reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Ada ja z Natanem to przytyłam 6,5 kg ale z nim do 8 miecha chodziłam do pracy i miałam oprócz tego kupę obowiązków od godziny 6 rano do 24 byłam na nogach i wiecznie w biegu więc pewnie te kilogramy nie wskakiwały :tak:
co do mięsa i zapachów to też to odczuwam
ja tez za mięsem nie przepadam :tak:

Lady
no ładnie będę musiał teraz się zastosować do tej twojej wyliczanki :-D
za tatusia za mamusię - dobre dobre
a tak serio to wiem że powinnam się teraz troszkę lepiej odżywiać no ale za jasną anielkę nic mi nie smakuje i nie wchodzi

heheh mikołaj za dużo słodyczy przyniósł a to dobre
u mnie wszystko leży i jak na to patrzę to aż mnie po ścianach nosi :-D

a jak byłam z Natanem w ciąży to obowiązkowo raz dziennie musiał być jakiś batonik bo inaczej to by był zmarnowany dzień :-D
no ale teraz jeszcze wszystko prze de mną i może batony wrócą do łask

dziś dzwoniłam do przychodni żeby się zarejestrować do gina i zrobić sobie standardowe badania
moja położna która prowadziła 2 poprzednie ciąże jak usłyszał że jestem w ciąży to chyba spadła z krzesła
mówi do mnie znowu :confused:
na co ja jej tak - kuliśmy żelazo puki gorące
na co ona jeszcze większy śmiech i mówi że już się nie może doczekać poniedziałku żeby ze mną pobabulić
mówię wam żadko kiedy zdaża się taka równa babka jak ona :tak:

ok zmykam bo malutki woła :-)

reklama
RUDA

U nas jest odwrotnie, w rodzinie babiniec, mam 5 bratanic, w tym dwie są moimi chrześniaczkami a i niedługo będę znowu chrzestną kolejnej bratanicy...one wszystko mają, dlatego też ciężko trafić z prezentem...a rodzice też już nie wiedzą co doradzić...
A co do samopoczucia, to bedzie lepiej...a tak wogóle to który to tydzień? na kiedy masz rozwiązanie?

Monia u mnie koniec 8 tygodnia rozwiązanie z moich obliczeń to będzie 24 lipca zodiakalny LEW jeśli się nie mylę :tak:
nie mam jeszcze terminu wyznaczonego przez gina bo jakoś to nie było na razie najważniejsze tylko zajęłyśmy się głównie tymi Tetracyklinami

a luknijcie do galerii kwietniówek wstawiłam nowe foty Natana
jeszcze nie widziałam żeby się któraś z was chwaliła się zębolami to ja będę pierwsza
no chyba że coś pominęłam ups :zawstydzona/y:

Ada
poprawka....jadłas,dzis odmówiła zupki:-Dco za.....:baffled:

Lady
dawaj te słodycze,ja zjem i tek mi sie nie odłozy:crazy:

Ruda
hihih
noo...dobrze powiedzałas...kujecie zelazo poki gorace:-D

Miłego popołudnia

:happy::happy::happy:

Mam jeszcze pytanko dziewczyny...jak byłam na ostatnim szczepieniu w 6 miesiącu, to ci z poradni napisali mi że mam przyjść na kolejne szczepienie 13 m-cy, a profilaktycznie 9m-cy...i ja się teraz zastanawiam czy na to profilaktyczne mam iść jak ona zacznie dziewiąty miesiąc czy jak skończy dziewięc miesięcy, no bo zaczęła już 9 miesiąc tydzień temu...a u was jak to wygląda?

Czesc dziewczyny mój mały dzisiaj spał do 10 jestem w szoku dzisiaj juz nie jest taki marudny
anek ha super chodzi malutka pozdrawiam to jeszcze przed nami ale pewnie nie długo

a to zdjecie z dzisiaj po spacerku

Załączniki

• 100_7087.jpg
    100_7087.jpg
    602,8 KB · Wyświetleń: 29
Heloł
Lady - no nie wiem czy jest fasolka czy je nie ma, ale sie straramy ;-):rofl2:
Anekha - Nitka poprostu jest bombastyczna :-)
U nas wszystko wporządeczku :-) Prezenty częściowo porobione, ale jak narazie większość na allegro, reszte sie pewnie zrobi w jakims hipermarkecie, bo tam można znaleść wszystko dla każdego :-D

monia
hehehe ja tam nie ide na zadne profilaktyczne...nawet mi nic nie mowili w przychodni:-p dosyc klucia i bez tego:-D to pewnie cos na zasadzie dawnych przypominajacych szczepien o zoltaczce a teraz sie od tego odchodzi...:-pczy cos...no nie wiem.

rybusia
no spokojnie ...doczekasz sie i ty kroczkow...moja syn na tym etapie tylko siedial..ani raczkowac ani wstawac jeszce nie chcial..leniwiec..hahaha:-Dcorka nadrabia teraz i za niego:-p

Ruda
ja mam w galerii jedno foto jak Nitka stoi i suszy 2 ząbale jak kasowniczek:-D

Iwonka
noo zawsze 2ce razniej bedzie hihi ;-) to Ty jak ja w tym roku...wiekszosc made in allegro prezentow...prezent to prezent ;-)

zmykam,milego wieczorku zycze wszystkim!!!!!:happy::happy::happy:

Dobry wieczór:happy::-)

Moje dziecko właśnie napasłam i usypia:blink: jakże uwielbiam te wieczorki...

ANEKHA a co to Nitka starkuję znowu...mój nie i koniec nie chce to nie ech zrobie mu schaboszczaka może ruszy może go denerwują te papy :-D:-D:-D:-D

RYBUSIA a profilaktycznie to nie jakaś profilaktyczna wizyta tylko...my mamy podejść coś koło 9 miesiąca więc nie wiem pójdę początkiem stycznia zważą zmierzą powiedzą ,że znowu waży za mało i wsio:-D:-D a szczepienie następne to 13/14miesięcy MMR

IWONKA powodzenia w straniach:-);-)

uwielbiam relaks wieczorem cisza spokój zero stękania :rofl2:;-):-):happy::-p

reklama
dziewczyny mój kubek już spi ja tez sie juz kłade do juterka . kubik od miesiaca usypia mi bardzo ładnie bo znalazłam wspaniały sposób ale troche mnie on kosztował nerwów ale jak to z dziecmi konsekfencja to podstawa . ... :tak:

Do góry