reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Czesc kochane ostatnio jestem bardzo zajęta tą pracą co w neciku znalazłam a jest ich aż dwie czyli robie na trzy etaty dwa w necie i jeden jako mamuśka :-D
U nas wszystko po staremu Kuba rozrabia jest zdrowy miał trochę wysypki ale to chyba takie uczuleniowe dałam wapno i już przeszło zaczyna chodzić koło mebli nie pozwala mi nic zjeść bo wszystko chce próbować je juz kotlety zupki naleśniki ... Noce to różnie są takie super z jedną pobudką a ostatnio są i takie z płaczem bo zębole idą ...

Pozdrawiam was i całuje wasze pociechy buziaczki !:-)

k.gif
u.gif
b.gif
i.gif
c.gif
z.gif
e.gif
k.gif

reklama
hej kobietki:-)
jak tam nocka u Was?
u nas ok w miarę,teraz za to marudzi od rana moja kochana:-Dnawet mi się zrymowało:-p
Powrót zimy u nas nastapił,śnieg sypie..a juz myslałam że spacerówkę wyciągne na dniach....:wściekła/y:

Ada
taaa..ja to mam pomysły:rofl2:a bieganie za Nitką obowiązkowe:rofl2::-D:rofl2:

Iwonka
no w końcu suwaczek ciążowy widzę i u Ciebie ;-)

o matko idę kawy się napić bo oczy mi coś jeszcze się nie za bardzo podnoszą:-D

Ruda
muszę cię zmartwić bo Nicol nie jest takie nietypowe ostatnio..sporo babek u mnie w miescie daje tak na imię..chyba robi się modne ;-) hehehe ale ładne jest nie powiem....
Ja to jeśli bym miała miec dzidzię jeszcze to dziewczynka była by pewnie Amber a chłopiec Alex..ale też by w trakcie pewnie jeszcze milion pomysłów przeszło mi przez głowę...
pamiętam mi się podobało Anastazja..hahaha a mój małżonek na to "nie bedę na córkę eutanacja wołał" hahahahahah no i po takim komentarzu przestało mi się podobać..hihihi..;-) i tak to z imionami bywa ;-)

Miłego dnia kochane!!!
postaram się do Was potem zakukać...a jak nie to jutro jakoś;-)
papa:happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki

Malutki spi dlatego mam chwilke zeby chociaz sie przywitac :-)

Jak nocka??? U nas pobudka 2 razy na mleczko i kilka razy marudzenie i trzeba bylo wstac i poglaskac albo dac smoka wrrr.

Wczoraj normalnei przeszedl samego siebie. Tak jak nigdy mial wczoraj dwie drzemki pierwsza 1,5 godziny a druga...2,5!!!!normalnie zagladalam czy cos mu sie nie dzialo hihhi ( on zawsze spi gora po pol godziny )

A co tam u Was??

Mam pytanko, czy Wasze pociechy usypiaja same??? (A moze juz o tym pisalyscie - jakby co dajcie znac to poszukam i poczyam).

Buziaczki

Witam dziewczęta:) dopiero dzisiaj mam wolną chwilę, żeby do Was poklikać;-) wczoraj miałam zajęty dzień, fryzjer, korepetycje późnie trzeba było odwieźć moją mamę, bo opiekowała się małą:-) fryzurka mi się podoba, nareszczie nie ma odrostów i skróciłam trochę, bo już mnie drażniły te włosy...mąż jest zachwycony nową fryzurą, także jest ok:):tak: a propo nowości, małej wychodzi ząbek, trzeci...górna jedynka prawa:) dziąsło normalnie jak bąbka, takie spuchnięte i już prawie widać ząbka...

RUDA

Ja też coraz częściej myślę o roczku, to już niedługgo...3 kwietnia...my raczej zrobimy w domku, chrzicny mieliśmy wlokalu, sporo nas to kosztowało, bo też mam liczna rodzinkę, czworo rodzeństwa, troje z nich ma już własne rofdziny, dzieci....także sporo osób było...tym razem mamazamiar zaprosić jedynie dziadków i chrzestnych...to będzie jakieś 15 osób razem znami....także będę miała sporo pracy:-( no ale roczek raz w życiu:) trzeba jakoś to przeżyć...

