reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej
co tam u Was w Nowym Roczku????oby był super:-)

Mała do wczoraj tak bardzo nie obsypywało a dziś w nocy koszmar...kropka na kropce kropką pogania:baffled:
na tułowiu i nóżkach to mam maść z środkiem antyświadowym ... ale na bużkę tym nie mogę smarować ..mam inną ale tu ją widać że swędzi...bidulka się męczy...
gorączka jej wyskakuje spora bo 38,7-39.7...trzeba pilnować i praktycznei co 4 godziny dawać syrop na zbicie tempki bo jak wyskakuje temperatura to automatycznie wiecej wykwitów jest...
śpi tragicznie przez to..dziś prawie wcale nie spała w nocy...
je..coś tam je....zupki wczoraj nie ruszyła...sinlac, kaszka i mleko...w międzyczasie picie...sporo pije...
oj..żeby to szybko mineło.

Rybusia
heh widzisz jaki to synek...mój synek też z kazdym by został...:-D:-):-pnie potrzebnie się o to martwiłaś:-)

monia
moja pije mleko przed południem i nad ranem

Lady
czy się mniej drapie..nie powiedziałabym...bo jej nie wytłumaczysz, że ma sienie drapać..i na noc jej zakładam skarpetki na rączki..w dzień sobie je zdejmuje...
odpoczywaj od choróbsk...oby już do Was nie wróciły:tak::tak::tak:

Ruda
jak tam po sylwestrze?:-)

Ada
zjedliście w ciągu nocki wszystko?:-)

moja nawet się nie obudziła przy fajerwerkach :-D potem się obudziła koło 1szej ale gorączka jej wyskoczyła

Angie...Rybusia
ale Wasze pociechy mają już pełno ząbków....fajnie ;-))) u nas narazie tylko 2 :-)

idę kawkę machną sobie poranną:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Mycha
Witamy kolejną kwietniową mamę
no nie tak dawno nie przesadzaj:-p
pisz jak tam dzidzia sobie radzi ... :-)

Moja córcia zasnęła..ciekawe jak długo pośpi...oby troszkę bo wymęczona tym swędzeniem ciągłym jest a ja noszeniem i smarowaniem na okrągło.
A..no i co tam nowego...mała chodzi jak ją wezmę pod pachy to niemal sprintem...hahaha..a przy łóżku tez coraz szybciej...puszcza się na moment postoi chwilkę i klap na pupę..i znowu..i tak moze do bólu...
w koncu gada"mama"choć i tak "tata"jest naj...więc częściej tatuje:-Dpoza tym dada, papa...itp...

Witam w Nowym Roku....

Aguś... no malutka nameczy sie ....caluski dla niej.... bidulenka malusia... tak to jest czasem sie goraczkuje przy tej ospie ..ale bedzie miala to juz za soba jeszcze troszku i bedzie dobrze.... fajnie jak tak szybko chca sie dzieci przemieszczac nie??? ja ciagle ze strachem ze upadnie i dupa i ciagle yyyy yyy i yyyy......\\
\\

Rybusia dobrze ze juz wszystko dobrze po tym pogrzebie i gratuluje 6 zabka moj ma 2 na dole :)i wpierdziela za dziesieciu.....

Moncia ja karmie w ciagu dnia co 4 godzinki mleko z kasza badz silnkackiem.. i obiadki. 4 razy...... a w miedzy czasie je jablko banana chrupka kanapeczki kiwi troszku co mam to je i pije juz duzo.... a w nocy mi nie je czasem herbatkle lyka wezmie.....

Mychula witaj :)

Maly mi dzisiaj tak szybko po raz pierwszy szybko zapierdzielal na raczkach ze szok chwila a on juz na przedpokoju...fajnie ale to krotko trwa zybko mu sie nudzi hahahahahha..........

Gdzie reszta alseczek Ada ??? Renia>????Karola????

Mowie Wam jak mi sie okrecilo o 360 stopni u Sebka...kazdej tego zycze......

jadl malo same wiecie?!!! a teraz ciagle cos mietoli i sam sie upomina aaaa i mowi juz ammmmm ammmmmm mmmm ammmmm na to widok zarcia i butli.....

nie chcial zupek teraz jakbym melko mu wywalila z menu to tylko zupki by wsuwal.......

nie spal mi w nocy tak zle same wiecie ciale sie budzil a teraz nie dosc ze w nopcy juz nie je to cala noc do rana mi spi fakt chodzi spac kolo 23 pozno bo wczesniej nie da sie ale spi mi do 8 czasem 9 i ani razu sie nie obudzi kreci sie po calym lozku ale nie jeczy nie steka i nie wymaga smoka ani nic.. nawet spie juz na drugim boku dupa do niego... hahahahahah

Drzemek w ciagu dnia maz az 4 zadko kiedy 3 i po 2 godzinki minimum 1,5 godziny... mowie wam

Nie wiem co na to wplynelo napawde ale sie ciesze by tylko jeszcze ciagle zdrowie bylo....................

slucjacie mialam sie was pytac sebek cos ciagle jest z jezykiem na wierchu wycpycha go z ust i podwija na gorna warge czesto czemu tak wiecie cos o tym??? pleniawki nie ma i czemu tak robi???

