reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
A mnie od 2 czy 3 dni niepokoi moja wydzielina. Jak odszedł mi czop (ten nAjwiększy kawałek) to potem miałam upławy lekko białawe, lekko ciągliwe a od 3 dni mam bardzo mokrą wydzielinę i jak jestem w pozycji pionowej to cała wkładkę mam mokrą ale jej zabarwienie jest żółtawo- kremowe.
Macie tak? Co o tym myślicie?

.test na wysięk wód, ale obdzwoniłam okoliczne apteki i nie mają tych testów.
na moj gust nie sa to rzadne wody i robienie testu raczej jest nie potrzebne.. sa to normalne uplawy ja tez mam teraz wzmorzona mokra wydzieline ...ostatnio tez zrobila sie zolto -kremowa.. a wody sa przezroczyste .. moga byc lekko zabarwione rozem(czesto dlatego iz razem z nimi odchodzi czop w twoim wypadku odpada )...... w ekstremalnych wypadkach zielone.. pachna ryba;-) nic martw sie Gosiu i nie panikuj

Ingrid mi pozostało wyprasować posciel dla dzidziusia....i pieluchy tetrowe....miałam to zrobic dzis i skończyło się na tym,że miałam.....ok jutro jak będzie wena....i muszę iść odebrać stelaż i dokupić niedrapki....i wsio....acha i ta wanienka kurcze zapominam o niej non stop.....
Igrid dobranoc.....

a kupujecie cos dzidzi jakies czopki czy cuś

A Maji nie ma:szok:

Ada dziewczyny wczesniej pisaly o Viburcolu- jak nazwy nie przekrecilam:confused:, one sa naprawde fajne, tez je uzywalam, no i wlasnie Kasia powiedz Ty mi jakie Ty lekarstwa masz tu dla malucha? bo ja niestety z polskich zadnych:-(, moze cos juz wypatrzylas:sorry2:, bo bez tych czopkow, majsci majerankowej i soli fizjologicznej da sie tu chyba dziecie pielegnowac przez pierwsze 3 miesiace:-D, wspomoz;-)

Reniu a to to na kolke tez jest i i musisz mieć receptę....kurcze Reniu a nie może ktos ci podesłać tam naprawdę nic nie ma....kurczę....ale lipę tam macie

Guglag te testy na wody płodowe są rzeczywiście trudno dostępne ale ja zamówiłam w aptece i na drugi dzień przywieźli z hurtowni.
Ale jest jeszcze jeden sposób na sprawdzenie chociaż dosyć niesmaczny. Fizjologiczny śluz z pochwy jest bardzo kwaśny i wystarczy spróbować czubkiem języka. Za to wody płodowe mają pH koło6,5 czyli prawie obojetny. Na tej zasadzie działaja też te wkładki, że jak pH jest kwaśne to nie zmieniaja barwy a jak jest powyżej 6,5 to się robia niebieskie. Poza tym jak jest śluz to raczej nie są to wody. Ja miałam tak że 2 razy w środku nocy polała mi się sama woda i dlatego się martwiłam. Teraz też mam zwiększone upławy ale to chyba normalne.

reklama
Adus te czopki sa takie uspokajajacena wszystko, i bez recepty bo one z tego co pamietam homeopatyczne sa:tak:

Napewno tu cos maja tylko ze ja starej daty jestem:-D i wiesz co znam w to wierze, no i dobre bo polskie;-), a tu .....ale moze a noz cos znajde takiego co w Polsce tez jest, narazie widzialam ta wode koperkowa, tylko ze moje kolek nie mialy:tak:, najgorzej to sie martwie jakas goraczka albo czyms podobnym bo wiekszosc lekarstw jest powyzej 3 miesiaca, a te czopki sa od poczatku dobre, no i na wszystko:happy2:

Do góry