reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowki 2015

O no czyli coś dobrze mi się kojarzyło z tym znieczuleniem :)

Doliores - my też remontujemy nasze-bankowe nowe m, ale pewnie nie prędzej to wszystko będzie gotowe jak w grudniu. A do tego czasu muszę mieszkać z teściową.

No chyba, że przekonam chłopa byśmy coś wynajeli na te 3msc bo tu można zwariować...:)

reklama
Witam sie i ja z rana, jestem po rozmowie z drkiem poniewaz od poniedzialku wracam do pracy, rozmowa spoko ale mam na pienku z ksiegowa, no skad sie tacy ludzie biora :( oj duzo nerwow bedzie mnie kosztowalo przebywanie z nia, kobieta lubi wiedziec wszystko co sie u ciebie dzieje, wszystko, dodatkowo bede pracowala z jejprotegowana i juz zaczynaja byc problemy ze zmianami :) oj beda jazdy beda. Nie wiem jaki sposob znalezc na wcibska ksiegowa-wczoraj akcja dziendobyry, dzien dobry,miala byc juz Pani w pracy, jak to skad, bylam umowiona na 15 z dyrektorem, ksiegowa, a moze sie cos zmienilo???.
No nic od poniedzialku walcze z wiatrakami :) zyczcie mi sily i spsobu na tego babsztyla.

zdaje sie ze cięzarnej nie mozna zatrudniac na zmianach późniejszych :)

Szaj- trzymam ✊✊✊✊✊ za dentystę, bez znieczulenia to katastrofa :-(

do mnie bez znieczulenia nawet niech dentysta nie podchodzi :) nie znosze bólu zębów

O no czyli coś dobrze mi się kojarzyło z tym znieczuleniem :)

Doliores - my też remontujemy nasze-bankowe nowe m, ale pewnie nie prędzej to wszystko będzie gotowe jak w grudniu. A do tego czasu muszę mieszkać z teściową.

No chyba, że przekonam chłopa byśmy coś wynajeli na te 3msc bo tu można zwariować...:)

oj tak. Mieszkałam ze swoia teściowa prawie rok. Szło juz na noże. Wiecej - chodzby mi milionami płacili, z nia nie zamieszkam. NIGDY

Cześć :)

Chciałabym do was dołączyć ostatnią @ miałam 23/24lipca.
Okresu brak za to na teście pięknę || ;)
Termin wychodzi między 30 kwietnia, a 1 maja mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona :)

Dodam jeszcze, że tym razem staraliśmy się tylko jeden cykl :p
I nasza prawie czterolatka będzie miała upragnione rodzeństwo ;)
Witamy serdecznie :-)

hej dziewczyny
zakupiłam wczoraj stolik pod tv, wybrałam szafe więc MOZE cały remont skończy się w tym tygodniu :-)

Myla 4 kg???? :O odstaw sól!

Katka hej

Szaj ja biore znieczulenie w ciązy u dentysty, tak robiłam i teraz tez pójdę z 2 razy na przegląd. taka dawka znieczuelnia jest ok tylko lepiej iśc w 2 trymestrze
No pewnie, sól,cukier...? Cos jeszcze? :zawstydzona/y:

Cukrowe dziewczyny mam pare pytań, proszę o odpowiedzi:
1. Wiem ze sniadanie powinnam zjesc do 8.30 ale ze wzgledu na to że wstaje ok 9, zanim sie zwine z łożka, pojde do sklepu to jem o wlasnie o tej porze (10-10.30) czy to bardzo zle?
2. dzis na sniadanie zjadlam 2 kromki chleba razowego i serek wiejski no i pol pomidora, wypilam tez kawe (jak nie wypije ostatnio to głowa mi pęka) tylko ja zawsze slodze 2 łyżeczki :zawstydzona/y: ograniczyłam sie do 1 plaskiej , gorzkiej nie wypije w życiu.Wypowiedzcie sie prosze na temat tego typu sniadania

W ogole wlasnie tak jak pisalam od kilku dni pęka mi glowa, doslownie tak pulsuje ze az mnie mdli. Nie chce bractabletek wiec pije kawe (nie pomaga na 100% ale daje ulge) no ale wychodzi tak ze pie ze 2 kawy dziennie a to chyba nie wplywa dobrze na mój cukier i w gole raczej w ciazy tak nie wypada co?

Myla - tak sie nie da wypowiedzieć. Ja mgłam na sniadanie zeżreć płataki czekoladowe (czyli sam cukier) ale same. Po wszelkich formach nabiału (od mleka po sery) wywalało mi cukier powyzej 240 nawet. Za to spokojnie mogłam nabiał jeść na wieczór. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Bez pomiarów nie dasz rady.
Ja sie w Poniedziałek dowiem czy pierwsze badanie wyszło ok. Jak nie to czeka mnie krzywa i pyszna lemoniada glukozowa....

myla sniadanie ok ale tak pozne sniadania moga powodowac ze ze wzgledu na zbyt dlugi okres nie jedzenia dochodzi do dodatkowego wyrzutu "glikocos" tam - nie pamietam nazwy ;) i z rana bedziesz miala podwyzszony cukier
w diecie cukrzycowej mega wazne jest trzymanie sie stalych godzin posilkow

i ja mieszkała z teściami 1.5 roku trochę przed ślubem i zaraz po. to był najgorszy okres ever jaki mógłby być, prawie się rozeszliśmy, a żeby było lepiej to nie-nie wtryniała nam się w zycie, żyliśmy obok siebie-osobne masło, chleb ale ta atmosfera była toksyczna!!! teraz mamy kontakty na poziomie ok, niezbyt częste ale nie ubolewam

Myla no ja wiem,że sol napewno bo nie dośc, że jest we wszystkim to wiadomo nadmiart szkodzi, ja odstawiłam calkiem z 4 lata temu, serio. da się i smaki sa lepsze

Czyli musze wczesniej wstawać :-pOd poniedzialku to pół bidy bo dziecki do szkoły ale chcialam pobyczyc sie do konca wakacji :-D

Dziewuszki a co wy na to żeby w wątku brzuchowym, dopoki nie pokazujemy jeszcze brzuchów pokazać nasze pyszczki? Wolałabym kojarzyc Was po twarzach a nie po avatarze tudzież suwakach :happy:

Aylin no serio, jak sole zupę to odrobinkę itp. kanapek nic, też dla dziecka tak robiłam , teraz jedynie musze sobie doprawic bardziej bo mnie ciśnie, ale zupy teściowej to już zjeść nie moge bo ona wali chyba kilo soli :O

reklama
Myla - według mnie super pomysł, z tym, że ja nie chciałabym pokazywać się publicznie, gdzie każdy z zewnątrz może sobie wejść. Może założymy wątek zamknięty, tak, jak robiły to wcześniejsze miesiące? Będziemy tam mogły swobodnie dyskutować we własnym gronie na tematy wszelakie :-)

Do góry