ALUNIA a ta odmiana z jedzenie i ze spaniem to może przez ząbki skoro teraz je ładnie i śpi ....boże się cały czas pocieszam,że mojemu ząbki wychodzą bo nie ma i przez to bo mleka,aż tak dużo tez nie je:happy::happy::happy: super oby tak zostało....

AGUŚ oj Nitka się namęczy biedna ale jeszcze troszku i jej przejdzie....:tak:;-):-)

MYCHA witaj:happy:

mój też sylwka przespał nie obudził się przy stzrałach i nawte jak sąsiad na dole nawalał muzyką na maksa też nie....i dobrze teraz 2 nocki ok już nie je o 2 i 6 tylko raz o 5 i wsio jak dla mnie git oby mu tak zostało:blink:

Mycha witaj! Moja Łucja też jest z 10/04 urodziła się o 19.15. Trzeba było trochę ją zachęcić do opuszczenia brzuszka, czekała na wiosnę :) 10 dni po terminie. Ale zdrowa, a to najważniejsze. Gdzie rodziłaś? Ja w międzyleskim.

Po tym jak ostatnie 4 dni Lusia późno zasypiała, nie wspominając o szaleństwach w Sylwestra, wreszcie tą noc w miarę spokojnie przespała. Zasnęła o 20, o 1.40 zjadła trochę mleka i poszła dalej spać. Obudziła się dopiero o 8.30 i przez pół godziny się bawiła zanim zaczęła nawoływać. Wreszcie się wyspałam :) Może wróci do zasypiania 20-21 i pobudki 7-8 z jednym karmieniem ok. 24.

Lady cieszę się, że już problemy z maluchem się skończyły. Oby tak dalej.
Anekha współczucia z ospą, ale przynajmniej będziecie miały z głowy.

anekha żeczywiście mogłam sie nie przejmować przecież to już duży chłopczyk hahah i taki dzielny a co do tych zębów to naprawde jak grzyby po deszczu rosną ... a jak twoja dzidzia robi jakieś postępy ?

mój mały to ciągle by chciał chodzić i prowadzam go za rączki a jak raczkuje ... nim sie obejrze to już wychodzi z pokoju ... i ściąga wszystko co się da a wczoraj to nawet ziemniaki z wiaderka wysypał i siedział na środku kuchni ... a i rzucał porem i selerem hahahaha:happy::happy::happy:

ladylaila nie przejmuj się to dobrze że wcina dużo ... mój też np dzisiaj to zjadł cały słoik po 9 m bo musze takie kupować bo są bardziej syte a potem płakał za ciastkiem to mu dałam i jeszcze wypił 120 mlesia ... dopiero się uspokoił ... twój taż aż tak dużo je ??? i kubik waży 10kg

dziewczyny napiszcie mi co najnowszego wprowadziłyście do diet swoich dzieci ...
bo ja zaczełam podawać melona i troszke kiwi

Witam

Ja z nowości to w sumie nic ciekawego nie podaje, zaczęłam jej gotować pomidorową z makaronem, a jutro mam zamiar jej zrobić żurek z paróweczką drobiową, zobaczę czy jej zasmakuje...a z owoców to bez zmian, banany, jabłka, winogron, brzoskwinie, boję się jej podać jagody czy inne leśne, nie wiem, czy jej nie obsypie..ale będzie trzeba spróbować kiedyś...

A jak Wam minął dzionek? mi całkiem miło, mała niedawno się obudziła, spała 1,5 godziny, teraz się bawi...wogóle mam wrażenie, że niedługo zacznie chodzić, jak się ją trzyma i ją prowadza, to tak lekko trzyma, jakby sama już mogła:) stoi przy meblach, łóżku tylko się opierając, nie trzyma się wogóle prawie...oprócz tego, marudna jest troszkę, czy u waszych maleństw górne jedynki tez tak długo wychodziły, bo Amelka ma czerwone, rozpulchnione dziąsła już od świąt, ciągle trzyma rączki w buzi, ślini się a ząbka nie widać i nie widać...smaruje jej żelami, szczególnie dentinox...

POZDRAWIAM:)

RYBUSIA

Twój Kubuś to naprawdę szybki z tymi ząbkami, już sześć...szok:) moja córa coś wolno idzie w tej kwestii...a marudził przy tym, czy spokojny raczej?

Ostatnia edycja:
reklama
MONIKA ja dawałam jagody i było ok....spróbuj jak je tyle rzeczy....i mój chyba jako jedyny gryzie dziąsłami też idzie powoli ale wyjdą mu jeszcze sie nacieszymy:tak:;-):-)

a mój dziś zjadł marchewkową z ryżem 150gr w 5 minut:szok::-) nie wiem co mu się stało se myślę spróbuję i pochłonął otwierał buzię ładnie szok....

RYBUSIa dużo kubuś ma ząbków...my szczerbaci:-)

Do góry