reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Hej

usnal....
Lene duzia Twoja cocia:-), sterydy w mleku jak nic:-D;-), najwazniejsze ze zdrowa:tak:

Ada i co bedzie teraz jadl:confused: tzn jakie mleko

Ruda jak ktos w rodzinie jest alergikiem to badania zbytnio nie sa potrzebne:tak:, a Ada jest nawet na powietrze uczulona wiec co tu sie dziwic:-D:-p;-)

juz wstal:baffled:

HANIA , MARYSIA WSIEGO NAJ NAJ NAJ Z OKAZJI 4 MIESIACZKA

Ostatnia edycja:
reklama
RENIU je nutramogen powoli ma przechodzić na nr 2 a z jedzeniem metodą prób i błędów i chciałaś powiedzieć że ja to nie jestem uczulona tylko na powietrze reszta wet

na razie ma uczulenie na kleik ryżowy i marchewkę zobaczymy co z resztą i to se daruje teraz podam ziemniaka i jabłko dostałąm ksiżąki żywieniowe dla alergików i będę się kształcić....

IWONKA jeśli dzicko ma uczulenie na kleik ryżowy autmatycznie nie można podawać sinlacu bo na tej bazie jest robiony sinlac już doczytałam

a że ma skaze to ma na pewno bo dostawał mleko nan i była tragedia kupa śluz zielona wysypany od stóp do głów itp dopiero zmiana mleka na hydrolizat pomogła i je ten nutramigen i ok na razie....

Ada - aha :-) ja nie podawałam kleiku, a do czego wogóle sie go podaje? Narazie to wsypuje troche kaszki ryżowej do mleka czy to to samo? Po kaszce nie widze jakiś wyraźnych zmian.
Ruda - u mnie było to samo jak podawałam marchewke, a pewnie Natalce poprostu nie smakowała hihi a ja gupia mamusia sie nei kapnęłam, taka gotowana ma inny smak niż ta ze słoiczka :zawstydzona/y::rofl2: dzis ugotowałąm dynie i wsunęła cały słoiczek, tylko że jakoś niezaradnie jej dziś sie jadło, wciąż wyłaziło jej z buzi i tak chyba ze 3-4 razy zbierałam łyżeczką z ust i spowrotem, więc obiadek zajął nam dziś 3 razy więcej czasu ;-)

kleikiem się dziecko tylko najada i może ewentualnie po nim tyć ja spróbuje kukurydziany może to będzie ok choć będę orzechodzić na nutramigen 2 więc to jest sytsze mleczko i kleik nam niepotrezbny ale mozna zageścić zupke czy jakies warzywko to chce spróbować:tak:

ja teraz mam zamiar podac jabuszko tarte z gerbera zobaczymy jak nam to wyjdzie w parktyce :happy: spróbuje jutro i zobacze....a ile taki słoik moze stać otwarty dwa dni tak:confused:

Ada - aha :-) ja nie podawałam kleiku, a do czego wogóle sie go podaje? Narazie to wsypuje troche kaszki ryżowej do mleka czy to to samo? Po kaszce nie widze jakiś wyraźnych zmian.
Ruda - u mnie było to samo jak podawałam marchewke, a pewnie Natalce poprostu nie smakowała hihi a ja gupia mamusia sie nei kapnęłam, taka gotowana ma inny smak niż ta ze słoiczka :zawstydzona/y::rofl2: dzis ugotowałąm dynie i wsunęła cały słoiczek, tylko że jakoś niezaradnie jej dziś sie jadło, wciąż wyłaziło jej z buzi i tak chyba ze 3-4 razy zbierałam łyżeczką z ust i spowrotem, więc obiadek zajął nam dziś 3 razy więcej czasu ;-)
jak dla mnie to kleik i kaszka ryżowa to to samo :-) ja dodaję do obiadku 4-5 miarek bo takim zwykłym obiadem ze słoiczka to mi się Nati nie najada a takim zagęszczonym to do 2 godzin jest najedzony
u mnie to chyba jednak nie chodziło dziś o smak obiadu bo akurat ten bardzo lubi:-) - jarzynka z jagnięciną :-)tylko dziś mu ząbki doskwierają cały dzionek :-(
Natan też ma takie dni że wypada mu ciągle z papuchy :-D

