reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej dziewczyny!

Ja też przełożyłam Patce urodzinki z poniedziałku na niedzielę ;-) Będzie ok 10 osób z najbliższej rodziny. Więcej nie zapraszam bo tylko tyle osób się pomieści w moim małym pokoiku i przy małym stoliku :-D

Zaproszenia już porozsyłane, teraz rozglądam się za balonikami, świeczką, torcikiem... wymyślam menu. Dużej imprezy nie robię bo miesiąc później komunia nas czeka i to dopiero będzie wyzwanie :szok:
A jakie menu Wy planujecie?

Roczek się zbliża wielkimi krokami a ten mój leniuszek mały coś chodzić sam nie chce. Przy meblach, za rączkę już pewnie idzie ale coś boi się jeszcze puścić... Zatem zobaczymy czy na roczek będzie pierwszy kroczek :sorry2:.

Aga - zajrzałam do Waszej galerii, piękne zdjęcia Niteczki i Adiego, masz talent i jeszcze tak ślicznie je ozdabiasz rameczkami. Na takie cudeńka miło patrzeć :tak:.

Ala, Monia, trzymam kciuki za Wasze dietki - żebyście latem biegały z figurami nastolatek :-D

Pozdrawiam wszystkie mamusie i miłego dnia życzę!

reklama
Helooooo!!!

Monia---1 noc za mna i powiem ci ze poki co normalnie zasnelam...tylko susza w buzi w nocy jak nogdy butelka wody przy lozku lzezala......a tak poza tym ok i naprawde sie jesc nie chce nawet sie o tym nie mysli ale niesety trzeba przed tabletka zawsze cos zjesc tylko nie owoc bo to szybko sie wyplukuje z organizmu.....czuje sie jakbym byla w ciazy hahahahahah pije i zaraz musze siusiu hahahahahha nawet w nocy :) hahahahaha

Iza jak tam mala ????? moj jak robil pare kroczkow tak teraz dalej an tym stoi byl moment ze rzez te przeziebienie podrazniony i wogole nie chcial chodzic hahahaa teraz jak kroki tak dalej kroki i na mnie leci takze mu sie jeszcze nic nie spieszy do maratowania po chacie:) wiec moze wlasnie an rok bedzie biegal :p

a menu???? nic specjalnego w sumie to co zawsze robie opdswietnie tym razem mama mi duzoo pomoze bo bedzie imprezka u niej na chacie przestrzeniejszy ma pokoj i wogole wiecej rak tam do pomocy i zmywarka tez jest hihihi:paha zapomnialam napisac ze mi wypada 15 kwietnia w srode ale robie wczesniej w swieta wiec dania nie tyle co swiateczne ale takie wiecie imieninowe :) obiad zrobie imprezowy i przystawki i bigosik napewno tez i schab na kanapki pieczony w piekarniku i karkowka tez.....sałatki...talerz wedlin pomidorki ogorki jajka w majonezie.....papryczka grzybki marynowane...sledzik.....koreczki sledziowe ogoreczek konserwowy....jeszcze wypieki napewno sama upieke sernik i jablecznik ....tort mega duzy kupic musze ......do tego napoje i alkohole.....i dla dzieciakow stolik slodyczy.....a i zrobie jeszcze mieso w galareciei ryba po gecku..... i to chyba wszystko juz.......tak jak zawsze jak impra u mnie imieniny swieta i takie tam a jakie wy macie plany????

cześć wszystkim:) ale pogoda dzisiaj, o spacerze można zapomnieć...masakra, leje na całego:(( a jaka pogoda u Was?

Lady już Ci zazdroszczę brania tych leków:tak: mi tam ciągle chce się jeść, już bym dzisiaj chętnie je kupiła, ale pewnie nie wyjdę z domu dzisiaj, no bo jak...pogoda:((( więc jutro trzeba to załatwić...najbardziej martwię się tym, że na roczek narobię tego jedzonka, będzie pyszny torcik, a ja nie będ mogła go jeść...o nie:(((:)szok: jeśli chodzi o menu na roczek, to jeszcze konkretnego nie mam, ale myślę, że napewno bigosik, dwie sałatki, gołąbki, devolaje, karczek a'la pizza, mielone z pieczarkami, kurczak pieczony, no i nie wiem, co jeszzce, pewnie coś jeszzce wymyślę, a z ciast, to zrobię sernik, biszkopt z kremem i galaretką, i karpatkę, torcik już zamówiony, pycha:)):-)tylko najgorsze wtym wszystkim jest to, że ja muszę to wszystko przygotować, roczek w osbotę także zacznę już od czwartku...i sprzątanie generalne...ale damy radę:tak:

Monia ja se tam torta nie odmowie no co ty :) tylko alkohol:) bo niesety birac tre leki nie mozna alkoholu spozywac nic a nic.....ale zadna strata u mnie bo ja niemal ze abstynentka hahahaha:) i nie masz co zazdroscic mamuska bo kurde lada dzien i ty bedziesz brala hahaha:)

U nas tez leje niemilosiernie i na dodatek zapomnialam wam napisac ze jak sebek wstal to sie strasznie rozkaszlal chyba katar znowu mu sie nasilil bo zaciaga nosem i sie dlawi znowu o shizooo znowu sie zaczyna u nas ....spal mi juz teraaa od 9:30 do 10:00 i kaszel go przebudzil juz mu syrop zapodalam zeby sie badrdziej nie rozkrecilo masakra mowie wam zno0wu to samo sie zaczyna jeszcze do konca nie przeszlo a tu znowu gorzej..... ja normalnie mam cztery swiaty ....domino na szczescie zdrowy calkowicie wiec juz wymiekkam skad maly to lapie tak!

