytuje szopke do ogrodu i jak nikt nia nie byl zainteresowany to pare minut po mojej ofercie jakis ciec dal wyzsza!!! Co za lipa :/ aaaa gryze!!! Ale przynajmniej sie wygadalam :D

Aga, to pięknie :-)

Pat, Wy to się macie z tymi wymiotami, współczuję :-(

Tabasia, to pech :-(

Doli, ja przestałam walczyć z wymuszaniem na rączki, widać mała tego potrzebuje, bo uspokaja się w moment, rozczula mnie to :-)
Teściowie zupełnie bez wyobraźni...

U nas dziś też bardzo brzydko, deszczowo i mocno wieje, a chcieliśmy wyjść na spacer :-(

Za to mam dziś wolne, jak na razie mąż przewija, ćwiczy i karmi, ja karmiłam tylko rano, jak robił śniadanie ;-)

uff doczytałam :)
Ja też używam pampersow premium care i nie zamierzam zmieniać. Nigdy nic nie wyleciało :) teraz w leclerku na promocji są.
Moja poprzednia noc byla najgorsza z dotychczasowych. Wlaściwie cały czas płakała. Za to ta była super. Musialam ją na sile co 4h budzic na jedzenie. Ale zawinelismy ja pierwszy raz mocno i troche jej poszumiałam nad uchem. To naprawde działa. Pewnie słyszałyście o tych zasadach 4 semestru dr Karpa. Ale co innego czytac a co innego zobaczyc. Takze polecam film, warto dziewczyny!

https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

Miłego dnia dziewczyny!

A lekarka jak jej powiedziałam, że nie dokarmiałam to stwierdziła, ze pewnie czesciej karmiłam w takim razie. Juz nie chciało mi sie z nią kłocić.

Natasza no racja tu jak panika to zbiorowa i bóle brzuszków też razem Hmmmm...

Tabasia ale bym się wqrzyla.. :/

Milia no ja walczę bo wiem czym to skutkuje;) a że jest starszy to muszę dzielić na 2...

Ja męża że starszym Na deszcz wysłałam na spacer bo potrzebuje ciszy :( miałam iść sama ale wiadomo jak z kp :/ a ściągnąć tyle nie mam..

A ja siedze i niewiem co z soba zrobic. Moja sis zabrala starszego. Pierwszy raz pojechal z nia. Praktycznie to zadko ja widuje ale pojechal;). Na poczatku bylo fajnie cisza itp ale juz ok 2 h i jakis tak pusto w domu. I zaczynam panikowac. Mlodszy spi od rana z krotkimi przerwi na mleko. A mi dziwnie bo jeszcze M w domu i u nas to praktycznie zadkosv ze oboje w domu a syna nie ma;).

reklama
Marela to podajmy sobie ręce hehe

Hubi wczoraj jadł 12 razy.... A dziś? Kiedy mam pomoc? Je co prawie 4 godz bo śpi!!! I nikt mi nie uwierzy jak mówię!!
Wczoraj mieliśmy gości to jak przyszły to nagle spał 3 godz ciągiem a przedtem co chwile cycek i płacz!!

I zrozum tu faceta....

Moja karpatka już prawie gotowa8-)

Do góry