reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

reklama
W koncu weszlam na laptopa i moge napisac i mi posta nie zje (mam nadzieje)

Pat moja tez nieraz tak z cisnieniem ulewa, czoraj to caly dzien ulewala, uswinila ciuchy, lozeczko, nasze lozko i nie wiem co jeszcze, masakra. Nieraz je i nie zdaze jak skonczy ja dzwignoc zeby sie beklo a ta juz uleje, moze za lapczywie je albo co. Uleje jej sie a ta znowu cycka szuka:szok: A i tez klade tylko na boku bo sie boje na pleckach ze nie bede patrzec i jej sie uleje.

Korzystaj z chwilowego wolnego :))

Jezu jak mnie bolą te plecy ;( masakra..oddychać się nie da..leżeć się nie da i siedzenie sprawia problem bo oddychać ciężko..już nie wspomne o kaszlnięciu czy kichaniu :-/ byłam wczoraj u lekarza i powuedziała że przy kp dużego pola manewru nie ma :( więc paracetamol,plaster z apapu i maść..a to guzik pomaga a ból promieniuje na całą lewą stronę..

Natasza wspolczuje bolu plecow. Jak karmisz to sie opieraj.

moja tez tak potrafi sie przeciagac nie puszczajac cycka - boliiiii
no i przez to ze tak czesto je to znowu mnie sutki bola :( takie zmasakrowane :(

a i dziewczyny jak wam dziecko sie zachlysnie czy zadlawi albo bedzie plakac tak ze nie bedzie w stanie powietrza nabrac to jest na to bardzo prosty sposob :) wystarczy dmuchnac dziecku w buzie i od razu lapie powietrze :) sprawdzcie :) na mojej trojeczce wyprobowane :) niezawodne :)

Myla kurcze wspolczuje tych placzow malutkiej

Chcialam napisac przedwczoraj i mi posta wcielo. Mnie mala zmasakrowala sutki w pierwsze 3 dni bo nie umialam przystawiac, okazalo sie ze inne dziewczyny tez i nam takie mini szkolenie zrobili jak karmic. Jesli dziecko sie zle przystawi to one nie ciagnie dobrze w skutek czego sie nie najada i sutki sa poranione. Trzeba tak jak ktoras napisala poczekac az dziecko szeroko otworzy buzie i wtedy przycisnac do piersi tak stanowczo, jesli zlapie zle i ciagnie to odstawic wsadzajac palec miedzy sutka a usta bo inaczej meduza sie nie odessie.

ja juz po wizycie u lekarza, wszystko się goi, na razie wygląda dobrze:) dr wyciągnął mi jeden szew bo mnie doprowadzal do rozpaczy! no i niestety nadal musze mieć dietę polplynna:( normalnie wyć mi się chce za bułą jakąś! ale za to Lila na spacerku grzeczna, teraz ładnie ssie i pewnie znowu zaśnie. odpukać laktacje mi się trochę ustabilizowala i mała chyba nie jest glodna:) ale jeszcze przedwczoraj była z tym masakra - ona głodna wyła a ja razem z nią z bezsilności. . ale na szczęście zostało mi trochę samozaparcia i teraz jest ok:)

Wspolczuje tej diety kochana ale to chyba dla twojego dobra.

Oltoma lepiej zeby ci to lekarz obejrzal, zadzwon i powiedz co i jak to ci powie czy to trzeba zobaczy czy to normalne
Ja teraz zajzalam na ciecie i nie mam siniaka

Ja tez czesto jak Mala zasnie to chodze i sprzatam, zmywam itp a wieczorem jak spac pojdzie to tez sie nie zawsze klad tylko jeszcze prasuje np

Doli ja sie rogalikami zajadam od niedzieli ;) upieklismy z moim, takie buleczki i rogaliki z dzemem z czarnej porz. pycha :-)

Moja to dzis przez poranne ulanie (porzadne...) to teraz sie budzi co godz dwie i jesc, masakra jak nigdy

A ja mam temperaturę 38 stopni i czuje się jakby mnie ktoś przez imadło przepuścił..wyć mi się chce ostatkiem sił dostawiam Adasia do cycka..zawsze jakieś ***** musi się przyplątać:-/ ;(

Oltoma to z waga masz jak ja

Muminek wspolczuje ci strasznie tych ran

U mnie narasie spokój. Nieqiem czy to zasługa boboticu czy po prostu ale nie jest źle. Tfu tfu

Biszkopty tez zajadam n potęgę i herbatniki i krowki ostatnio a nie wiem czy mogę :/

Natasza :( wapolczuje . kuruj się

Jak tam muzyka Aylin? Działa?

dzięki za wsparcie dziewczyny. . moja dieta pewnie potrwa do końca pologu- musze się dobrze wygoic i nie dopuścić do zaparcia bo wtedy wszystko może puścić. to i tak nie najgorzej bo jeszcze miesiąc a w szpitalu polozna powiedziała ze taka lekka dietę powinnam trzymać rok czasu :banghead::banghead::banghead::banghead: masakra
ale nic to, dam radę- kiedyś przez 5 lat byłam na ścislej diecie trzustkowej- czerstwy biały chleb, chuda wedlina, setek biały, gotowane mięso i warzywa. . blee powiedziałam sobie wtedy ze juz nigdy nie będę na diecie, a tu masz babo placek:)
moje dziecko spi a ja pomalowalam sobie paznokcie i co? i oczywiście chce mi się siku, jak ja teraz gacie na tylek naciagne?

Ostatnia edycja:
Natasza weź sobie coś w sumie nie wiem co można:( może położna ci doradzi???

Myla a czemu nie możesz? Ja dziś pierogi z truskawkami.. I karmelowa cukierki z milki codziennie...

Muminek rok??? To cię pocieszyła :/ pazury i siku haha nie odlaczny duet

reklama
Do góry