hej laseczki :-)
Asia
fajnie masz że tak wyprawiłaś swoich menów - tez mi się tak marzy jeden dzień dla siebie ale znając życie to po 2 h już bym się nudziła
gratulacje odstawienia SMOKA
co do smoczków to u mnie nie było nigdy problemu z odstawieniem
drastycznie jednego dnia zabierałam i tyle
maluchy i Kapi i Natan jeden dzień marudzili drugiego mniej i po sprawie
więc odzwyczajanie to 2 dni marudzenia i tyle
a z trzecim nie ma wcale problemu bo nie smoczkowy jest
jeśli chodzi o przekupstwo też czasami muszę je stosować zwłaszcza przy jedzeniu :-( bo Natan samym piciem mógłby żyć :-( więc przekupiłam go że jak zje to dostanie tik taki lub mambe albo żelki (jego ulubione przysmaki no i lizaki jeszcze )
dziękujemy za gratulacje
ada
dziękujemy za gratki
co do ząbkowania to jest o niebo lepiej niż z Natanem :-)
praktycznie bezobjawowo
teraz mi się często budzi w nocy ale nie wiem czy to przyczyna ząbków czy kolek - zgrozo jeszczeeeeeeeee:-(
ale zaczynam go odstawiać od cyca i przemycam mu 1-2 butle modyfikowanego i może go brzuszek od tego boli
poobserwuję go jeszcze przez tydzień i może wpadnę na jakieś mądre spostrzeżenia
piszesz że mały histeryk ci rośnie ale to chyba taki etap bo mój tez taki się zrobił :-( aż zaczęłam na niego mówić że jak baba się zachowuje jak mu coś nie przypasuje to zaczyna rzucać czym popadnie i podnosi rękę :-( mam nadzieję że to chwilowe i tak samo szybko minie jak przyszło
strasznie się denerwuje jak coś do mnie mówi a ja tego nie rozumiem ale to raczej zrozumiałe
czy wasze dzieci też mają teraz manie gadania
bo Natan gada na okrągło cały czas coś próbuje i cieszy go powtarzanie :-)
a jeśli chodzi o papugowanie po dorosłych to jego ulubiona zabawa
wszytko co robimy on musi tez
każdy gest ruch ręką sprzątanie mycie garów gotowanie wsiooooooooo on MUSI TEŻ :-):-):-) uwielbiam jak on to robi :-):-):-)
mama ubaw po pachy jak papuguje :-):-):-)
mam do was pytanie ile wasze dzieci pija w ciągu dnia
bo Natan 1,5 l mniej więcej razem z mlekiem liczę
ok zmykam jeszcze pranie powiesić i spać może mi sie uda wcześniej położyć
papapa :-):-):-)
Asia
fajnie masz że tak wyprawiłaś swoich menów - tez mi się tak marzy jeden dzień dla siebie ale znając życie to po 2 h już bym się nudziła
gratulacje odstawienia SMOKA
co do smoczków to u mnie nie było nigdy problemu z odstawieniem
drastycznie jednego dnia zabierałam i tyle
maluchy i Kapi i Natan jeden dzień marudzili drugiego mniej i po sprawie
więc odzwyczajanie to 2 dni marudzenia i tyle
a z trzecim nie ma wcale problemu bo nie smoczkowy jest
jeśli chodzi o przekupstwo też czasami muszę je stosować zwłaszcza przy jedzeniu :-( bo Natan samym piciem mógłby żyć :-( więc przekupiłam go że jak zje to dostanie tik taki lub mambe albo żelki (jego ulubione przysmaki no i lizaki jeszcze )
dziękujemy za gratulacje
ada
dziękujemy za gratki
co do ząbkowania to jest o niebo lepiej niż z Natanem :-)
praktycznie bezobjawowo
teraz mi się często budzi w nocy ale nie wiem czy to przyczyna ząbków czy kolek - zgrozo jeszczeeeeeeeee:-(
ale zaczynam go odstawiać od cyca i przemycam mu 1-2 butle modyfikowanego i może go brzuszek od tego boli
poobserwuję go jeszcze przez tydzień i może wpadnę na jakieś mądre spostrzeżenia
piszesz że mały histeryk ci rośnie ale to chyba taki etap bo mój tez taki się zrobił :-( aż zaczęłam na niego mówić że jak baba się zachowuje jak mu coś nie przypasuje to zaczyna rzucać czym popadnie i podnosi rękę :-( mam nadzieję że to chwilowe i tak samo szybko minie jak przyszło
strasznie się denerwuje jak coś do mnie mówi a ja tego nie rozumiem ale to raczej zrozumiałe
czy wasze dzieci też mają teraz manie gadania
bo Natan gada na okrągło cały czas coś próbuje i cieszy go powtarzanie :-)
a jeśli chodzi o papugowanie po dorosłych to jego ulubiona zabawa
wszytko co robimy on musi tez
każdy gest ruch ręką sprzątanie mycie garów gotowanie wsiooooooooo on MUSI TEŻ :-):-):-) uwielbiam jak on to robi :-):-):-)
mama ubaw po pachy jak papuguje :-):-):-)
mam do was pytanie ile wasze dzieci pija w ciągu dnia
bo Natan 1,5 l mniej więcej razem z mlekiem liczę
ok zmykam jeszcze pranie powiesić i spać może mi sie uda wcześniej położyć
papapa :-):-):-)