Dzień Dobry!

U mnie też leje:-(Nocka spokojna,mały się przebudził dopiero przed 5 a potem przed 7.
Mój na razie za rączkę chodzi,sam ustoi ale za słaby jest jeszcze żeby sam ruszył do przodu.
Jeśli chodzi o jedzenie na roczek to na pewno będzie obiadek,bigosik,krokieciki z barszczykiem,sałatki,śledziki,ciasto i tort zamawiamy.
My robimy imprezę w sobotę po świętach.

Moncia ,Lady tylko ostrożnie z tymi tabsami,żebyście za dużo nie zrzuciły bo to też nieładnie.Powodzenia i zdawajcie relacje.

ASIA wszystkiego NAJ dla Patrysia, widzę, że też mu stuknęło 11 miesięcy:))) a co do tabsów, to spoko, ja nie chce zrzucić więcej niż 6kg...jak kiedyś dużo schudłam, to wszyscy mi mówili, że nieładnie mi było, robię się wtedy bardzo pociagła na twarzy i naprawdę "koszmar"...zresztą jak mówi mój mąż "kobieta musi mieć trochę tu i tam;)" zgadzam sie z tym...

LADY zasmuciłaś mnie z tą abstynecją, ja nie należe do jakis tam pijaczek, ale lubie czasami wypić z mężem po browarku albo szampana...a ty piszesz ni a nic...niedobrze:((( a co się dzieje, jak się wypije, jest coś o tym napisane na ulotce, odlot czy lek nie działa wtedy??? a napisz mi tak szczerze, czujesz niechęć do jedzenia, czy po prostu tak sama z siebie nie chcesz jeść zbytnio??? jestem ciekawa jak to jest???

Asia ja napewno zdawac do obrzydzenia az wam bede relacje bo przezywam to jak mrowka okres :)

u mnie sie oprzejasnilo co prawda slonca nie widac ale nie pada juz i wiatru nie ma wiec chyba przejde sie po dominika do szkoly i na spacerek ile pogoda pozwoli bo wychodze kolo 12:30.....

A u nas była krótka rzerwa od deszczu i ja wyskoczyłam z małą na spacer, chodziło mi przede wszystkim o to żeby zakupy zrobić, ale jak wracałayśmy to tak sie rozpadało, że biegłam z tym wózkiem w podskokach:tak::-D na szczęścei nie byłam za daleko od domu, to jest plus mieszkania w centrum miasta:)))):-)

Monia----na ulotce tylko o alkoholu pisze jedno zdanie ze zazywajac lek pacjent nie moze pic alkoholu pozniej jeszcze raz lukne na ulotke bo wczoraj ja czytalam i masa do czytania jest.....

Pytasz o te jedzeniue .... naprawde jak Boga kocham <jestem wierzaca katoliczka choc nie praktykujaca> to naprawde Monia n ie to ze ja nie chce jesc tylko ani mi w brzuchu nie burczy ani nawet o jedzeniu nie mysle nawet jak robilam kanapki synowi do szkoly nawet nuie mialam ochoty se liznac palca po serku topionym<jak to zawsze robie> naprawde nie chce sie jesc....rano zjadlam tylko jedna mala kanapke na sile bo cos trzeba jesc przed tabletka a tak wiecej bym nie wcisnela.... Monia nie mam apetytu...to takie uczucie jakbys nie weim jak jestes chora cos ci dolega i nie chcesz jesc no nie chcesz.......ale czuje sie na[prawde dobrze.... tyle ostrzezen w tej ulotcce ale ja zadnych objawow nie mam nieporzadanych... glowa mnie nie boli....spalam naprawde normalnie poza wstawaniem do ubikacji bo pic sie streasznie chce wiecznie suchop w garedle sliny brak serio....a tak poza tym ok.....dzis druga tabletke wzielam juz....

teraz doczytalam na ulotce ze zaburzenia cyklu miesiaczkowego---ja planowow wczoraj dostalam okres wieczorkiem...i nie wiem czy te tabletki wplynely na to ze mnie wogole brzuch nie boli czy to tylko przypadek bo zawsze pierwsze dni mam lekko bolesne

i jeszcze pisze ze lysienie wysypka i pokrzywka i ja chyba dopatrzylam w tej chwili 2 dolegliwosc wczoraj na czole jakiejs wslanie drbnej wysypki takiej pokrzywki dostalam co mnie sweszilaalo myslalam ze to moze hormony jakies na okres ale jak przeczytalam tera dokladnie to to napewno przejaw leku.....
i jeszcze doczytalam teraz ponizej ze zaburzenia orgazmu hahahahahahahah

Ostatnia edycja:
reklama
Lady - twoja opinia przekonuje mnie, że jednak ten naprawdę jest super...szwagierka zapewniała mnie że to hit w odchudzaniu, ale tak za bardzo jej nie wierzyłam, no bo ona tego nie zażywała...ale teraz widzę, że to jest zaje.....:-):tak::-D oby na mnie też tak to zadziałało.,..bo jak kiedyś czytałam opinie na forum, to różnie był0..jednmi pisałi że chudli po 7kg w miesiącu a inni że nic sie nie zmieniło, jedza jak przedtem...obym należała do tej pierwszej drupy:)) trzymam kciuki za Ciebie, od czwartku będziemy wspólnie dzielić się relacjami i przezyciami;))))pozdrawiam:)

Do góry