reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

z dolegliwości ciążowych odczuwam tylko większe zmeczenie, ale do pracy pomykam, z małym szaleję, nudności nie mam (i oby tak zostało) :)

na usg wybieram sie dopiero w 12 tygodniu - tak jak w pierwszej ciąży - strasznie odległy ten termin...:baffled:

a do lekarza za jakieś 3 tygodnie -póki co zrobiłam sobie morfologię, badanie moczu i glukozę - wszystko ok; łykam folik, duuuuuużo piję i odstawiłam słodycze - w poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg - potem zrzuciłam,ale chyba nie chcę powtórki :rofl2:

Czesc :tak: Witamy na pokładzie :rofl2:

Czemu tak późno usg ? :szok:
Ja bym nie wyrobiła.

20 kg faktycznie nie mało. Ja miałam na plusie 16:nerd: Tez zrzuciłam, teraz waze 56-57 i tez nie chce powtórki :sorry2:
Mój plan to jakies 10-12 kg :-p:-p:-p

Pewnie marzenie ściętej głowy bo jak nigdy mam ochotę na słodycze :happy2:

reklama
Hej! Chyba mogę do was dołączyć :) Zrobiłam test wczoraj wieczorem, krecha była blada ale była :)
Wg wszelkich kalkulatorów termin będzie na 26 kwietnia 2008 :)
O sobie napiszę coś na "przedstawmy się "

Witaj wśród Nas !!!!!!!!!

Laski co tam u Was ?? Nic się nie odzywacie :-(
Shiraaine jak się czujesz ?? Mam nadzieję, że dobrze... Dbaj o siebie i fasolkę :tak:

Ja jak zwykle... Nudności żyć mi nie dają :zawstydzona/y::sick: Poza tym ok. Już nie mogę się doczekać Usg za tydzień :-) I od razu pochwale się Wam moim maluszkiem :tak: :-D

NiaNia, Renata, Izis, Marzuś, marianeczka, kasia870322, ka32sia, AgusiaF, _anna, mamanadii... Co u Was słychać ??
PS. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jeśli tak, to przepraszam.

mój lekarz uważa,że jak wszystko jest ok to wystarczy zrobić usg 3 razy w ciągu ciąży - w poprzedniej miałam 4 razy bo jedno dodatkowo gdy coś go zaniepokoiło; pewnie też będzie mi cieżko wytrzymać do tego 12 tygodnia, ale cóż - jest dużo spraw do załatwienia więc może szybko minie :)

co do wagi - 12 kg - miałam taki plan w pierwszej ciąży, ale organizm zaplanował to sobie inaczej i było 20 kg bez obżerania się :baffled:. Spadło też samo po 4 miesiącach :-). Teraz ważę 60 kg. Zobaczymy....;-)

Witajcie dziewczyny

Przywitałam się w wątku powitalnym z nickiem Brzoskwinia, ale coś mi się z kontem popsuło, więc stworzyłam sobie nowego nicka.

Właśnie przeczytałam cały wątek. Fajnie wiedzieć, jak się czujecie. Nie czuję się jak samotna w kosmosie. Niby wszyscy na około w ciąży a jak potrzeba to nikogo nie ma się jak zapytać :)

Mi się kończy 8 tydzień jutro. Na razie nudności nie miałam. Czuję się generalnie dobrze, zwłaszcza jak sobie poczytałam co niektóre z Was przeżywają. Trochę mnie regularnie mdli, ale jak się czymś zainteresuję to przechodzi ;)

Na usg jeszcze nie byłam, ale oczywiście doczekać się nie mogę.

Shiraaine Tobie dużo zdrówka. Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze.

A tak poza tym, to się wspinam. Może znacie jakieś wspinające się w ciąży dziewczyny?

Pozdrawiam
Dorota

witajcie - mdli mnie na całego - macie jakies sposby - bo ja narazie żuje gumy owocowe i jakoś leci.

Z pierwszym bebikiem mdliło mnie do 5 miesiąca - mam nadzieje ze teraz będzie inaczej.

Pozdrowionka

odorota witaj!!!!!!!! Na kiedy masz termin ?? Jak kończy Ci się już 8 tydzień, to chyba na początek kwietnia ?? To świetnie, że dobrze się czujesz. Zaglądaj do Nas jak najczęściej!!!!

