reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

mam na imie iza no z tym raczkowaniem to są całe cyrki hehehe dzisiejsza nocka była ... hm... nie ciekawa od 3 do 6 płakusiał wkońcu jak sie przyssał do butli to w rekordowym czasie wszystko zjadł całe 210 ml chyba na noc sie nie najadł bo dałam mu nową kaszke :baffled: te takie nowe z bebilon-u waniliową one są jakieś wodniste mimo tego ze zrobiłam według przepisu .....

reklama
no to już po lekarzu....
u mnie ok..na nogi pani dr powiediała że by pomogąl rehabilitacja..ale że terminy oczekwiania są zaje...fantastyczne.... a i godziny zabiegowego tylko przed południem to sobie oduściłam...mała podrośnie to mi sam ból ustąpi:-D
Młody 37.5 cały czas...i tak moze być jeszce przez 2-3 dni wg dr...ale i tak mam przyjść w piątek z nim na kontrol

Rybusia-Iza:-)
to moze inną kaszkę podawaj...
ja nie pomogę bo mam dzieci (oba) alergiczne wiec jedziemy na kaszkach ryżowych bananowa i jabłkowa albo na sinlacu wiec te z mlekiem waniliowe czy inne odpadają....

Ciekawe czy mała zje moją zupkę:-D póki co jadła słoiczki...dziś ugotowałam swoje...hm...3majcie kciki:-p

Anheka

I jak tam po obiadku? smakował Twój obiadek, ja też na początku kupowałam gotowe, ale z czasem wszyscy zaczęli mnie uświadamiać, że nie ma jak to te przyrządzone własnoręcznie...i mieli rację, Amelka zjada je bardzo ładnie, nawet teraz więcej ich je niż te kupne...poza tym to duża oszczędność, ja zazwyczej robię trochę więcej tak na trzy dni i póżniej znowu...czasami mi się nie chce, ale zachęcam się tym, ze Amelce smakują i nie będę na siłę wpychac jej kupnych...

A tak wogóle co u was dziewczęta? nie odzywałam się przez kilka dni, bo jakoś tak czasu nie było...byłam u rodziców, trochę się oderwałam od rzeczywistości każdego dnia...przed chwilą sklończyłam robić obiadek, mała śpi więc mam chwilę relaksu:)))

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE:)

wiecie co dziewczyny ja mojemu kubikowi to co drugi dzien gotuje sama zamroziłam takie małe porcyjki włoszczyzny i miska i smakuje mu bardzo a najbardziej lubi jak dodam pomidorka lub groszek zielony . słoiczki to tez tylko z pomidorami ... POZDRAWIAM WAS:-)

RYBUSIA to super,że je bo moje dzieci jest antyjedzeniowe on będzie jadł mleko i sinlac i wsio:dry:

ANEKHA i jak mała zjadła mój dziś dziubnął 5 albo aż 5 łyżeczek marchewkowej z ryżem dałam do mleka nawet coś tam poszło a na podwieczrek dałam mu jabuszko z sinlaciem kiedyś lubiał starsznie i nie jadł miesiać myślałam,że dziabne a gdzie zjadł może 30gr i nie i koniec się tak rozwył jakbym go pobiła conajmniej sąsiedzi to myślą pewnie,że się znęcam nad nim :baffled::-D:-D:-D i mamy skierwoanie na podstawowe badania ale to za tydzień pokuje mego Tadka Niejadka:happy:

mały śpi więc ide się też walnąć bo niewiadomo jak noc:-);-)

DOBRANOC

mój kubik to je wszystko wiadomo pomidorowa to podstawa no ale damy rade dzisiaj tak mi marudził chyba mu zembole idą :dry:teraz mu troche pośpiewałam i usnoł mi na kanapie ale juz go przeniosłam i lula u siebie w wyrku z kubusiem puchatem swoim misiakiem :-)
Ada04 a ty skąd jesteś??? ja łódź

Załączniki

• 100_7034.JPG
    100_7034.JPG
    635,2 KB · Wyświetleń: 39
  • 100_6999.JPG
    100_6999.JPG
    687,2 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny:-)

czytam ale nie odpisze, nie chce mi sie:-(, sorki;-)
u nas chorzy:-(, chyba wirusowe, mam nadzieje ze najmlodszy nie zalapie ale marne sznse:-(, wiec szpital w domu:-(

Rybusia Izusia witaj:-);-)

buziam wszystkie

DOBRANOC

Hej wszystkim:-)

u nas noc taka sobie, mała kekko podziębiona...poza tym...ehhhh...

