reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowki 2015

Witam wszystkie kwietniowe mamy! :)

Ja ostatnią miesiaczke miałam 16 lipca. A 21 sierpnia zobaczyłam na teście dwie kreseczki. Swój termin wyliczylam na 23 kwietnia. Ale nie mam pewności bo mam bardzo nieregularne cykle. Zobaczymy co powie lekarz.

reklama
Dziewczyny witam Was!

ciesze się, ze się tak rozpisujecie bo jak nie mam co robić w pracy to nadrabianie zaległości na forum zajmuje trochę czasu:-)

Niestety jeśli chodzi o umowy na czas określony i jeśli umowa wygasa to pracodawca nie musi przedłużać umowy, wiem bo konsultowałam się z radcą prawnym. :-( Jesli umowa kończy się za niedługo a macie pewność, że zostanie przedłużona to najlepiej nic nie mówić, że jest się w ciąży do podpisania następnej umowy. Wiem, że to wydaje się nie w porządku ale wiecie, z czegoś człowiek musi żyć!

Współczuję cukrzycy ciążowej, ale pamiętajcie to nie koniec świata, na pewno po zastosowaniu odpowiedniej diety wszystko wróci do normy:-)

Ja się strasznie cieszę, że cycki rosną, ja miałam strasznie małe, a teraz w końcu są takie o jakich marzyłam! ;)

Gratuluje serduszka! zazdroszczę Wam usg, ja mam dopiero następne 23:/

Pozdrawiam Was!

Mi dzis frytki i filetofish (blee miałam ochotę od wczoraj i mi nie smakowal) przesłoniły świat i odholowali mi auto...na szczęście znalazłam je dwie ulice dalej bez blokady i mandatu. Ciekawe czy wyślą...juz myslalam, ze bede musiała z 300€ wyskoczyć zeby je odzyskać. Miałam szczęście.

Skleroze mam tez no i mdlosci. Cycki mnie nie bolały jeszcze ani razu...

"dygotkaa" masz rację tak jest,ale tylko wtedy gdy umowa kończy się po upływie 3 m-ca ciąży. Co prawda ja na razie nie mówię pracodawcy o ciąży ponieważ nie mam 100% pewności, a wizytę u ginekologa mam dopiero w połowie września, i boję się, że jeśli im powiem np. za m-c to będą mieli pretensje, że celowo nie powiedziałam. Z drugiej strony jeśli powiedziałabym teraz, a nie wiem na pewno, a mogłoby to się przyczynić do nie przedłużenia umowy, to wiadomo, że wolę nie mówić. Już sama nie wiem co robić, boję się i w jedną stronę i w drugą stronę. Zależy mi na tej pracy, niedawno zmieniłam prace i robię to co lubię, a tu tak wszystko się skomplikowało. A tak chciałabym cieszyć się ze swojego stanu. Nawet mój luby mnie opiernicza, że widząc mój entuzjazm to mu się już odechciewa wszystkiego. A ja nie chcę myśleć tylko o pracy, bo ona nie jest najważniejsza, ale wiem, że czekają mnie trudności i mnie to przeraża.

Ostatnia edycja:
Asiatipl ja mam podobną sytuację. Jestem na okresie próbnym i wiem że info o ciąży mogłoby zdecydować o tym ze nie dostanę umowy a co za tym idzie później macierzyńskiego. A nie chcę ryzykować bo wiem że chcą mnie, bo są zadowoleni ze mnie. Na szczęście mi próbny kończy się za dwa tyg i po tym mam urlop 7 dni przed którym dostanę już umowę . Więc powiem im po powrocie z urlopu. Ja mieszkam w uk i wiem że tu nie mam obowiązku informować pracodawcy o ciąży w początkowych tygodniach. Zresztą zrobiłam tylko test a to nie obliguje mnie do mówienia i ciąży.

reklama
Asiatipl - po pierwsze witaj, po drugie miałyśmy wspolna znajoma której juz miedzy nami nie ma a po trzecie przedłużenie umowy liczy sie od pierwszego dnia ciąży. Wcale nie po 3 msc. Jutro podesle przepisy jakby vo ')

Do góry