reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Ada to mnie pocieszyłaś kobietko , ale rozumiem wydaje mi się że już za jakiś czas przebije się dolna dwójka bo już widać ją na dziącsłach ale strasznie ma zapuchnięte te trzonowe ząbki i ciekawe kiedy tamte się pojawią i wiem że to indywidualna sprawa Milenka ogólnie też zaczęła póżno ząbkować w 10 miesiącu chyba , i jej ząbki wychodzą tak żę zanim pojawi się następny to poprzedni już w całej okazałości musi być widoczny a mojej koleżanki mały ma 9 miesięcy zaczęły mu wychodzić ząbki i już ma 6 tylko wszystkie w jednym czasie mniej więcej i widać tylko wierzchołki wszyskich więc i tak dzieci mają

Fajnie ze Amirek już je więcej , ja to mam już wygodę mała praktycznie je wszystko co się ugotuje na obiad tylko unikamy smażonych rzeczy zawsze jej wtedy np gotuję pulpety czy inne mięsko i uwielbia wprost lane kluseczki na rosole lub z pomidorową , a teraz ma szał na punkcie ogórków małosolnych horror normalnie trzeba chować jak widzi to się cała trzęsie ale dużo boję się dawać trochę zje ale nie daję więcej jak pół

Iza to ciesz się mężulkiem

reklama
Hej ciotki!

Jak minął wczorajszy dzień?

My wykorzystaliśmy pogodę na maksa, dlatego teraz jakoś mnie gila to co za oknem się dzieje ;-)
Młoda nauczyła się wczoraj włazić na kanapę :baffled: to teraz będzie przesrane haha :-D

Aga - Anitka jak zwykle ślicznotka, w dodatku w pięknej ramce. A to co je chyba jej wystarcza bo widać że rośnie zdrowo :tak:.

Zębiska wyłazić!!! Byle bezboleśnie dla dzieci i mamusiek :rofl2:.

Ostatnia edycja:
Witam!

Izabelinda no niezle sobie poradziła z ta kanapą:-)A schodzic umie?

Aduś no niestety ma jeszcze skazę.Na dodatek dowiedziałam się ostatnio,że ma rogowacenie mieszkowe.Pomimo diety ma brzydką skórkę na policzkach.Podobno to nie od jedzenia i jak na razie żadne maści i kremy nie pomagają:no:Oby ta alergia w końcu przeszła.

A Patrykowi zęby strasznie dokuczają,marudny bardzo ale nie pozostaje nic innego jak to przetrwac.

Wczoraj wzięłam go do sklepu tak pierwszy raz bez wózka.Myślałam,że będzie grzecznie ze mną chodził ale gdzie tam,musiał oczywiście przeciwny kierunek drogi wybierac:-).Nie dał się nawet za rękę chwycic,tak mu się spodobało latanie po sklepie.:-)

Idę obiadku doglądnąc,pa

Hej wszystkim:-)
ale wczoraj byl dzien ammy w zeróie..wzruszające to wszystko, malo się nie poryczalam...:-D
Super, mlody wystepował w przedstawieniu, grał wilko-babcię w "zielonym kapturku", zpowiadał wiersze i piosenki i zastąpił kolegę co go trema zjadla w skeczu:-) Wszystko rewelacyjnie pamiętał, byłam dumna jak paw:happy::happy::happy: A na końcu jak dzieci z papierowymi sercami klękały przed swoimi mamami i składały zyczenia to nie jedna miała mokre oczy z mam:tak:

tu pare fotek: Picasa Web Albums - Szklista - Dzień Mamy w ...

A tu sie pogoda psoci..rano było gorąco a teraz..strasznie wieje,chmury burzowe siezbierają to nici z 2go spacerku:baffled:i tak ma być do poniedzialku:wściekła/y:

Izabelinda
hehe jakbym swoją widziała, też tak włazi na łózka:-D i schodzi ładnie tyłem, a Twoja pewnie też;-)to sa małe kombinatory:-Dno chyba wystarcza co je bo nawet jak byłam na badaniach to nie miała żadnych niedoborów, na wadze przybiera, rośnie..to chyba ok jest...widać taka jej uroda;-)

Ada
hehe noooamirek ma te oczka piękne to i na zięcia sie nada...tyle że to już lista jest zapisać Amirka? po znajmości w pierwszą 3ke go dam;-) hihih..
Asia
małej juz ponad 2 tygodnie 2ka dolna prawa się przebić nei może,strasznie daje czadu jej ten ząbek, tylko ręce i marudzenie...ale kiedyś chyba wyjdzie co nie ;-)

mała śpi, ja musze porządki porobić bo wczoraj siepoleniłam i mam zaległości:zawstydzona/y::-D
ale co tam...

