reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

ada04 nio naprawde dużo tych zęboli ma wszyscy się dziwią
jedno jest pocieszające to że prędzej czy później wyjdą i waszym malcą ..
narazie płacz i marudzenie ale potem to bedziemy się śmiały z tego ...

dzisiaj dzionek jakoś minął mały ciągle wspina się po czym tylko się da .. raczkuje musze go ganiać a w dodatku przyzwyczaił się do tatusia bo mąż miał wolne i teraz marudzi bo go nie ma ... bo mój gadek znowu wyjechał na 10 dni ... i jestem słomiana wdowa hahaha

a co do jedzenia to ostatnio mam ochote zrobić małemu jakiś super danie ale nie mam pomysłu ...

moncia23 wiesz jak wychodzą to jest okropny w dzień to tak nie ale w nocy po 5 /6 razy się budzi ... mam nadzieje że reszta wyjdzie nie tak szybko jak te i troche odpoczniemy...

mycha99 witam cie serdecznie zaglądaj do nas i podziel się informacjami o dzidzi ... buziaki

http://www.glitterfy.com/

Ostatnia edycja:
reklama
Moncia ja bym maluchowi nie podawała parówek, nawet drobiowych. To jest totalny przemiał tego co się nie nadawało do sprzedaży w całości. Nie wydaje mi się żeby to było dobre dla dziecka w tym wieku.

Rybusia ale z Kubusia wiercipięta :) Moja Lusia to wstaje podpierając się na wszystkim... wystarczy ściana, przylepia się jak żaba i wstaje. Coraz częściej zdarzają jej się chwile gdy stoi bez trzymanki pare sekund. Nawet jak się podpiera jedną ręką to lekko dla utrzymania równowagi. W łóżeczku to chodzi bokiem przy szczebelkach... no chyba że chce szybko się przemieścić to raczkuje :)

dziewczyny jeszcze trochę i nasze dzieciaczki zaczną śmigać wtedy się zacznie:-D:-D:-D

a parówki Angie masz rację najgorszy odpad zmielony i podany nawet te dla dzieci to to samo....tylko różnica polega w wyglądzie opakowania i napisu kids.....

wróciliśmy z zakupów ale zimno....tylko w domku siedzieć pod kocykiem....

ANEKHA gdzie jesteś jak Nitka...

witam się laseczki w Nowym Roku :-)

nie było nas bo mieliśmy tyle zajęć rodzinnych że brakło czasu na forum
rzadko się zdarza że wszyscy mają wolne od pracy więc same rozumiecie :tak:

ale tu popisałyście już nic nie pamiętam z tego co przeczytałam
ale dobrze że piszecie

jeśli chodzi o sylwestra to się troszkę bałam że mały bedzie płakał
ale gdzie tam mały dzielny
nie spał do godziny 1 chyba czuł że będzie fajna zabawa
jak wybiła 24 to ubrałam bąbla i wystawiłam do okna
a ten o dziwo to urodzony piroman pewnie po mężu i Kapim bo oni też uwielbiają fajerwerki
mały stał w oknie śpiewał i podskakiwał
nic się nie bał skubany
troszkę zmarzł bo było u nas -10 ale było warto zobaczyć jego uśmiechniętą buzię
po tym całym patrzeniu zasnął jak betka ok 1 i spał do rana
a my mieliśmy jeszcze imprezkę do godz 5
zresztą prawie wszyscy nasi sąsiedzi balowali do rana więc nie było sensu kłaść się wcześniej :-D

Aga widzę ze malutką dopadła ospa jejku nie dobrze taka malutka i już takie choróbsko biedaczka pewnie bardzo cierpi i do tego ta temperatura :-(
życzę szybkiego powrotu do zdrówka

Ala
a u ciebie widzę odmiana :-)
malutki zaczął jeść i ładnie spać :tak:
no to może sobie wreszcie odpoczniesz kobito - po tylu zawalonych nockach :tak:

Ada u ciebie jak dobrze pamiętam to też miła odmiana
malutki zaczął jeść ładnie - brawo
chyba te nasze szkrabiki się dowiedziały że jest nowy rok i muszą dać mamuśką troszkę odsapnąć :-D:tak:

Iza
ile u was zęboli jestem w szoku
malutki pewnie nie ma problemu z żadnym jedzonkiem i wsuwa jak stary :-D
fajnie że jak mu wychodziły to aż tak mu nie dokuczało to jak mojemu bo u nas to była masakra:-(

Monia jeśli chodzi o parówki to ja mojemu młodemu podaję nie za często ale daje i on je bardzo lubi
wiem że to nie jest najlepsze jedzonko dla dziecka
ale czy naprawdę wiemy co podajemy naszym dzieciom
kupujemy piersi z kurczaka że niby takie zdrowe ale to nie koniecznie musi być prawda bo kurakom podają specjalne leki i inne świństwa do tego nie wiemy ile tzw. żyć ma to mięso :-(
albo np. taka szyneczka ile razy była myta i odświeżana
ile się o takich sprawach słyszy w telewizji i to w najlepszych sklepach się zdarza :-(a o ilu takich przypadkach nie wiemy
warzywa i owoce też nie mamy pojęcia czym są pryskane i jak to wpływa na nasze dzieci
więc może nie trzeba mieć do tych parówek aż takich zastrzeżeń bo kupujemy je i wiemy przynajmniej co kupujemy :tak:nikt nam nie wmawia że to świeżutka szynka pierwszego gatunku
no bynajmniej takie jest moje zdanie na temat parówek
każdy ma swoje :tak:

witam nowe mamy
Mycha :-)
Angie G
:-)
napiszcie coś o sobie i o pociechach
i jak możecie to napiszcie swoje imiona bo tak się lepiej pisze :tak:

ok ja spadam bo może dziś pojedziemy na stok bo Kapi chce na nartach pozjeżdzać
no i do marketu po zakupy trzeba ruszyć wrrrrrrrr jak ja tego nie lubię :wściekła/y:
ale mus to mus :tak:
do później laseczki :tak:
buziam wszystkie :-)

RUDA no dziś też wszamał marchewkową z ryżem:szok: 170gr i chciał jeszcze..może to jego ulubiona zupa dobrze by było gdyby polubił zacznę mieszać nie długo i wprowadzać oby mu tak zostało....a chyba nie dawno pisałam,że po nowym roku zacznie jeść:-D:-D tfu tfu oby nie zapeszyć...widzisz fajnie,że Kapiemu się podobało mój spał jak zabity całą noc:-):happy::-):happy:

wiecie co dziewuszki jak ktoś chce dac kanpeczke z paróweczką bardziej polecam samemu pierś zapiec indyk i kroić i dawać zdrowiej:tak::-):happy:ale parówki to odapdy zmielone:baffled: no bynajmniej jak już dawać to dać później:tak::happy::-)

Ostatnia edycja:
zobaczcie kochane jak ten mój kajber sobie stoi i jak tu nie dostać zawału że nie poleci do tyłu ??? ciągle za nim latam bo jeszcze sobie wybije te 6 zębów hahaha :happy:

Załączniki

• 100_7271.JPG
    100_7271.JPG
    553 KB · Wyświetleń: 50
RUDA :-D:-D:-D i jaki uroczy kalendarz...

RYBUSIA mój też rozrabia na maksa tylko go puszcze wstaję gdzie popadnie i się puszcza i ryb na dupkę do tyłu hahaha....świetny Kuba:-):happy:

reklama
mamusie kwietnióweczki . Dzisiaj po kapieli oliwowałam hehe kubika i zobaczyłam coś co mnie zaniepokoiłam mały ma na nóżkach 5 siniaczków na kolankach i łydeczkach ... myśle że to od tego raczkowania gdzie tylko się da i mam pytanko wasze łobuziaki taż mają siniaki ???

Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

Do góry