IWONKA

zdrówka dla Twojego maleństwa,moja też przechodziła zapalenie oskrzeli, bardzo siemęczyła:-( życzę szybkiego powrotu do zdrówka:)

Dobra pędze robić małej obiadek, dzisiaj serwuje filet z indyka z sosem plus ziemniaczki i marchewka gotowana...zobaczymy czy będzie małej smakować...oby:szok: miłego dzionka:)))

Ostatnia edycja:
Tuschup

Jeśli chodzi o usypianie, to u nas wyglądato tak, że kładę sie koło marnej na chwilę, przytulam ja i już..śpi...a jak jest bardzo zmęczona, to kłądę ją do łóżeczka, daję smoka i sama zasypia na brzuszku...ale musi być bardzo zmęczona...:-) nigdy nie uspiałam małej na ręku i na szczęśc nie muszę teraz sięmęczyć...POZDRAWIAM:)

RYBUSIA

Jaka to praca w necie, napisz coś o niej, albo podaj stronę gdzie mogłabym sie czegoś dowiedzieć....jeśli możesz...też by mi się przydała taka praca...dużo czasu zajmuje? Z góry dzięki za wszelkie info...POZDRAWIAM:-)

Ostatnia edycja:
Hej.
U nas nocka spokojniutka, Ania spala juz od 17 ale o 23 obudzilam ja bo pieluszka juz przenierala i musialam ja cala przebierac, przy okazji obudzila sie Paulinka ale wypilay mleczka i spaly do 6

Tuschup
U mnie zasypianie wyglada tak, ze kłade moje dziewczyny do łozeczek i same zasypiaja, Jak widze ze Ania daje paluszek do buzi to wiem ze chce spac, a Pauline to ciezko wyczuc kiedy chce spac, ona czasem potrafi sie bawic i nawet nie wiesz kiedy i juz spi. Niegdy nie uzywalam smoczkow, nawet do usypiania.

dorothee

Ty to masz słodkie dzieciaczki...bez smoczka zasypiają, szok...ja nie wiem, jakmoją oduczyć,póki co, to odzwyczaiłam ją od cyca, w następnej kolejności musi odejść smoczek,,,oj coś mi się wydaje,że nie pójdzie tak łatwo jak z cycem....ale gratuluje wspaniałych dziewczynek:):-):tak:

Dorzucam foteczkę z rytuałami po kąpieli:)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)

U nas kolejna nocka spoks:-)wyszły młodemu dwa kły wiec śpi zadowolony :rofl2:a wczoraj dałam mu swojej pomidorówy wpierniczał jak maupa kit:-D:-D:-Daż podskakiwał:rofl2:

AGUŚ u mnie tez zimnica ale ja jeżdże w spacerówce ale ja mam chyba bardziej zabudowaną....bo ja to miałam tlyko głeboki na płasko a tego mi wyłazi...musiałabym związac.....a tu siedzi grzecznie póki co.....;-)

RUDA czytałam i tym chłopczyku to straszne...do tego jeszcze nasi lekarze zamist pomóc.....secre sie kraja:-(

MARTA wiesz co ja wieczorem w sumie daje mleko zjada i kłade spać idzie sam spać czasem pochodzi pogada ale sam zasypia.....

MONIKA śliczna twoja niunia:tak::-)ty też fajna babka;-)

DOROTHEE super,że małe spokojne bo gdyby się tragiły dwa uriski urwanie głowy...od małego są takie spokojne???choc mój też na ogół spokojny nie mogę narzekać.....tylko jak ida ząbki czy cuś albo jakieś skoki rozwojowe oj wtedy daje popalić:sorry2:

:happy::-)reszte pozdrawiam:-):happy:

reklama
hej:-)

u nas nocka fatalna
mały zasną mi dopiero o 24 a o 7 był na nogach
do tego kilka pobudek wrrrrrrrrr jestem z lekka nie przytomna
właśnie mi zasnął i ja chyba skorzystam i pójdę z nim lulu :-)

co do zasypiania Natan
to ja go kładę do koja i on sam zasypia :tak:
od miesiąca mamy taką metodę
wcześniej się kładłam obok niego i tez mi szybko zasypiał \
teraz to czasami potrafi po 1,5 godz jaszcze skakać i łazić po koju aż padnie
ale warto czasami się pomęczyć :tak:

mam pytanie czy już sadzacie wasze maluch na nocnikach ?????
bo my od wczoraj zaczęliśmy
jak na razie nie załatwił się na nocnik
ale nie stawiał żadnych oporów do siedzenia na nim
więc jest nie źle
wiem z tą czynnością trzeba szybko zacząć bo potem czym dzidzia starsza tym gorzej:tak:

ok lecę rozprostować moje stare kości :-D
miłego dzionka :-)
wrrrrrrrrrr ale zimno dziś :-(

Załączniki

• nati na nocniku1.jpg
    nati na nocniku1.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 34
Do góry