_anna Ja sama nie bardzo wiem jak sobie z nudnościami poradzić :sick: a gum nie próbowałam, ale chyba fajny pomysł :-) :tak:

Pozdrawiam Kwietnióweczki

Witajcie dziewczyny

Przywitałam się w wątku powitalnym z nickiem Brzoskwinia, ale coś mi się z kontem popsuło, więc stworzyłam sobie nowego nicka.

Właśnie przeczytałam cały wątek. Fajnie wiedzieć, jak się czujecie. Nie czuję się jak samotna w kosmosie. Niby wszyscy na około w ciąży a jak potrzeba to nikogo nie ma się jak zapytać :)

Mi się kończy 8 tydzień jutro. Na razie nudności nie miałam. Czuję się generalnie dobrze, zwłaszcza jak sobie poczytałam co niektóre z Was przeżywają. Trochę mnie regularnie mdli, ale jak się czymś zainteresuję to przechodzi ;)

Na usg jeszcze nie byłam, ale oczywiście doczekać się nie mogę.

Shiraaine Tobie dużo zdrówka. Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze.

A tak poza tym, to się wspinam. Może znacie jakieś wspinające się w ciąży dziewczyny?\

Pozdrawiam
Dorota

odorota wspinasz się ?? Jak to ?? Po czym ?? :szok::-D

Chyba nie po skałach ?? W ciąży ?? :szok: :baffled: :-p:cool2:

Pozdrawiam Naszą wspinającą się przyszłą mamusię :-)

anna, silka - mi polecono picie soków o wyraźnym smaku, ale ... pomaga do czasu, a potem szukać trzeba środka zastępczego. Jak np w niewielkiej ilości Manti :sorry2: wiem, ze nie powinnam, ale... co nie zabije to wzmocni :sorry2: (I ja pracuje w aptece :sorry2::-p)

Witam się ze wszystkimi.:tak: Mnie dalej muli, chyba pójdę jednak sobie zwymiotować - przynosi ulgę (razem z bólem gardła) :eek::sick: Czuję się trochę lepiej, a to dzięki mężowi, dbał o mnie przez ostatnie dni. A teraz mam Gomore :wściekła/y:w domu bo mamusia wróciła:sick::sick::sick:

Witaj wśród Nas !!!!!!!!!

Laski co tam u Was ?? Nic się nie odzywacie :-(
Shiraaine jak się czujesz ?? Mam nadzieję, że dobrze... Dbaj o siebie i fasolkę :tak:

Ja jak zwykle... Nudności żyć mi nie dają :zawstydzona/y::sick: Poza tym ok. Już nie mogę się doczekać Usg za tydzień :-) I od razu pochwale się Wam moim maluszkiem :tak: :-D

NiaNia, Renata, Izis, Marzuś, marianeczka, kasia870322, ka32sia, AgusiaF, _anna, mamanadii... Co u Was słychać ??
PS. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jeśli tak, to przepraszam.
Czesc laski ,u mnie wszystko ok - muli mnie -mam lenia totalnego - wszystko mnie wkurza a najbardziej moj stary, w niedziele wyjezdzam do Polski na dwa tygodnie z czego czeka mnie 7 dniowy urlop w Tunezji nie wiem jak to przezyje ale najpierw musze przezyc droge dwudniowa do Polski z czego 19 godzin na bujajacym promie bedzie boskoooo nic nie bede robic- pewnie tylko rzygac :-) .Ah jeszcze dziewuchy musze poinformowac ze nam sie dzidzia urodzi - Martyna pewnie wielki:szok: :baffled:Julka bedzie miala wszystko gleboko:rofl2:, jak wroce z Kaczogrodu:-D to wkleje fote malenstwa trzymajcie kciuki aby byl chlopak bo stary dalej bedzie krolem bab ;-)

reklama
odorota, iwosz witajcie na kwietniowkach

Shiraaine trzymaj sie bidulo, mam nadzieje ze wkrotce te "uroki" sie skoncza bo sie nam wykonaczysz

Silka jestem:-) milo ze tesknisz:-D u mnie wyjatkowo dobrze jezeli chodzi o mdlosci (tylko ten brzuszek troche dokucza szczegolnie wieczorkami), wybieram sie do lekarza w przyszlym tygodniu takze zdam relacje bo nie wiem jak ten system dziala w tej anglii:szok: i napewno jak bede juz po USG to sie pochwale fasolka:tak:

Do góry