reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

reklama
Marela, no jogurtu nie można, bo to nabiał, drożdżówek też nie - wg położnej ze szkoły rodzenia fermentują w żoładku i powodują gazy, dżemów nie jeść, bo raz, że owoce uczulają, dwa - sklepowe mają różne niepotrzebne dodatki... A miód ponoć silnie uczula...
Ale mi się bardziej podoba to co mówią panie od laktacji, bo przecież jak sie od razu wyklucza tyle grup produktów, to dieta mamy karmiacej jest uboga w witaminy i różne potrzebne składniki potrzebne również maluszkowi...
Choć ja karmię mm, więc może nie powinnam się wypiowadać...

U mnie w szpitalu po pierwsxym porodzie jak zapytalam poloznej jaka powinnam miec diete to wybaluszyla na mnie galy i poeiedziala - zadna :D
Tak wiec po raz kolejny co kraj to obyczaj ;)

jeny moja mała chyba chce wyjść przez brzuch, tak się rzuca ze aż się zdenerwowalam. i mocno mi Napierała w dół, może lepetyne wstawila? teraz jest spokój ale już sama nie wiem co nam myśleć

muminek,
moja też tak czasem ma ;) Szyjka to mnie już boli od jej wiercenia się, żebra od kopniaków, skóra na brzuchu napięta do granic możliwości a ona jeszcze wyciąga te giry :p Także to, widać, normalne :)

Sataga mała widać zadowolona z wczasów :)

Sharmota jak u Ciebie?? Kciuki za szybką akcję! !&&

U mojego gina prywatnego ktg po 30tc co wizytę a po 36tc co tydzień i uważam to za dobre bo byłam przybajmniej spokojna :)

ja tam jem wszystko i narazie tfu tfu małemu nic nie jest..w szpitalu zaserwowali truskawkowy dżem..ryż z jabłkiem i jogurtem..
A będąc w domu opędzlowałam już cały dżem truskawkowy i hektolitry mleka :)

Babydust ja narazie cukry mam bardzo dobre :) i oby tak zostało

Też jestem za tym, żeby jeśc wszystko i tak doradzają panie od laktacji...

A KTG mialam mieć od 35 tc, z tym, że już na pierwszym skurcze mi wyszły i nastepnego dnia cc, ale to dlatego, ze przepływy były słabe i Małgosi groziła zamartwica, Węc dziwię się, że niektórzy lekarze nie zalecja ktg, bo jakbysmy miały czekać 5 tygodni, to mogłoby sie okazać, że Małgosi już by nie było... W wynikach saturację miała rzeczywiście poniżej normy, pomimo że płucka rozwinięte.

Vesunna, Lei, Aylin, GRATULACJE !!!
Ale dzielne byłyście !!!
:-)
I jak szybko !!!
BRAWO !!!

Pat to jak kupujecie alfe to od razu zmieniajcie rozrząd i to w dobrym zakładzie - ja miałam alfe 147 i przy 60 000 zmieniłam rozrząd ale chyba coś mi schrzanili, pasek strzelił i silnik do remontu - a niestety do Alfy mało zamienników jest. teraz mam właśnie volvo;)

alfy są do du.... albo dla bogaczy, mam znajomego, ma alfę, więcej jeździ autobusem niż nią, a auto roczne. więc ja dziękuję za alfę.
Z resztą alfy dobrych opinii nie miały nigdy.

Volvo jest OK :)

EDIT: z nierozpakowanych zostały na pewno: KinaM, Asiatipl, Szaj, Joanna, Oltoma, Anniaa, Kuklaki, Asia86Wro, Sharmota, Pat muszkieter, ja:)
i ja :p

Ja od ok. 23.00 miałam dziś skurcze, nawet bolesne, bo aż płakałam, ale przeszły około północy.... więc idę spać... postaram się Was jutro (dziś ;) ) rano doczytać ... kto tam się jeszcze rozpakował ;)
Dobrej nocki...

reklama
Milia u nas tez dostajemy takie rarytasy jak kiwi,herbatę z cytryna, jogurt truskawkowy
Drozdzowki to nawet laktacyjna mówiła ze powinno się jeść bo potem słodkie mleczko. Ja z Ksawerym co rano jadlam,teraz też codziennie.
Jabłek surowych jem dziennie z 5-6 tak samo banany :D mam zapasy jabłek bananów i biszkoptow!

Do góry