reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
Iwonko w ciąży nie powinno przekraczać 130/80 a najlepiej jak masz max 120/80 to jest najwyższe z mozliwych.
Kasia Ty to rzeczywiście masz idealne. Ja to chyba raz takie miałam i to już po tabletach

u mnie to rodzinne moja mama tez miala takie cisnienie .. jak ja to mowie niskie:-D... ostatnio mialam 95/54 .. zywy trup

Kasia kurcze widzisz ja to przed ciążą jak jeszcze pracowałam to taka rześka dziewczyna a teraz wogóle jakaś płaczka i nie potrafie jakoś się złościć :wściekła/y: no ale płacz może też byc sposobem :sorry2: zadzwonie chyba do tescia sie spytam, dzwonilam to taty (bo on to specjalista bo ma problemy z cisnieniem) to powiedzial ze mam ciut za duze ale nie wie jak to w ciazy :sorry2: ale tetno to mowi ze mam bardzo duze bo ja to zawsze mam 100 albo wyzej

Guglag może i on coś tam widzi w tym swoim monitorku, ale mi nic nie mówi :dry: ja wiem że serducho bije bo czasem mężuś się wsłucha no i rozrabia ta moja mała ciągle :tak: no ale ja oficjalnie nigdy nie słyszałam :-(

A nie masz nic wpisanego w karcie ciąży, tam jest taka rubryka, ja mam zazwyczaj tętno dziecka 140 u/' wpisywane.
Ale jak się dobrze czujesz to może poczekaj jeszcze i nie panikuj, tylko sprawdzaj to ciśnienie, bo to nie przelewki. A KTG robi się przy przyjęciu na porodówkę, jeśli ciąża przebiega prawidłowo.

No dobra kociczki - niby mąż dzisiaj późno kończy pracę, synek już śpi i mogłabym być cała Wasza :) ale padam na ryjek i oczęta mi się kleją.

Życzę więc Wam i Waszym szkrabom kochanym dobrej, spokojnej i oczywiście przespanej nocy.

Buziaki gorące z tropikalnej Gdyni

Dzownilam do tesciow i mowia ze cisnienie gorna granica ale jak bialka nie ma w moczu to moze byc :nerd: w karcie ciazy jest rubryka "tetno plodu" ale tam jest ewidentnie MOJE tetno :sorry2: bo ja widze wynik na tym monitorku jak mi mierzy i widze jak je tam wpisuje, a dziecka tętno pewnie wykrywa na usg, tylko ze nigdzie nei jest zapisane :sorry2: ostatnio namietnie z maz sie wsluchiwal w brzuszek to bylo ok 140 na minute :tak:

ja mam cisńienie 140/90 i tylko z rana zanim wstane mam 115/75 ale jak w ciągu dnia spadnei mi do 115/75 to czuje sie jakbym mdlała.
Z tego co ja wiem cisńienie górne w ciaży to 140/90 i ono jest już wysokie i konieczne jest moniotorowanie. Czasem nawet leki przy innych objawach.

Ja też dziś slimtam naprawdę..mam juz dosć tzn. nie dość ciązy i wogóle to nie to ale tego dlaczego tak tzreba cierpieć od początku do końca i jeszczxe poród...co my takiego zrobiłyśmy? WIem fandzole..ale chciałąbym już tulić moją mała tak jak robi to masiek z leonkiem...ale z drugiej strony chceby tam sobie jeszcze posiedziałą...
i zas wieczór i zas puchnięcie i i rwanie brzuszka..ech..byle do rana...byle do kwietnia ;-)

reklama
Do góry