reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Dzień dobry moje kochane zgrabne mamusie:-)
Spicie jeszcze?:-)
Madziujko gratuluje Martynki:blink::-D
oj dziewczyny, narazie nie ma sie co przejmować wagą aż tak:no: ja mam 165cm wiec tez wysoka nie jestem na wiosne ważyłam 76,5kg ( tyłam bo niewiedziałam że mam niedoczynność tarczycy:wściekła/y:) i wtedy byłam zła na swój wygląd poszłam do dietetyka, bo stwierdzilam ze sama nie daje rady:no: nie jadlam kolacji cwiczylam a waga ciagle w gore:wściekła/y: w ciagu 3 m-cy udało mi sie zejść do 72kg no i doczekałam sie juz tym razem szcześliwie mojej upragnionej dzidzi:tak::-) a teraz waże 85kg i to rano bo wieczorem jest wiecej:zawstydzona/y: i wcale sie tym tak nie martwie bo miałam naprawde problemy ( 2 razy straciłam fasolke w 5 tyg:sad:) wiec teraz tylko moj Michaś sie liczy, bo bardzo go pragneliśmy, a waga... co tam, o to będe sie martwić w kwietniu:-D
wiec dziewczyny głowy do góry i już koniec marudzenia:-p bo to chyba ja tu najwiecej waże i wyglądam jak wieloryb, ale nie przeszkadza mi to bo czego sie nie robi dla dzidzi tak??:tak:

reklama
Hej dziewczyny!

Ja też już jestem niezłą kulką, a po świętach rozrosłam się bardzo :-) ale co tam, nie da się w ciąży nie przytyć, więc nie powinnyśmy się martwić :-) Najwyżej potem, tak jak pisała Silka, zajmiemy się jakimś zbiorowym odchudzaniem :-)

Madziujka, leż dużo, odpoczywaj, będzie dobrze, tylko musisz naprawdę dbać o siebie :-) Wysyłam mnóstwo pozytywnej energii, bądź dobrej myśli :-) NO I GRATULUJĘ MARTYNKI!!!

Masiek, super macie z tym wózkiem, też bym chciała taki prezent :-)

U mnie w rodzinie doradcy się znaleźli i mi wszyscy mówią, ze zły wózek wybrałam i że za drogi i w ogóle zaraz pewnie będzie trzeba zmieniać, bo oni zmieniali... Bosz, jak mnie wkurzają... Na monitor to można wydać 5 tys, ale na wózek szkoda każdego grosza :wściekła/y: A poza tym wybrałam wózek najlepszy z możliwych i mam nadzieję, ze wystarczy jak najdłużej... Jak ja nie cierpię jak mi się ktoś wtrąca ;-)

Dziewczyny, jaki materacyk kupujecie do łóżeczka? Myślałyście juz o tym?
Silka, kiedyś Ty chyba poruszałaś ten wątek, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć... Czy rzeczywiście najlepszy jest ten gryczano-kokosowy?

Dzień dobry
Madziujko gratuluję Martynki śliczne imię będzie miała twoja dziewczynka:tak: jejku ale się cieszę. No to teraz już tylko byle do przodu i za trochę będziesz tulić malutką i na pewno będziesz najszczęśliwszą mamą:tak:
Aduś nie przejmuj się tym gadaniem. Ludzie nakręceni przez media itp. ciągle gadają o wadze, wyglądzie itp. Możesz i przytyć w ciąży 20kg. zdrowo się odżywiając, i dbając o jakąś formę aktywności. Fakt jeśli te kg rosną w zastraszającym tempie należy się zastanowić dlaczego tak się dzieje. No ale w końcu jesteśmy w ciąży i musimy przytyć. Dla naszego własnego zdrowia i siły jak i dla naszego dziecka

Niebo ja wychodzę z założenia, że to rodzice dziecka czyli my wybieramy taki sprzęt i rzeczy, które nam odpowiadają, nam się podobają itp. bo to my będziemy je użytkować. A w twoim przypadku wybór wózka jest o tyle poważny, że musi być nie tylko ładny, wytrzymały, bezpieczny i taki, który będziesz prowadzić z przyjemnością.
Jeśli to ten wózek którym się niedawno chwaliłaś to wygląda super.
Wiem też, że sporo informacji jest na stronie o bliźniakach. Ponoć jest tam też przegląd wózków. Niestety nie znam się wózkach bliźniaczych, bo nie znam nikogo z mojego otoczenia kto ma bliźniaki. Jedynie z 5lat temu zajmowałam się trojaczkami, ale wózek mieli robiony na zmówienie.