kleikiem się dziecko tylko najada i może ewentualnie po nim tyć ja spróbuje kukurydziany może to będzie ok choć będę orzechodzić na nutramigen 2 więc to jest sytsze mleczko i kleik nam niepotrezbny ale mozna zageścić zupke czy jakies warzywko to chce spróbować:tak:

ja teraz mam zamiar podac jabuszko tarte z gerbera zobaczymy jak nam to wyjdzie w parktyce :happy: spróbuje jutro i zobacze....a ile taki słoik moze stać otwarty dwa dni tak:confused:
kukurydziany ma lepszy smak - Natanowi bardziej smakował od ryżowego :-)
teraz kleik ryżowy używam tylko do obiadków a do mleczka to ma kaszki za każdym razem inny smak (banan, jabłko., brzoskwinia , malina ) full serwis:-) smakuje mu każda :-D

słoiczki po otwarciu przechowywane w lodówce mogą stać do 48 godzin

Renata

hej hej wszystkim
ja znowu mam sporo biegania i nie posiedzę przy kompie za dużo////

Ada
synkowi wprowadziłam nutramigen w 5m-cu i wszelkie posiłki na tym przygotowywalam przez 2 lata...dużo rzeczy eliminowaliśmy bo wyglądal doslownie jak"trędowaty"takie strupy miał jak mu coś nei apsowalo....ale po 2 latach jak ręka odjął...na szczęście jemu nie przeszkadzał nutramigen
natomiast córcia posamkowała zupki czy soczku i d...przestala całkowicie jeść nutramigen...trzeba było zmienic...tu mi Lady podpowiedziała że Humana sl-sojowa.... i jest ok,toleruje dobrze i je z chęcią....
Tobie życzę żeby szybiutko minęło to wszystko bo ja wiem co to znaczy odmawiać dziecku czegoś...zwłaszcza jak już potem kuma że inne dzieci jedzą a on nie może...i weź wytłumacz...eh...było łez troszkę przez to u nas...ale teraz syn je wszystko:tak:

Iwonka
no próbuję po domku jeździć itd....różnie próbuję już i troszkę wyżej itd...jak zasypia to ją kladę do wózia,po przebudzeniu troszkę poleży i po 5 min ryk..hehe...na spacerki tak,chodzimy,zawsze biorę wózek i nosidło...kładę ją do wózia na ile sieda i ytak po troszku przyzwyczajam...mam nadzieję że się przekona niebawem do jazdy...tylko przeraża mnei to bo niektóre dzieci w ogóle nie tolerują wózka do roku np...szok...przeraża mnei taka perspektywa...ale zobaczymy

Renatka
ale Ty masz śliczne dzieci...i to 3...ale fajnie :-):-):-):-)

dobra lecę bo się mala wyspała i mruczy żeby się nią zająć już:happy:

miłego dnia,papap;-)

ANEKHA no właśnie dostałam taką książeczkę i tam własnie piszę ,żeby przygotowywać wszystkie posiłki na Nutrmigenie i tzreba uważać do 2 lat unikać alergenów to wyjdzie jak to przeczytałam to szok jajka i ryby dopiero po roku a wprowadza się już chyba od 7 miesiąca normalnie dużo rzeczy i są przepisy z nutramigenem a od 5 miesiąca to już chyba nr 2 nutramigen jadł najadał sie nim bardziej bo my bedziemy przechodzić na 2 ale kazali nam poczekac jeszcze 2 tygodnie

