reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

A tak poza tym to od wczoraj nie mam pojęcia co jest z moim dzieckiem, praktycznie nie śpi, zamyka oczka na 30 minut, po czym budzi się z płaczem, tak było wczoraj cały dzień i dzisiaj w nocy:zawstydzona/y:.Dodam, ze za każdym razem wisi na cycu, je prawie co godzinę.Cholera, nie mam pojęcia o co chodzi, może to zmiana ciśnienia. Wczoraj też nie byłyśmy na spacerze, bo u nas leje jak z cebra:confused:więc może panna ma focha za to.
Iwonka trzymam kciuki, spróbuj tej wody koperkowej, to niemiecki ziołowy preparat do kupienia w aptece, około 20 złotych.

lene moze ona nie dojada??? moze masz juz malo pokarmu albo co?????? wtedy je czesciej bo glodna jest.... i sie denerwuje i placze wtedy....ale trudno mi powiedziec...

reklama
Katja - ani Pati ani ja nie odczuwamy wcale tych cerazetek, może jedynie mąż bo libido mi ciut spadło (ale to może być zmęczenie). A jak u Ciebie?

Lady - dokładnie tak jak piszesz, zaświadczenie że mogą być chrzestnymi, że sami byli ochrzczeni i praktykują.

Milenko - może to jakiś skok wzrostowy? Pati też była dość marudna podczas ostatniego.

Adus no wlasnie Niania mi mowila o tym i lekarki sie pytalam czy mozna by bylo mu zrobic posiew z noska a ona ze nie ma potrzeby.... gdzie to sie robi to sama pojde...
Daj znac jak tam Amirek i jego Bioderka... ja tez juz mam skierowanie tylko musze isc a to w piatek dopiero o ile sie dostane...

Tak jest Nianiuuuuuuuuuuuuuu ale od kiedy tak dokladnie sie podaje ten klepik? jak skonczy cale 3 miechy czy jak zaczyna?zglupialam i zapomniaalm juz....
Mówi się, ze jak dziecko skończy 4 miechy to mozna dawac, ale sama wiecie jak to w praktyce, zwykle daje się wczesniej. Ja pewnie dam jak młody bedzie miał 3,5 miesiaca za sobą. Czyli praktycznie za miesiac jupiiiiii:rofl2::rofl2::rofl2: Trzeba czekac na efekt z dwa tygodnie i jak dobrze pojdzie nocki przespane:tak:

Lene - to raczej nie są kolki, brzusia wcale nie ma twardego i nie wije sie, wczorajszy wieczór to efekt moich starań żeby zasypiałą w łóżeczku a nie na rączkach i z tego ten wrzask. a moja z kolei po koperku niespokojna przez bąki i wtedy ją brzuszek boli, zauważyłam po próbowałam sama pić a raz to i jej jakoś wcisnęłam, oj wtedy to było marudzenie na które nawet cyc nie pomagał

iwonka mu tez tak po koperku miał, sprobuj rumianek:tak: u nas było duzo lepiej:tak:

NiaNiu ja mialam ci napisac juz wczesniej ....chyba wtedy jak pisalas pierwszy raz ten plan karmienia Marcelka i podpieralas sie ta ksiazka ,,jezyk niemowlat,, .....
Nawet sie zabralam do odp. Ci na posta ale pozniej go skasowala gdyz ja mam tendencje do jasnego wyrazania mysli( bez ogrodek pisze) :-)i chcialam ci napisac ze tralalal i tak wstawac bedziesz:rofl2: a wogole ta ksiazka to jest na moje oko czesciowo do dooopy:crazy:( czesciowo )
A wogole bylas tak pewna tego ze maly opusci karmienie ze wyczulam ze sie zetniemy:-)
Ale ciesze sie ze moglam Ci pomoc i maly chodz czesciowo przesypia Ci nocke..........