Co do mojego x landera. Renatko zdjęcia muszę poszukać w necie. Jak tylko znajdę więcej czasu.
No i nie wiedziałam, że gondolka jest taka duża wczoraj zmieścił się w niej 6miesięczny Wiktor, który był u nas w odwiedzinach ze swoją mamusią, która miała coneco v3 i jak tylko małego przełożyć miała na spacerówkę, to się załamała, spacerówka kubełkowa (nie rozkłada się na płasko) obicie plastikowe, do tego siedzisko wąskie i krótkie. Teraz jeździ wypaśną spacerówką. Ale powiedziała, że jak by wiedziała to by kupiła Xlandera a kupiła coneco bo cena niższa i był nowością:baffled:

A ja słyszałam, że ta gryka i kokos nie są takie najwspanialsze bo potrafią uczulać.
My chyba zdecydujemy się na piankowy. Ale jeszcze zobaczymy.
Czeka nas kupno dwóch materacyków. Jeden do kołyski a drugi do łóżeczka. Z tym, że do łóżeczka będziemy musieli kupić większy bo łóżeczko większe.

Zmykam do babci na obiadek po świąteczny, no i muszę jej podziękować, bo z tego co wypytałam dała dość dużą kasę na wózek.
Będę musiała też odwiedzić i podziękować tacie.

Do zobaczenia.

dziendoberek dziewczyny

no wlasnie powiedzcie co sie dzieje z tymi ludzmi:no: albo doczepia sie do wagi albo do wygladu, a jak do tego nie to skrytykuja to co kupujemy dzieciom:wściekła/y: i za jaka cene, co ich to obchodzi?? czyzby to przez zazdrosc?? bo inaczej tego chyba nie mozna wytlumaczyc!! najwazniejsze to sie nie przejmowac no i pozostaje sie cieczyc bo skoro tak mowia tzn ze mysla a to znaczy ze jestesmy na tyle interesujace zeby o nas pogadac:-D;-), a jak jestesmy interesujace no to jestesmy SUPER:-D:-D;-)

no to ja ide masiek tego x landera poszukac

a powiem Wam ze ja sie nigdy nad tym nie zastanawialam jaki materacyk, moje maluchy mialy normalny taki z gabki:-(, o tym tez chyba bede musial poczytac:-p

Buziole dla Was

Czesc laseczki nie przejmujcie sie za bardzo tymi kilogramami bo nie warto, ciaza ma swoje prawa:). Potem bedzie czas na odchudzanie, a przed nami jeszcze jedne swieta:-)takze czym sie martwic.Napiszcie cos o usg 3 d, bo jestem wlasnie po wizycie, troche kasiorki zaplacilam, ale nie wiem czy nie za wczesnie na 3 d ( 23 tydzien) rozne opinie na ten temat, tak poza tym na razie wszystko o.k. Siara leci cory sie ciesza, a maz probuje smak. Buziaki:-)

reklama
Witam dziewczyny,u mnie jak na razie tylko moja przewspaniala tesciowa powiedziala mi komplement w stylu ,, noooo zaokraglilas sie na buzi ,, na co ja jej nooooo i nie tylko :-) a w duchu ty stara zmijo spojrz na siebie:-Dehhh nie ma co sie przejmowac pierdolami zycie jest za krotkie;-).
MASIEK gratuluje wozeczka :-)ja swoj odbieram w powniedzialek bo juz sie nie moge doczekac wprwdzie moj maz sie zrobil strasznie zaboonny i nie za bardzo chcial jechac po ten wozio ale moja sila preswazji jest ogromna i jakos mi sie udalo;-);-)
MADZIUJKA gratulki z okazji Martynki moja starsza corcia to Martnka;-)
A teraz lece gotowac rosolek bo moje towarzystwo jakies dziwnie rozżrte po tych swietach sie zrobilo.:-D:-D:-D
Ach zapomnialam moj maly skacze po moim brzuchu tak ze jak leze to mam wrazenie ze mi tylek podskakuje .....:-Da wogole to dziwnie ruchliwy jest tylko w nocy kiedy mi sie chce najbardziej spac dzis zrobil disco o 2:30 wiec nie spalam do 6 rano .. nie powiem ze bylam zadowolona:baffled:

Do góry