reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietnióweczki 2008

Akimon,termin ma uśredniając na 13 kwietnia -OM 14 kwiecień, usg 12 kwiecień

Silko,
zaparcia również, ale przede wszystkim wzdęcia- takie bolesne.
Jeżeli chodzi o siemię lniane można rozpuszczać je w wodzie. Ja preferuję łyżkę stołową suchego siemienia połykać popijając sokiem owocowym. Ten sposób pozwala uniknąć "zaklejenia";-)

reklama
cześć Silka :-)
Chciałabym pisać jak najczęściej ale ma już jedną dzidzię w domu i brakuje mi czasu.Zazdroszczę Ci,że możesz sobie odpoczywać,to bardzo potrzebne ,zbieraj siły bo po urodzeniu maluszka nie bedziesz miała ani chwili.
Ja w pierwszej ciąży też miałam zaparcia i zwalczałam je pijąc codziennie Aktivią,jadłam też suszone śliwki i morele.Teraz przy zaparciach piję rano na czczo ciepłą wodę z cytryną i mi to pomaga.

Witajcie dziewczynki!!!
U mnie dziś śnieg popadał zima idzie zima a potem wiosna i kochane będziemy z naszymi bąbelkami......:-D
SILA siemię lniane gotuję sie powstaje taki kisielek i go się piję nie dobre ale pomaga jedyny minus tuczy troszkę...
Ja mam zespół jelita drażliwego wiec zaparcia mam non stop nie wiem co będzie teraz ale ja systematycznie pije wodę przegotowaną na czczo i mi pomaga ale na efekty trzeba niestety poczekać nie pomoże od razu.... ale pite systematycznie jest rewelacyjne...

A moja dzidzia to juz na pewno daje znać o sobie wcześniej myślałam,że to nie to ale ona myka mi w brzuszku zwłaszcza po jedzeniu zauważyłam boże jak się urodzi to zaściskam moje maleństwo...

AKINOM witaj wśród nas....
SILA ciekawe czy nasze bąbelki też bedą takie grzeczne.........

A co u reszty gdzie jesteście????Jak się czujecie dziś???????????

O proszę ja tu się produkuje o wodzie przegotowanej na czczo a tu Akinom mnie wyprzedziła a ja też słyszałam o cytrynie ale nie próbowałam piję samą wodę przegotowaną....

A ja mam termin na 11 kwietnia.:-)

Nie wiem jeszcze czy będzie chłopiec czy dziewczynka.Jest mi to obojętne i wolałabym nie wiedzieć ale mąż bardzo chce znać płeć.ja chciałam pierwszą dziewczynkę i mam.Ma na imię Kinga i skończyła 1 rok i 3 mc.

Kalkulatory - Onet.pl Dziecko
Ja mam tylko kilogram mniej niż wynosi górna granica dla 5 m-ca ciąży a jeszcze dwa tyg. do końca 22 tc :zawstydzona/y: Fajna sprawa ten kalkulator... Sprawdzam sobie czasami, ale nie robi mi to dobrze na psychikę;-) :-D

Dzięki dziewczynki za rady z tymi zaparciami :tak: Wypróbuję... Aktivię wcinam już od około tygodnia i jak na razie nic... Ale poczekam 14 dni ;-)

Kurczę, w telewizji już reklamy Świąteczne :szok: Ale fajnie... Znowu Święta :-) A za roczek będziemy już na Święta z Naszymi Maluszkami :happy2:

Cześć Mamusie

My dziś leżakowaliśmy troszke bobrzuś bolał :-( wydaje mi sięze to przez wdęcia ..

Ja na zaparcia a próbowałam wszystkiego chyba mam sposob gruszki i kiwi . A jak juz jest źle i męcząco to czopek glicerynowy.

Zaś mi się zimno zrobiło ledwo co sie jedno prawie wyleczyło i następne okropność !!!!

Jutro idziemy do gina..ciekawe co mi powie...mam do neigo juz lite zrobioną ;-)

Witam Wszystkie mamuśki te nowiutki i te zadomowione juz :)

A wiec zaczne od tego że ciesze sie że Madziujka wszystko u Ciebie i maleństwa jest ok!

Ja mam ostatnio nie co męczace dni...wspominałam Wam że pomagam mężowi w pracy tazke wstaje ostatnio o 3 w nocy i tak do 14 na nogach...troszke śpiąca i zmeczona wracam.... to tak bede musiala do grudnia ciągnąć... tak poza tym glowa mnie boli coraz to żadziej.... na brzuszek nie narzekam... tylko mało czasu mam na zabawy z moim maluszkiem synkiem... za to kupiłam mu rybki dziś..ucieszył sie strasznie ale teskni za mną niesamowicie...tak samo ja za nim...

Zajrze do was w środe...... bo nie mam teraz jak, nie mam kiedy...... troche teskno mi za Wami i bierzacem czytaniem co u qwas trzymjacie sie buziale ...

reklama
Do góry