reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Asiorek pedzisz do szpitala?

Ja tam nie mogłabym masować sutow, bolą mnie jak cholera, mleko cieknie lol a jak dotknę to stają

Hehehehe

Teście poszły, idę myć dupkę i do łóżeczka

reklama
Anemonne a czemu myślisz że masz za mało pokarmu? Musisz małego dokarmiać?

Natasza no ja dopiero dziś zaczęłam odciągać bo (.)(.) bolą i wylewam a małego przystawiam normalnie. I tylko tyle odciaganie żeby mieć ulgę.

Doli jak wizyta teściów się udała?

Matik my w Bcn 6 lat a wcześniej w Maladze 2. Noooo becikowe niezle nieźle. Szkoda że zlikwidowali :(

Pat, myślę, że Twój też nie będzie chciał Wojtusia powierzyć matce, jak będzie po %, więc chyba możesz być spokojna :)

Natasza, ja z Małgosią już wychodziłam tak do 3 godzin - jechaliśmy na zdjecie szwów, a potem szybkie zakupy przedświateczne, wczoraj do teściowej, jutro tez wychodzimy i zabieramy ją ze sobą. Na wszelki wypadek zabieram pampersy i butelkę, ale do tej pory wyrabialiśmy się między karmieniami.
Jak się dziecka nie przystawia, to pokarm powoli zanika, ale jeśli ściągasz laktatorem, to nadal laktacje pobudzasz.

Szaj, o jakie blokowanie kolejki chodzi? ktg na oddziale masz mieć? u nas kobiety z zewnątrz ktg mają obok izby przyjęć, na dole, nikomu nic nie blokują. Może u Ciebie też tak jest?

Milia bo takie bomby były a teraz takie miękkie się zrobiły :) jak odciągnie i dam z buteleczki to chociaż wiem ile zjadł a jak sobie takie miękkie zasysa to nigdy nie wiem :/ ale fakt że im cześciej odciągam tym wiecej sie robi, tylko czasem leń mnie dopada

Natasza 3 razy tylko odciagasz?? I tyle pokarmu?? Wow! Tez bym tak chciala :)
Ja tez ze 3 razy tylko bo w nocy to mala nakarmic i spaaaac.... no i ledwo 20ml :(

I wiecie co? Moje malenstwo wie najlepiej jak czesto i jak duzo ma jesc. Budzi sie co 3.5-4h sama i raz zje 50 a raz 70ml. Nie wmuszam w nia co 3h bo to bez sensu tym bardziej ze zoltaczka juz prawie przeszla.

Kupki sie unormowaly,pepuszek zaschniety,jutro powinna byc pielegniarka to jej pokaze.

Mila juz kiedys pisalam ale powtorze - uwielbiam Hiszpanie :) na stare lata moze tam zamieszkam. Szkoda ze mojego m firma nie ma tam oddzialu bo na pewno bysmy wyjechali ;)

Myla,Lei i reszta wspolczuje takiego oczekiwania... masakra!!

Doli Ty juz za niedlugo masz cc. Ale zlecialo :)

Pat rodzisz nie rodzisz? :p

Tak Natasza na mnie za 3 razem smoczy jad zadzialal :)) mowilam ze m ma jakis wyjatkowy jad :))

Cos jeszcze mialam pisac ale zapomnialam...

Ostatnia edycja:
Pat no ja juz mam taka sytuacje..jutro ściągnięcie szwów a m w pracy i nie wiem co zrobię. I za dzien mam termin w usc na 8 rano!! A tata do mnie to zostawisz go mamie i pojedziesz..ooo nie !! Dzwonie tam jutro da sie termin zmienić a jak nie to m urlop wezmie..

Przygotuj się na kolejkę w USC. Na tę samą godzinę (co pół h) mają po 3-4 osoby. Są też opóźnienia. Jakbyś tam chciała zmieniać termin, to - jak się ostatnio dowiedziałam - nie da się... Po prostu trzeba wtedy przyjechać i liczyć na lukę (niemożliwe), albo, że ktoś Cię wpuści... Tak czy inaczej, o tyle dobrze, że masz na 8 - inaczej to byś mogła czekać nawet godzinę na swoją kolej ;)

I świetny pomysł z wanienką i ławą. Dzięki za podzielenie się pomysłem :)

reklama
Tabasia, jak Małgosia zje więcej i ładnie spi, to też od razu po 3 godz. jej nie wybudzam, zazwyczaj wtedy właśnie sama sie budzi po 4 :) a w nocy dziś 6 godzin przespała.
super, że wszystko się unormowało :)

Do góry