reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Asia, najważniejsze, że wszystko z Wami ok! :-) miałaś laparoskopię czy otwierali Ci brzuch? tzn., że wyrostek wycięli "przy okazji"?
Myślę, że teraz to tylko cc, bo musisz na pewno przez kilka tygodni unikać wysiłku. Zdrówka :-)

Margo, kciuki za dziś :-)

Karina, u mnie na siedząco ktg też nie robią, a można tak?

Doli, współczuję bólu, nie mam pojęcia co to może być :-( mam nadzieję, ze szybko przejdzie, może weź nospę?

Moja mała tak mocno się teraz wypina i wbija mi w bok, że aż boli, a brzuch bardzo napięty. Do tego górka co chwilę z innej strony. Albo czuję uderzenia z dwóch boków jednocześnie, czyli znowu leży poprzecznie.

Żaneta, ja miałam wizyty co 3 tygodnie, ostatnią w zeszły poniedziałek, a następną w poniedziałek za tydzień, czyli już co 2 tyg., ale ja sie umawiam z wizyty na wizytę.

reklama
Asia sto pytan do ;)
Ale my tu wszystkie o Tobie myslalysmy i mocno trzymalysmy kciuki. Ja to nawet w nocy jak na siku szlam to zagladalam czy nie ma jakis wiesci ;)
Dobrze ze juz po.

Asia odważna dziewuszko.wracaj do zdrowka.

Margo powodzenia na wizycie.

Ja dzis się obudzilm.o 4.15 i juz do 6 nie moglam spać... I tak zawsze... O 6 zasnelam i się teraz obudzilam.

Dziś na 15 zawozimy lodówkę do mojego taty i jedziemy po lozeczka chłopców. Coraz bliżej...

no właśnie, a ja mam wizyty na 12, 19 i 26 juz rozpisane bo tylko w czwartki ciezarne przyjmuje, i niby z dzieckiem i z ciaza wszystko ok, wiec nie wiem czemu co tydzien... mialam usg w 33 tyg i niby z usg wyszlo ze synek wazy ok 2100, lekarz jak wczoraj zobaczyl wyniki to stwierdzil ze bedzie duzy :confused: myslalam ze 2100 w 33 tc to normalna waga :confused: az sie zaczynam bac bo po 1 porodzie przez miesiac nie moglam na d... usiasc :baffled::baffled::baffled:

Ja mam na razie 10 marca i 24 marca, na szczęście nie muszę pojawiać się co tydzień.

Zastanawiam się tylko nad jedną kwestią. Chodzę do Luxmedu i na ostatniej wizycie gin powiedział, że na kolejnej, czyli 10 marca sprawdzi czy mała nie urosła za bardzo bo jeśli tak, to da mi skierowanie na cc żebym się nie mordowala SN. Zastanawiam się, jak on chce ja zmierzyć, skoro ma beznadziejny sprzęt, a usg zazwyczaj polega tylko na szybkim sprawdzeniu tętna dziecka...Co on, będzie na czuja trafiał? :|

Wczoraj na szkole rodzenia dostaliśmy zadanie domowe - obczaić kilka wariantów drogi do szpitala i jak się dostać na IP położnicza w dzień i w nocy tak, żeby nic nas nie zaskoczyło :p.

Dzięki za rady odnośnie paznokci, chuba sobie na razie odpuszczę hybryde :-)

Natasza u mnie tez młoda mnie wygniatala od środka, jejku jaka ona agresywna jest ;-) a do tego tez kaszlalam po nocy. Mam wrażenie, ze juz mi przechodzi. Zaraz sobie syrop z cebuli zrobię mniam mniam :baffled:

Magdalena mnie tez tak kłuje szyjka i brzuch twardnieje. W szpitalu mówili, ze póki to nie jest regularne to sie nie martwić. Mozna brac magnez i tyle. Tylko to boli...az mi sie poród przypomina...

Asia zdrowka dla Was teraz, trzymajcie sie w tym szpitalu!!

Ostatnia edycja:
Szaj ja droga do szpitala jestem przerażona bo przez to że spalił się ten cholerny most są takie korki na moście który prowadzi do szpitala że masakra...jak zaczne rodzić między 15 a 19 to urodze na moście...:o

Mnie dzisiaj cala noc i rano meczylo klucie szyjki i twardnienia -_- tak mi ten mały potworek napiera...
Lekarz wczoraj pytał się mnie czy na pewno jestem w 34 tygodniu bo mały ma strasznie długie nogi..:d zaczęłam się obawiać czy 62 mi przypadkiem na miesiąc nie starczy tylko...:D

Szaj a do mnie wlasnie dzwonila polozna ze mamy pierwsze spotkanie w szkole rodzenia 6 marca dopiero, bo malo chetnych bylo... ma byc 5 spotkan, ciekawe czy zdaze pojsc na wszystkie bo to juz 34 tydz :baffled: w 1 ciazy nie chodzilam, teraz idziemy tylko dlatego bo po szkole rodzenia u nas w szpitalu maja pierwszenstwo do porodu rodzinnego :dry: a co do usg, wydaje mi sie ze chyba moga jakos stwierdzic czy dzidzia duza, bo jak bylam w polowie ciazy z pierwszym synkiem na usg, to pani doktor zapytala czy to aby nie blizniaki :confused: potem sie przyjzala i mowi ze jednak nie i ze bedzie duzy chlop :-D i na kazdym kolejnym usg juz pozniej mowili to samo, ze duzy. no i sie sprawdzilo ;-)

reklama
milia wzięłam.. dobrze, że to nie sa skurcze-chyba :zawstydzona/y::-D:-D szalone te nasze dzieci, już życze nam powodzenia haha :-D

Myla coś wszystkie o tej 4 mamy z tym niespaniem ;D jutro wielki dzień mowisz?

zaneta a nie będziesz robić usg w późniejszym czasie? wiem, że tylko tyle przysługuje na nfz i nie tylko no ale to dużo czasu.. :/ ja w zeszłej ciąży miałam wizyty co 2 tyg od 34 tyg a potem co tydz - 2 razy tak

Szaj daj mi spokój z luxmedem, sprzet to koszmar mam 14 zdjęć ale za cholere nie wiadomo co to jest, przecież stać ich na dobre sprzęty wiec skoro w całym Krk jest 1 miejsce gdzie robią takie usg to mogliby się przyłożyć a nie takim syfem badać

Pat zdążysz, spokojnie ;D chociaż jak ja jechałam - droga max 10 minut w nocy to myślałam, że to godzina !!!!! teraz mam obczajone 2 trrasy ale wertepy takie, że pod rodze urodze chyba!!

Do góry