reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Myla nie przejmuj się. Ja też tak mam... wystarczy kilka minut i mam takie nerwy, że masakra! Mój K to już nawet do mnie nie podchodzi ;) w ogóle to od kilku dni ciągle się kłócimy, nie wiem czy mojemu mężowi mózg do reszty wyżarło czy w ogóle go tam już wcześniej nie było. Wczoraj wieczorem poszłam usypiać małego, a on się wykąpał, swoje ciuchy i ręcznik rzucił w sypialni na podłogę i pierwsze co to komputer... co on ku*wa myślał, że ja to posprzątam. Jak ryknęłam to od razu był bysk. Zamiast mi pomóc bo widzi, że ledwo chodzę to jeszcze dodatkową robotę mi robi. No idiota no!!! małemu też się nieraz nabiera a potem mi łezki polecą bo wiem, że czasem to nie jego wina. Choć grzeczny nie jest...

A ja dziś chyba pójdę przedterminowo do lekarki. Byłam w tamtym tygodniu we wtorek, 3 marca, nastepna wizytę mam dopiero 24 marca. Od wczoraj brzuch mi ciągle twardnieje. Nawet kilka razy w ciągu godziny.:eek: czasem jest to nawet bolesne. Mały tez się mocno rozpycha.
Wczoraj odebrałam wynik gbs i jest negatywny. ;) kurcze ta ciąża jest na prawdę ciężka i nieobliczalna w porównaniu z pierwszą. Szok.

reklama
Sataga to w sumie dobre wiesci :)

Milia pocieszylas mnie troche :) dobrze ze zrobilam ten wymaz prywatnie bo tak to bym nie wiedziala a lepiej zapobiegac niz leczyc powiklania.

Mnie dzis okropnie bola pachwiny i spojenie. Doswiadczone mamuski czy to moze miec cos wspolnego ze dziecko sie wstawia w kanal rodny??

Tabasia mam tak samo, czuje jakbym z siłowni wróciła i miała w pachwinach zakwasy?

Magda ja tez poszłam przedterminowo i super o wszystko wypytałam.

A moje hormony chyba sie otępiły jakaś właśnie potulna jestem wieczorami i chyba wreszcie wyluzowana. Dziś jadę po łóżeczko:) Wózka dalej nie ma:/ wkurzyłam się bo była dostawa a ten akurat nie przyszedł, a następna za 3 tyg i zwariowałam nie wiem co robić czekac 3 tyg czy kupować coś innego ?:(
Patinha u mnie chłopiec w 31 tyg 2500 to tez niedużo, ale doszłam do wniosku że podrośnie jak wyjdzie bo teraz by sie już nie zmieścił:)

Tabasia przed wypisem ze szpitala koniecznie popros o CRP u maluszka wtedy wiadomo czy malenstwu podac antybiotyk czy albo w 3 czy 4 dobie podjedz z nim na IP na to badanie jak cie od razu wypuszcza do domu jakbys miala sn rodzic :) - bo tam chyba po 12 godz do domu wywalaja - tak cos slyszalam :)
co do wstawiania to nie wiem bo wstawil mi sie przy porodzie i bolalo jak skuns
a z corka po prostu nie pamietam ale tez nie pamietam rzadnych boli pod koniec ciazy

No dobre :) Bałam się, że mnie do szpitala położy... Mam nadzieję, że ciśnienie nie będzie skakać i nie dobiję do takich wartości.
Tabasia mnie też boli od kilku dni zwykle właśnie w pachwinach a czasem tak mnie boli w środku jak chodzę, że ciężko krok zrobić.
Ja też już się zaczynam denerwować na wszystko i czasem się obrywa wszystkim w sumie nie potrzebnie. Hormony szaleją. Co poradzić...
A teraz idę na drzemkę. Młody dzisiaj przebudził się o 1 w nocy i chciał pić, później jeść a jeszcze później stwierdził, że jednak nie jeść a bajkę chce oglądać. O 1!!! Na szczęście koło 2 padł a rano oczywiście stwierdził, że nie wstaje :) Mam nadzieję, że mi się nie rozchoruje znowu bo coś pokasływał w nocy. Dobrze, że to już piątek to poobserwuje w weekend. Jeśli go rozłoży to pewnie czeka nas runda 2 przeziębienia. Tydzień on, tydzień ja, tydzień M i od nowa...

Tak Anulka.

Ostatnia edycja:
A ja mam od wczoeaj znowu dola :(

Myla nie przejmuj sie. Ja tak miałam w środe. Nerwica mnie brała na wszystkich i o wszystko, drażniło mnie mnie wszystko nawet jak mała coś do mnie gadała albo P., na wieczór z tych nerwów ryczeć mi się chciało, i miałam wurzuty, że po wszystkich sie woże a w sumie to nie wiem o co. Na szczęście na drugi dzień było lepiej.:p

Babydust bardzo dziekuje za informacje :)
Ta polozna co do mnie dzwonila powiedziala ze w takim wypafku bede w szpitalu 24h co najmniej. Normalnie wywalaja od 8h po porodzie i przez 5 dni przychodzi codziennie polozna do domu.

Caly czas zadaje sobie pytanie co by bylo gdybym nie wiedziala o tym gbs bo przeciez oni tu wymazow nie robia!!! Jeszcze by mi dziecko zalatwili ://

W srode mowili ze glowka jeszcze wysoko ale od wczoraj pachwiny i spojenie bola wiec moze cos sie zaczelo dziac :p
A rwa troche odpuscila.

Tabasia
Patinha u mnie chłopiec w 31 tyg 2500 to tez niedużo, ale doszłam do wniosku że podrośnie jak wyjdzie bo teraz by sie już nie zmieścił:)

Mój mały w 31t5d ważył 1900 g to dopiero maluch. Teraz byłam w 35t5d i ważył 2400 g. Wiec też niezbyt dużo... a powinien już pod 3 kg podchodzić. Może to faktycznie tylko pomyłka usg w obliczeniach, a może faktycznie taki mały ;) chyba faktycznie pojadę dziś do gina bo brzuch nisko, nizej nuz wczoraj, a jak chodzę to kłuje mnie tam w środku i to dość mocno...:eek:

reklama
Magda, ja Ci się wcale nie dziwię, nie wiem, jak można rzucać ciuchy, ręcznik czy cokolwiek innego na podłogę... Mój na szczęście nigdy w życiu czegoś takiego nie zrobił albo zrobiłby raz i to byłby ostatni!
Bierzesz nospę i magnez na te twardnienia? Pewnie, ze lepiej to sprawdzić, trochę późno ta wizyta. Fajnie, że gbs masz ujemny :-)

Anemonne, jakby mi bardzo zależało na wózku, to bym zaczekała, na kiedy masz termin? Nawet mąż może odebrać, jak będziesz w szpitalu albo już w domku, kilka dni bez wózka można sobie poradzić :) a jak miałaś jeszcze jakis inny upatrzony, to sprawdziłabym dostępność drugiego, bo samo takie lekceważenie klienta mi się nie podoba...

Ja jeszcze żadnych bóli na szczęście nie mam, współczuję :-(

Do góry