reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Rasia,
badania połówkowe zwane są przez niektórych również genetycznymi. Mają one min. na celu wykluczenie np wad genetycznych serca.

reklama
Czesc dziewczynki, co do zgagi to podobno mozna pic MALOX, prosze o konsultacje ze swoim lekarzem mi dal to moj i farmaceutka powiedziala ze nie ma przeciwskazan jeszcze z konsultujcie to ze swoimi lekarzami.. A co do badan genetycznych ja mialm w Niemczech robione usg przez 9 miesiecy, i tylko usg, podobno mozna duzo z niego wyczytac, takze teraz tez mialm tylko usg na przyziernosc karku. Takze sama nie wiem co o tym mysl robic jakies dodatkowe badania. jestem troche tym wszystkim zalamana. Pozdrawiam trzymajcie sie cieplutko.

Hej dziewczynki!!!!!

Jak wasze samopoczucie dziś?????
MASIEK fajnie,że tak dbają o ciebie....ja wczoraj przeglądałam strony z wózkami i mam mętlik w głowie

Chciałabym mase śniegu a u nas ani kawałek puszka białego...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze dziewczyny ale sie denerwuję:no::shocked2: bo podglądammoje wyniki na necie i niemam jeszcze dokładnych wyników z krzywej cukrowej ale juz wiem że na czczo cukier ok, a po glukozie juz mi sie wyświetla H czyli bedzie podwyższony ehhhh:no::crazy: no to chyba bedzie mnie czekał test 75g glukozy....:-( ale przynajmniej wyniki tarczycy mam wkońcu w normie, a juz w niedzielę wizyta u mojej Paani endokrynolog:tak: miłego wieczorku buziaczki:rofl2:

Maju nie martw się na zapas czasami słyszałam,że cukier się podnosi w ciąży... poczekaj może co powie lekarz....czasami lepiej nie szukać w internecie można nie potrzebnie się denerwować...Głowa do góry...

Dzień dobry.
Ej wy tam z Białegostoku przyślijcie te chmury śniegowe, plisss;-) :-) bo ten cholerny Poznań taki szary, a ludzie dzisiaj beznadziejni.
No normalnie pozabijać.
Rano musiała stawić się do przychodni oddać krew, na szczęście mój kochany mi dzielnie poszedł towarzyszyć, posadził mnie na krzesełku a sam poszedł do rejestracji i jak zwykle jako ciężarna piguła wywołała mnie bez kolejki, no byście widzieli te baby w moherach jedna przez drugą zaczęły krzyczeć, że ja młoda i co się w kolejkę wpycham itp. normalnie szok, bo się nie pchałam tylko zostałam wywołana i nie rozumiem skąd w tych babach taaka agresja. No i to oburzenie, jak wyszłam i przytuliłam się do Wojtka, jakbyśmy nie wiem co zrobili:rofl2: :crazy:
Wróciliśmy do domku śniadanko no i Wojtunio do pracy.
No to do gina jechałam komunikacją. Jeżu co za ludziska pchają się, przepychają i ciągle coś źle.
Zgroza i to przeważnie ludzie starsi, no tak po 50 wzwyż. Nie wiem skąd oni biorą tyle nienawiści, agresji i chamstwa.....

Na szczęście pan doktor, to dusza człowiek:tak:. Wyniki nie są złe, tzn. lepsze niż ostatnio, ale nadal musimy się pilnować. No i niestety dalej bez mocniejszego przytulania:-(

dziękuje za pocieszenie :-)
moj cukier na czczo 4,78 norma 3,9 - 5,6
1h po glukozie 50g 9,52 norma do 7,8 :-(
masiek to dobrze ze wyniki juz lepsze:tak::-D

Maju wcześnie miałaś, to badanie z obciążeniem, bo w tabeli badań jest, ono zalecane około 25tyg. ada ma rację, lepiej nie kombinować i poczekać na interpretację przez lekarza.
Podstawowe badanie genetyczne miałam w13tc, czyli przyzierność karku itp. z tego co wiem, to po prostu podczas badania usg lekarz mierzy podstawowe długości itp. i jak coś jest nie tak, to wysyła na dokładniejsze badania, no i kobiety po 35roku życia.
Podczas tego dokładniejszego badania gin dopatrzył się atrybutów męskości:-D A ostatnio czyt we wtorek je potwierdził. dzisiaj nie było badania usg, za to była próba posłuchania serduszka. Nie łatwo było ginowi złapać szaleńca, zresztą czułam jak Leon zaczął wariować jak gin powiedział o badaniu. Ale udało się, bosz jak ryczała, a byście widziały Wojtka, był taki oczarowany i przejęty.
Po badaniu pojechaliśmy na zakupy no i nie wytrzymaliśmy musieliśmy wejść. Wojtek dla małego kupił nocnik samochód:-D
A ja kupiłam rożek, bo był taki jak chcę, nie jest usztywniany, ale dość gruby w jeżyki.
I te jeżyki zainspirowały mnie co do pokoiku dla młodego:tak:
No to teraz mam zajęcie na długie zimowe wieczory:-)

reklama
A zgagi też mnie męczą, najgorzej jest w nocy jak się położę, bo w dzień to jak mi dokuczają, to zjem sucharka, kawałek bułki, biszkopta lub banana i przechodzi, a w nocy często zgaga jest bardziej upierdliwa.
Ech w ogóle czasem w nocy nie za ciekawie, jak się źle położę to mi duszno, jak głowa za nisko, to mi się odbija i potem męczy zgaga, no i siusianie.
Pocieszam się, że za 5miesięcy będę się cieszyć jak dzidzia da pospać godzinę:-D

Do góry