Miłego dnia kwietnióweczki!!!!

A jak tam nasze fasolki?????zaraz nam sięrozpakowywać będą:-)

Pozdróweczka wszystkim!!!:happy::happy::happy:

Witam wsyztskie panie:) po bardzo długiej przerwie....jakoś brakuje mi czasu żeby tu do Was zajrzeć ale czytam czasami co tam klikacie:) u nas ostatnio nieciekawie, grypa jelitowa panuje...najpierw Amelka, wymęczyło ją dwa dni a teraz mąż i ja...ale u nas przebiega to gorzej, bardziej męczy, ja jestem nie do życia, to już trzeci dzień:(:)wściekła/y: najpierw gorączka prawie 39, brak apetytu i biegunka....normalnie lepsze niż kuracja odchudzająca...żartuje oczywiście...a tak wogóle to mała zrobiła sie ostatnio bardzo, bardzo ruchliwa, wszędzie jej pełno, nie mogę już nad nią zapanować, też wchodzi na łóżko, uczę ją schodzić, ale i tak się boję, że może się zapomnieć i bęc...złamie coś i dopiero będzie:((((oprócz tego dużo gada, praktycznie non stop, mąż mówi "prawdziwa kobieta";))) a co u Was kobitki????jak Wasze pociechy???POZDRAWIAM:)

hej laseczki:-)

sorry że tak długo nie lukałam do was ale naprawdę brak czasu i troszku kłopotów z pociechami :-(

z małym miałam troszkę kłopotów
jak zwykle zęby bardzo strasznie znowu je przechodził
do tego to szczepienie się nałożyło - myślałam że jest na tyle duży że przejdzie je bezobjawowo ale nie tak jak po każdym cierpiał i przez 3 dni z płaczem się mi budził po kilkanaście razy temperatura luźna kupa :szok:
do tego tak sobie strasznie odparzył dupę ze chyba 2 tygodnie z tym walczyliśmy i 1000 kremów zakupiłam i innych specyfików próbowałam :-(
no i do tego to jego koślawe chodzenie
normalnie mowie wam wstyd było iść do lekarza tyle siniaków na czole wiecznie rozcięta warga zadrapania :tak: (najśmieszniejsze jest to ze jak sie przewracał to na czoło taki mój dziwoląg)
ale mamy juz ten ciężki czas za sobą :tak:

a ze starszym to miał gorączkę +jakiś śmieszny kaszel i katar - coś ze szkoły przytargał
a do tego ma teraz starszny okres jakiegoś buntu :wściekła/y:
wyzywa na świetliczanki bije kolegów urywa sie ze świetlicy więc w ostatnim czasie przyniusł mi jakieś 5 uwag :-:)szok: mam nadzieję że ten okres buntu mu szybko minie

jednocześnie zabraliśmy sie za remont mieszkania :tak:na razie w sensie jeżdzenia po marketach i wybieraniu zamawianiu produktów - i już nie długo zacznie się bajzel w domu :wściekła/y::-:)-)

prace z placem zabaw na ogrodzie nadal trwają
piaskownica juz stoi ogród został ogarnięty czeka na przyjazd placu zabaw który zamówiłam ale facet ma tak dużo pracy że już 2 tydzień czekam :-( maluszki jak na razie kąpać sie mogą w malutkim basenie też czekam na zamówiony większy :tak:
plac zabaw wygląda mniej wiecej tak :tak:
PLAC ZABAW (639372483) - Aukcje internetowe Allegro
nie ma go już na allegro wiec ten dosyć podobny jest

jeśli chodzi o mnie to ciąża przebiega książkowo :tak:
już za ledwie 8 tygodni do końca ale to zleciało :szok:
dolegliwości nie będę wymieniać bo jest ich cała masa jak nigdy :-( ale to ten na górze chyba chce mi dac do zrozumienia że 3 dzieci mi wystarczy i dlatego teraz tak daje mi w kość :-D:-D:-D:-D

poczytałam co tam u was ale nie jestem w stanie odpisać każdej :-( sorry ale za duzo tego było a moja pamięć jest teraz bardzo wybiurcza :-D:-D:-D:-D

buziaki dla kazdej z osobna i dla dzieciaczków :tak:

Moncia witaj:-)Z tym brakiem czasu to u mnie podobnie,no ale to chyba wszystkie mamy tak samo.Nasze dzieciaki są teraz bardzo absorbujące:-)
Dużo zdróweczka:tak:

Ruda super ten plac zabaw,to u ciebie tez sporo się dzieje,dobrze,że najgorsze za wami.

