reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

reklama
dobry:-D
ja tylko na chwilunie przywitać sie i zmykam,muszę się wykąpać umyć włoski i na 18-tą muszę sie zbierać na zajęcia:dry: na szczęście to już ostatnie, ale i tak nie powinnam narzekać bo byłam tylko 2razy dziś będzie 3 :zawstydzona/y: takize mnie leń:-D
Masiek - normalnie aż sie popłakałam jak przeczytałam co ci się śni:-D:-D

Lady Lajla wszystkiego najlepszego, zdrowego ślicznego pulchniutkiego bobasa, lekkiego porodu i duuużo radości!
Katja gdzie Ty mieszkasz że takie praktyki stosują! Jestem w szoku. To powinno być albo za darmo albo w pełni prywatnie. Przecież już nfz płaci za poród jakieś 2 patyki i dodatkowo za znieczulenie też. Ale tak niestety czasem wygląda państwowa służba zdrowia! Fe. A co dziwne w pywatnym szpitalu nie ma takich przekretów. W olsztynie jest taki mały prywatny szpital połozniczy, który ma kontrakt z funduszem i wszystko jest za darmo: poród rodzinny, znieczulenie, osoba towarzysząca może być 24godz na dobę bo pokoje sa jednoosobowe, pielęgniarki bardzo miłe. Ja byłam tam po poronieniu i opieka była super i za nic nie płaciłam. Po prostu kasa z nfz nie jest przejadana, a lekarze i pielęgniarki sami negocjuja pensję a nie że są rządowe wytyczne. I nie słyszałam jeszcze żeby ktoś tam dawał łapówki. Jedyny problem że szpitalik jest malusi na 8 łóżek i trzeba tak trafić żeby akurat było miejsce!:baffled: Ale mam nadzieje że uda mi się tam dostać na poród.:tak:

HELLO dziewczyny!!
Dołączam do Was mam termin na 2 kwietnia ale wg usg wychodzi mi, że moje maleństwo może przyjść na świat wcześniej, około 28 marca. Spodziewam się dziewczynki :-D:-D:-D jestem bardzo szczęśliwa i mimo strachu nie mogę się doczekać już porodu!!!
Obecnie przebywam na L4 i czasami nudno mi a czasami smutno samej w domu :zawstydzona/y: dlatego włączam się do pogaduszek z przyszłymi mamami!!

Oczwiście dołączam się do życzeń urodzinowych dla jednej z Was LadyLaila ze swojej strony życzę Ci spełnienia wszystkich marzeń, zdrówka, zdrówka i jeszcze raz- zdrówka dla Ciebie i maluszka no i stu lat życia w szczęściu ze wspaniałą rodzinką!!

Buziaki

Mirella

Tak Silka niestety w moim malym miasteczku daje sie w koperte tez 1000 nawet jesli jest to szpital publiczny plus koszty pielegniarki 250 zl i raczej rodzinne porody nie wchodza w gre, takze na to samo wychodzi tylko w tej klinice to legalnie:-)moze zart, ale chcem miec wszytko jasne maz ze mna moze byc w pokoju itd.U nas nie ma odwiedzin.Nie jest za ciekawie, gbym chciala wam opisac jak wszystko jak mnie tu potraktowali to dnia by blo za malo, zle wspomnienia i dlatego nie bede sobie szarpac nerwow.

Śmiech i szok po prostu :wściekła/y::no::szok: Jak tak można ?? Ale co ?? Trochę nie rozumiem... Wszyscy o tym wiedzą, jest to oczywiste i nikt nic z tym nie zrobi :confused: A co by było gdybyś nie dała tego tysiaka w kopercie i dla pielęgniarek :confused: Katja, no szok po prostu :szok:

masiek, iwonka, no nie złe z Was są agentki :-D:-D Ale chyba każda z Nas tak ma czasami :tak:

Witaj Mirelka :happy2:
maju :), luckymama dzień dobry :happy2:

Elo Mirelka:-) Witaj na pokładzie.

Masiek to nie tak że ja sie nabijam ze sznurka, po prostu podziwiam że az 2 metry;-):-D A tak serio to serio zupełnie nic innego ze mna sie nie dzieje:-D Strasznie zapominalska sie zrobiłam, jakoś zupełnie nie umiem się skupić na niczym. Już sama sie na siebie denerwuje za to, ale generalnie jakoś tylko mam powody do śmiechu.
A co do snó, jakoś przez żąbkowanie domisia, nie pamiętam kiedy mi się cokolwiek śniło. Pobudki w nocy często po 4 i wiecej razy:sorry2:

Kasieńko jestem jestem;-):-)
Silka witam witam:-D
Jej jakie my kulturalne dziewczyny jesteśmy:-p

reklama
witaj Madziujko :-)
cio tak posępnie, jakoś twój post wypadł:confused: nie masz humorku?
dobra laseczki jamykam sie pindrzyć bo trza jakoś wyglądać jak się wychodzi do ludzi:-D a i nie mam bilansu na zajęcia... mam nadzieje ze od niego nie zależy zaliczenie.... do wieczorka buziolki

Do góry