Kacha spoko, jestem Ci wdzieczna bardziej niz myslisz. Ja własnie tego potrzebowałam, bo meczyło mnie to jak nie wiem. I przyznam, ze bez wielkiego zastanowienia po Twoim poscie sobie odpusciłam karmienie przez sen i zeszło mi zupełnie powietrze:rofl2:

NiaNia - zaczęłam od 12 bo do 12 rozpisałam wcześniej, tzn. wczoraj :tak: ale zaraz spojrzę dobowo na te moje zapiski, jeżeli chodzi o spacerek to większość śpi (zazwyczaj jak sie jedzie, bo lubi bujanie), odkładanie do łóżeczkaczyli te moje próby usypiania właśnie są wtedy gdy jest ziewanie, po obudzeniu ją karmię, zabawa jest krótka bo widze że zaraz znów ziewa no i bawi sie poki nie ma 2-3 ziewniecia
Lady - jak na moje oko to ona domagałą się lulania, bo ja ją zawsze lulalam i ona spokojna jak ja ją lulam i nie ma twardego bruszka ani nie wierzga nóżkami i rączkami, a z tym koperkiem to tak jak pisałąm wcześniej to PO KOPERKU brzuszek ma twardy i się męczy z bączkami

NiaNia a kiedy i jak ten rumianek podawać? teściowa mówi żebym nie podawała bo on silnie alergizuje, ale moge spróbowac. od razu mówie że przez butelke nie da rady bo ona nie chce butelki nawet zassać. Wyśle Ci PW z moim nr tel i mailem żebyś mi mogła ten skan planu wysłać.

Katja - ani Pati ani ja nie odczuwamy wcale tych cerazetek, może jedynie mąż bo libido mi ciut spadło (ale to może być zmęczenie). A jak u Ciebie?

Lady - dokładnie tak jak piszesz, zaświadczenie że mogą być chrzestnymi, że sami byli ochrzczeni i praktykują.

Milenko - może to jakiś skok wzrostowy? Pati też była dość marudna podczas ostatniego.
U nas po tych tabletkach to samo libido spadlo,ale moj men mowi ze to dobrze bo jest juz za stary na igraszki,poszukam se innego hahaha:-D

NiaNia a kiedy i jak ten rumianek podawać? teściowa mówi żebym nie podawała bo on silnie alergizuje, ale moge spróbowac. od razu mówie że przez butelke nie da rady bo ona nie chce butelki nawet zassać. Wyśle Ci PW z moim nr tel i mailem żebyś mi mogła ten skan planu wysłać.

Kochanie pij sama:tak: a najlepiej tez melisę. Obu Wam to dobrze zrobi. I na 100% mozna.
O tym koperku to i ja słyszałam, ale druga teoria mówi,z e na jedne dzieci działa koperek a na inne rumaniek. Mój nalezy na bank do tej drugiej grupy. Po koperku to tylko baki puszcza, a to wkurza.

Z reszta mam cała baterię leków na brzuszek, a dawałam tylko na poczatku. Maksa to ciagle faszerowałam czyms:zawstydzona/y: Marcel jedzie na wodzie, czasem planetex jak kupki nie ma.

Jade do dentysty, bede potem. Buziak.

PS. iwonka zadzwonię niebawem;-)

No dobra NIANIA to ja walne o kleiku mowe............ nie liczyla bym na jakies piorunujace rezultaty....moje spostrzezenia sa takie ...... dziecko musi damo dorosnac do przesypiania nocki tak mi sie wydaje bo ......... ostatni bylam z malym u polskiego pediatry i gadu gadu mowie jej ze mlay sie budzi w nocy na karmienie dosc czesto..( wiesz jak to jest chcialam od niej uslyszec .. zrob tak bedzie spac autorytet lekarz tralala) wiec ona do mnie daj mu mleko nastepne bo ono jest na kleiku wiec go troche podsyci............... wiec co ...ja do apteki po mleko i tak dw tyg co wieczor tym mleczkiem traktowalam Maksa.......... rezultat taki jak spal tak spal..:crazy:

dzis moj Maksio jeszcze spi tzn. je i spi.........non stop od wczoraj od 7 hehe a ja durna od 6 na nogach:-) ale to chyba po wczorajSzym BCG...

reklama
Iza, ja myślę, że to chyba ten skok wzrostowy, bo jesli chodzi o pokarm to mam go w nadmiarze, Hania ulewa a jak ją karmię z jednej piersi to z drugiej zaczyna sikac, więc myslę, że nie chodzi o pokarm. Jest raczej wartościowy bo Hania przybiera bardzo ładnie- 6 kilo już waży:szok::szok::szok:, Proszę o więcej informacji na temat tego skoku wzrostowego bo nie bardzo wiem z czym to się je. dodam jeszcze, ze moja panienka nie płacze tylko kwęka sobie pod noskiem albo się żali, nie dzieje jej się ogromna krzywda, bo zaraz by to głosno zakomunikowała, teraz własnie lezy na przewijaku i się bawi rączkami, tylko czemu nie spi:confused::confused::baffled::baffled::no::no:

Do góry