reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Iwonko - ja wiem że nie mozecie pozwolić sobie teraz na większe wydatki ale jeśli nie uda Ci się dostać we wtorek do tego gin, to może warto udać się do innego też prywatnie. Mogę podać Ci namiar do mojej lekarki tam jak zadzwonisz i powiesz co się dzieje to nawet tego samego dnia Cię wcisną-fakt że się czeka i wizyta kosztuje 150zł ale masz wszystko, mierzone cisnienie, wage, usg, cały pakiet. i wiesz co się dzieje.

reklama
An ja też mam stopy jak kaczka na maksa....ale ciśnienie mierzę regularnie i najwyższe miałam 125/80 a tak to 120/70 czasami nizsze....łapy mi puchną czasami twarz ale miała robiony mocz i badania i wsio ok więc póki co nie martwię się ale lekarka mi ostatnio powiedziała,że wsio ok więc spytaj się może....

An no ale ja to tak nie umiem udawać że źle się czuje :sorry2: a to ciśnienie to naprawde takie wysokie? szkoda że ja nie mam czym zmierzyc sobie w domu :baffled:

Guglag może i on coś tam widzi w tym swoim monitorku, ale mi nic nie mówi :dry: ja wiem że serducho bije bo czasem mężuś się wsłucha no i rozrabia ta moja mała ciągle :tak: no ale ja oficjalnie nigdy nie słyszałam :-(
Kasia teść i teściowa też lekarz, ale co ja im nie powiem to oni "kiedyś wogóle się usg nie robiło i się dzieci rodziło" albo "to nie zdrowe usg robic tak czesto" albo "jak sie rusza to ok" :wściekła/y:"to normalne" :wściekła/y: jeszcze gorzej niż ten ginek :baffled: a mąż tez czasem mnie wkurza bo on mnie nie rozumie z tym ginkiem i mówi ze gin sie zna i jak mowi ze dobrze to zebym sie cieszyla :dry: chociaż wy kochane że sie martwicie i mnei wspieracie! naprawde mam nadzieje ze sie zalapie do tego ginka we wotrek a jak nie to sprawdze jaki u nas jest w przychodni, kurcze bo w sumie to czuje sie dobrze wiec nie wiem czy isc do szpitala tak jak mowisz...
Iwonka tupnij noga na tego twojego lekarza .. bo cos mi sie zdaje ze on widzi mloda dziewczyne i za bardzo sie nie przejmuje .. idz do niego zapytaj sie czy on uwaza ze to cisnienie jest oki .. jak tak to niech ci napisze oswiadczenie ze bierze pelna odpowiedzialnosc za zdrowie twoje i twojego dziecka( bo ty masz inna wiedze iz cisnienie 140/80 nie jest ok) ,,, nasciemniaj ze sie zle czujesz ...masz zawroty glowy i nogi ci puchna wieczorem.. glowe ci daje ze sie czubek wystraszy .. ale musisz byc stanowcza ...

An no ale ja to tak nie umiem udawać że źle się czuje :sorry2: a to ciśnienie to naprawde takie wysokie? szkoda że ja nie mam czym zmierzyc sobie w domu :baffled:
wysoki i to barzdo jak na moj gust .... ja jestem 10 lat starsza od ciebie i ze tak to ujme ...mam nizsze cisnienie- chyba wzorcowe 110/60

Musisz sie nuczyc sciemniac .. bo nieraz sie nie da czegos zalatwic bez sciemnianai ... takie czasy w Polsce nastaly kochana:tak::-D

Edit:
pisalas ze masz sasiadke staruszke zapytaj sie jej czy nie ma cisnieniomierza... starsze Panie mierza cisnienie :)

Ada ja miałam robione wyniki ostatnio i wszystko było ok, na wizycie byłam 3 marca i po badaniu było wsio ok, lekarka powiedziała że Jeremi urodzi się o czasie, bo jak narazie to matka okaz zdrowia i tak też się czułam, do wczoraj kiedy to mi właśnie opuchło się trochę. Na ktg w środe teraz jej pokazywałam stopy to pytała o ciśnienie ale ja jak biorę tablety to mam 111/80 lub 117/77 więc normalne. Mierzę je codziennie. Jak będzie się coś działo to będę do niej dzwonić i najwyżej do szpitala na jej dyżur podjadę w weekend.
Iwonko- przez telefon i tak nie widzą że udajesz, po prostu powiesz że niepokoją Cię pewne objawy ze to juz pod końcówkę a Twój lekarz to wszystko bagatelizuje.Rzeczywiście szkoda że nie masz czym mierzyć, ja musiałam zakupić by dzień w dzień mierzyć to już traktuję jak rytuał:)hihi zawsze wieczorem mój małż mi mierzy. Szkoda że mieszkasz na drugim końcu miasta bym mogła Ci podrzucać

Ooo my też się na ten film wybieramy, prawdopodobnie w ten weekend :)) Mąż lubi takie klimaty.
Ostatnio w kinie byłam na "Jestem legendą" - bałam się, czy nie będzie za straszny dla Patusi, ale spała jak mopsik przez cały seans. Tylko brzusio mi troszkę twardniał przez emocje. A film super hiper!!!! Bardzo mi się podobał.
Jeszcze chciałabym na "Jumper" i "Lejdis" się wybrać, tylko czasu może zbraknąć :))

Iwonko w ciąży nie powinno przekraczać 130/80 a najlepiej jak masz max 120/80 to jest najwyższe z mozliwych.
Kasia Ty to rzeczywiście masz idealne. Ja to chyba raz takie miałam i to już po tabletach

reklama
ja mam 120/70 a miałam niższe....ogólnie mam niższe teraz mi się podniosło na 120?70 ale nawet to ciśnienie prawidłowe książkowe....zawsze se sprawdzam w ciąży...

Do góry