Ada, Monia
Zjadła...ładnie,na 2 raty ale zjadła moją zupkę( marchewka,ziemniaczek,brokułka i...pogięło mnie nie miałam indyka dalam pierś z kurczaka...:baffled:) no i chyba po tym kurczaku dziś małą cała czerwona, poliki ma purpurowe wręcz, gorące....cholerny świat z tą alergią:wściekła/y::no::zawstydzona/y::-(
Dziś zrobie same warzywka,zobaczymy czy bedzie gorzej i to jakieś warzywo znowu( chociaż tu już nic nie powinno uczulać) czy ten diabelny kurczak pędzony paszą z ampicyliną:wściekła/y:

hehe o tej ampicylinie ja nie bez powodu bo wczoraj dr mi mówiła że kiedyśprzyszła do niej kobieta która chciała 10 opakowań ampicyliny, 20 panicyliny i coś tam jeszcze...lekarka isę na nią patrzy i pyta po co jej to i aż tyle...a ona że dla drobiu...bo dają do paszy żeby nie chorowały...:szok::wściekła/y::crazy:a potem dzieci na panicyline pouczulane:baffled:jak mój syn..nic co ma panicyline przyjać nie moze....

Ada
a czemu to znowu odmawia jedzonka normalnie,ostatnio było już lepiej jakoś no nie?eh...może zęby???????bidulek...a Ty bidulka...znam to to wiem co to jest.

Rybunia
hehe zazdroszczę że Twój je wszystko..ja sobie na to poczekam ze 2 lata pewnie jak i przy synku...chociaż pomidory niestety jak zje wiecej to i tak go uczulą:dry:

Ruda
gdzie Ty jesteś jak Cię nie ma??:-)

Lady
jak tam odpoczynek???odpocznij za mnie też:-phahaha:rofl2:

Renatka
oj.....zdrówka potrójnie dla Was...!!!!! szybko sięleczcie i oby najmłodsze nie załapało!!!!:happy:

Pozdrawiam wszystkie panie i zyczę miłego dnia,zajrzę poźniej...papapa:happy:

Witajcie!!!!!

Sorki ja tak tylko wtedy czesc bo tak kurde przeczytalam co u was a jak chcialam juz odpisac to maly mi nie dal niooooooo wiec chocicaz jak juz bylam na forum to chcialam sie przywitac....... :)

Iwonka

to w koncu jak bedziefasolka czy nie :)a chcialbys?czy wolisz by sie okazalo przejsciowym jakims zatruciem? :)

Karola

To dobrze ze nati lepiej juz spi ja nie wiem jak Ty se dasz rade ja chyba nie dalabym takie malenstwo i jeszcze drugie masakra..... teraz nazekam jak mam 8 mieiseczniaka i kurde prawie siedmiolatka.... wiec powodzonka Ty to masz juz wprawe :pi kondycje ekstra ;)

Agnes

Adiemu gorączka juz przeszla???? moj tak z 3 badz 4 dni wysoko goraczkowal i poszlam i okazalo sie ze ok wsio tzn gardlo czste i oskrzela ...i grypa to byla ale po 4 dniach goraczka minela a przyszedl kaszel i katar ale juz w budzie i jest zdrwiuisi....

a mala katarek ma czy jak??????

Renia

nie chorowac!!!!!!!!!!!!!!wracac szybko do siebiue!!!!!

Adula

Ty to masz super samowystarczalne sobie dziecko:)

Nowe mamusie pozdrawiam i witam....

reklama
oo Lady
fajnie że jesteś:-)
Adrian ma teraz w granicach 37 stan podgorączkowy, ma kaszel paskudny jeszce co nie chce mu sie oderwać... ;/ no a mała pokasłuje i też takie 37 ma....
katarku na razie brak( na szczęście)

Ja już mam pozamawiane prezenty jeszcze tylko teściom coś...ale to już na miejscu raczej coś kupię...i czas zacząć przygotowania...cholera jak sobie pomyslę ile to stania przy garach i sprzątania to mnie przerażenie ogarnia...ale damy radę, jak co roku:-p

zaznaczenie na niebiesko i zmiana czcionki mi nie działa dziś...Wam też?

Do góry