reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowki 2015

Muminek a moj maz nie chce młodej przebierać bo "jest za malutka" a on ma za duze ręce hehe. Dam mu jeszcze troche czasu..

reklama
Doli, zdrówka, ja od soboty zdycham, w niedzielę kryzys miałam, a dziś, tfu tfu, już lepiej, tylko nochal zawalony.

Moja dała się wczoraj odłozyć do łóżeczka po karmieniu o 23 i spała 7,5 godz. :szok: a teraz od 7:30 znowu w łóżeczku zasnęła bez protestów :szok:
jak się obudzi, to zrobimy pierwszą sesję rehabilitacji, niestety nie lubi tego i pewnie już cały dzień na rączkach będzie...

Muminek, kciuki za wizytę :-)

Doli, nie wiem, czy nie za długo, ale ona już duża jednak jest, miesiąc i tydzień... A jak wstała, to wcale jakoś strasznie dużo nie zjadła, więc bardzo nie zgłodniała. Widzę, że kręci się strasznie, to sama ją wybudzę, będzie mi łatwiej z taką zaspaną na początku...

Hej laseczki :)
Nie wiem jeszcze co u Was, zaraz będę czytać...
Wszystkie rozpakowane czy któraś jeszcze z brzuszkiem ? :)

Michałek dziś skończy tydzień, ale czas leci ! Dopiero w szpitalu byłam a już minął tydzień...

Ile dni się utrzymuje nawał ?
Bo nie wiem, czy już to odessane mleko wylewać czy mrozić :/

I co z tym mrowieniem w cyckach, od czego to ?
To mleko się produkuje i dlatego ?
Mamusie karmiące naturalnie, bierzecie jakieś witaminki dla kobiet karmiących ?
Jeśli tak to jakie ?

Wczoraj byliśmy zapisać małego do przychodni i w USC.
W końcu jest Michał Damian :D

Mam już na 7 tyg do przodu rozpisane wizyty, ja za 4 morfologia, bo przy porodzie straciłam 450 ml krwi.
Mały do pediatry, po skierowania na bioderka, na ważenie, na szczepienie, na wszystko już zapisany :)

Nie chcę nic pisać, jak u nas jest, bo nie chcę zapeszyć :-)

Pozdrawiam Was wszystkie i ślę buziaczki !!!

Ostatnia edycja:
milia aha, bo ja pamiętam, że starszego karmiłam przez sen nawet ;-)

Renatka nawał to zależy..u mnie chyba do 7 doby był.. mrowienie to jak mleko leci odchyl stanik i zobacz jak cieknie :p ja biorę wit te co w ciaży.. vitaminer prenatal dha..

ostatnio ja pocieszałam, że w miękkich cyckach jest mleko przecież a teraz sama w to nie wierzę.. :(
chce karmić kp bo skoro to robię to niech to leci a nie że mm po pawie każdym karmieniu bo dziecko głodne :( i nie ważne czy dostawie cześciej, pociumka z 5 razy i koniec :( i śpi a jak dostał butle to ciągnął aż miło.. :(

Ostatnia edycja:
Hej!
nie mam cos weny, trzeci dzień głowa boli, przez te wariacje pogodowe :no:

Aylin - jeszcze raz dzięki za supersound:-) Mały zasnął ładnie wczoraj przy tym :-D

Renatka - ale optymistycznie :-D przy karmieniu witaminy dla kobiet w ciąży

my już po jednym spacerze, Młodą trzeba było do przedszkola odprowadzic, psa odsikac. nic mi się nie chce. chyba w miarę możliwości zrobię sobie dzień rozpieszczania ;-) o ile Młodzież pozwoli.
trzymajcie się!

Renatka, ja wciąż w dwupaku :) Na dzisiaj mam termin.
Jak nic nie będzie się działo, popołudniu chyba wybiorę się do lekarza. Jak byłam tydzień temu to mi powiedział, że do tygodnia powinnam urodzić a tu ciągle nic :(

reklama
Renatka, super :-)

Doli, Małgosia tylko w szpitalu i krótko po jadła przez sen, teraz nie chce ani w dzień ani w nocy jak śpi, nawet jeśli uda mi się jej wepchnąć smoczek do buzi i pobudzam ją do ssania, to ona i tak tego nie robi, a po pewnym czasie wypluwa, więc jej nie męczę.
Pamiętam na pewno ze szkoły rodzenia, że w miękkich cyckach jest mleko :)

Myla, może też spróbuj polecanego nagrania do usypiania Marcysi?

Katla, może poproś lekarza o masaż szyjki?

Do góry