RUDA widzisz ryżowego nie moge wysypuje go po nim raczki buźka brzuszek i się drapie więc spróbuje kukurydziany a nóż będzie ok...super że Nati tak wszytsko przyjmuje i je...niech rośnie zdrowo:-)

mój wczoraj tak koncertował od 20 do 23 że osiwiałam po czym se beknął ulał i usnął az myslałam że kolka bo po bęknięciu usnął ale myślę,że szczepienie gorączki wysokiej nie miał ale marudził pierwszy raz tak się darł...chciał spać wiercił się z boku na bok ale mi go szkoda było i od 6 już na nogach oczywiście a zawsze śpi do 8.00 ale nic damy rade jakoś...na razie jest spokojny...

ada
no niestety dietę trzeba trzymać..ale warto choćby po to żeby potem już jadl wszystko...bo pójdzie np do przedszkola tam dieci jedzą a jemu by bylo przykro że on nie może...tkaże warto siępomęczyćte 2 lata...przerabiałam to wiec jest to do zrobienia...choć nie poweim że było łatwo ..bo momentami nie było..ale będzie dobrze :tak::tak::tak:
a po szczepieniu to moja to tylko ręce i ręce...viburcol daję żeby choć troszkę pospała...niestety na rękach bo położyć się nie da...dobrze że to tylko dzień lub 2...
czeka mnie to w poniedziałek...eh..już mnei ręce bolą na samą mysl:-p

zmykam mlodego odstawić do zerówki,dziś mają pierwszą lekcję angielskiego:-)

Pozdraawim wszystkie bez wyjątku:happy::happy::happy:

reklama
Witam dziewczyny

RUDA widzisz ryżowego nie moge wysypuje go po nim raczki buźka brzuszek i się drapie więc spróbuje kukurydziany a nóż będzie ok...super że Nati tak wszytsko przyjmuje i je...niech rośnie zdrowo:-)

mój wczoraj tak koncertował od 20 do 23 że osiwiałam po czym se beknął ulał i usnął az myslałam że kolka bo po bęknięciu usnął ale myślę,że szczepienie gorączki wysokiej nie miał ale marudził pierwszy raz tak się darł...chciał spać wiercił się z boku na bok ale mi go szkoda było i od 6 już na nogach oczywiście a zawsze śpi do 8.00 ale nic damy rade jakoś...na razie jest spokojny...

No Ada musisz spróbować tego kukurydzianego jeśli się nie myle on jest od 5 miesiąca ale Nati miał 4 jak dostał i nic :-)ale jemu widocznie nic nie szkodzi :no:tylko jak był na cycu to musiałam uważać co jem bo po wszystkim miał kolki :tak:ale od czasu jak wcina inne rzeczy to jak ręką odjął :-)
mój wczoraj też cały dzień był jakiś dziwny zrobił sobie zupełnie inne pory spania - zachowywał się tak jakby mu coś przeszkadzało , zaczął się targać za uszy - może to już koniec z tymi zębami - już tak długo na nie czekamy :wściekła/y:(od 3 miesiąca ma punkciki i nic :crazy:)

ada
no niestety dietę trzeba trzymać..ale warto choćby po to żeby potem już jadl wszystko...bo pójdzie np do przedszkola tam dieci jedzą a jemu by bylo przykro że on nie może...tkaże warto siępomęczyćte 2 lata...przerabiałam to wiec jest to do zrobienia...choć nie poweim że było łatwo ..bo momentami nie było..ale będzie dobrze :tak::tak::tak:
a po szczepieniu to moja to tylko ręce i ręce...viburcol daję żeby choć troszkę pospała...niestety na rękach bo położyć się nie da...dobrze że to tylko dzień lub 2...
czeka mnie to w poniedziałek...eh..już mnei ręce bolą na samą mysl:-p

zmykam mlodego odstawić do zerówki,dziś mają pierwszą lekcję angielskiego:-)

Pozdraawim wszystkie bez wyjątku:happy::happy::happy:

Ada Anekha współczuję wam z tym jedzeniem - co innego jak dzidzia mała
ale potem żeczywiście jak idzie do przedszkola odmów dziecku czego kolwiek tymbardziej jak widzi że inni rówieśnicy jedzą takie pyszności
mam nadzieję że szybko im przejdzie i bąble będą mogły wszystko wcinać bez wyjątku

pozdrowionka dla was i do potem:-)

Do góry