A u mnie też nieciekawie.Patryk gorączkuje od wczoraj i nie wiem czy to od zębów czy może po szczepionce,albo jakaś infekcja sie przyplątała,ale nie ma żadnych innych objawów.Ja stawiam na zęby bo czwórka się przebija.Taki marudny jest,o byle co płacze,musi go bardzo bolec, biedaczek.

a tak się tylko zapytam czy któraś z waszych pociech ma 3kę ząbek
bo mojemu to po kolej jakoś wychodzą
1ki potem 2ki a teraz 3ki
góra pierwsza potem dół
jakiś dziwny on z tymi zębami jest :szok::tak::-):-D

ps no i słyszałam ze 3ki są najgorsze ale ile w tym prawdy ???

hej wszystkim:-)
u nas w sumie ok, tylko ja chdze jakaś przymulona:-p
mała biega z piłeczką która "ukradła"bratu:-D i woła"poko..pok"
Adi miał wczoraj konkurs o wiedzy z unii europejskiiej, wygrał:-):-):-)

Ruda
plac zabaw, rewelacyjny, postaw mi taki przed blokiem:-D
biedna musiałas miec troszkę cieżko ostatnim czasem to jesteś usprawiedliwiona że ni pisałaś...
co do ząbków...to różnie jest..ja widzę po moich dzieciaczkach że Adi gorączkował tylko przy pierwszych 2ch ząbkach a potem już bezobjawowo ząbkowal...
A mała przechodzi kazdy żle...maruna mocno, tuląca,gorzej je, czasem gorączkuje itd...
może u Was nie bedize tak zle z 3kami;-)
u nas dalej 2ka dona sie nei chce przebić....grrr....3ci tydzień już praktycznie:wściekła/y:

jak tam plany na dzień dziecka u Was kochane?

Pozdrawiam wszytkie panie

Lady:-)jak tam?

Ada:-)co u Ciebie?

Asia:-)
Monia:-)

Fasoleczki jak sie macie?:-)

Papa:happy::happy::happy:

reklama
Hej babeczki u mnie super...... poza faktem i z dzieci ciagle chore....seba jedzie znowu na antybiotyku,,,,, 3 doby goraczkowal mi wysoko ponad 39 stopni diopiero teraz ma tyulko stan... no ale co zrobic....

a u was jak tam???

Agnes? jak tam mala i starszak?????zdrowi?

Karola????brzusio mega juz??????kurde jeszcze tylko 8 miechopw jejuu jak to ci zlecialo boze karola niedlugo rodzisz :)))))))))))))))

Asia kurcze ja moj goraczkuje to ja zawsze se mysle a mozeeee to zabek ale tym razem u nas infekcja .....biedny sie meczy jka zawsze katar straszny kaszelek.....i dlawienia wymioty...i nie chce jesc..... a co zje leci chaft bo wystarczy dlwienie male i leci wsioooo takze mmasakra po antybiotyku popuszcza ciagle ciapki kupkowe.... wczoraj .....nie to zebym liczyla ale jakos wczoraj to szedl pampers za pampersem b o trzaskal na raty cos... i 21 pampersow poszlo od 10 rano do 21 masakra..... jak tak dalje pojdzie to nie bedzie co do gara wlozyc hihihiu:)a co tam ja nie zjem a dzieci beda miec:)))))) jejuz jak kocham :)

Monia czesc jak tam po kuracjiodchudzajacej moze cie juz nie widac?:pPP

iza--malej kuz katarzycho przeszlo?)

Anrus:) kurde moj maly ma tylko 6 zebow i iepsko se radzi z gryzieniem....miekkie to dziaslami se rozpacpcia i zje ale jesli chodzi o mieso jeju ja musze mu rozdrabniac strasznie bo inaczej wypluje.....no nic czekam na zebole:)

Aduska waratko:))))))jak dzionek?:) buahhaha:)

Do góry