reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Aga, w koncu się odezwałaś!!!
kiedy urodziłaś, jak i w ogóle ile wazy Marysia??!!moja hania wazyła 3800 i 53 długa, miałam cesarkę, bo niuni zaczęło tętno zanikac. Wszystko działo się błyskawicznie i miałam 5 minut na "przygotowanie się" do cięcia. Najważniejsze, ze wszystko skonczyło sie dobrze i Hania w efekcie dostała 10 pkt. W tej chwili całe dnie przesypia, trochę w nocy daje popalić, ale inaczej nie wiedziałbym, ze mam dziecko. Ogólnie jest ok, chociaż mnie brzuch poszyty bardzo boli i mam kłopot z podnoszeniem się do małej, ale mój mąż bardzo mi pomaga. Cycunie chyba też pomalutku się normują, bo ściągam pokarm tylko 2 razy dzienniei raz w nocy.

reklama
Aga w koncu jestes:-) GRATULACJE!!!! no i ide poczytac Twoja przygode porodowa;-)

No wlasnie ja slyszalam o tej owieczce, mozecie mi linka zapodac:happy:

Ada ja, Kasia i Katja mamy te starsze 2 odchowane;-)(chociaz tez sa pracochlonne:tak:), Lucky sie te podziwy naleza ona ma 3 bobasow:szok::-)
No i NIE DZWIGAJ KOBIETO!!!!!!:crazy: CHCESZ SE KLOPOTOW NAROBIC!!!!:crazy: ZEBY MI TO BYLO OSTATNI RAZ!!!!!:crazy: (i co wystraszylas sie moich krzykow;-):-D, dobrze ze Babcia Renia tu czuwa no:-D)

Iza ale ja ci tego skweru zazdroszcze:-(

No a ja bylam u pediatry (w koncu normalny lekarz;-)), maly zdrowy dobrze przybiera, tylko mama musi przejsc na diete:dry:(wyeliminowac bialko) w zwiazku z ulewaniami Cieciunia:blink:, przynajmniej narazie zeby sie dowiedziec czy to alergiczne czy cos powazniejszego:tak:, ale raczej to maly alergik jak jego rodzenstwo:happy:, no i Pani doktor powiedziala ze ona z bioderkami nic nie widzi, na jej oko sa ok ale zeby dla pewnosci zrobic mu USG w 6 tyg zycia:-)

RENIU no wiesz z tym dźwiganiem kurcze jestem sama serio nie mam nikogo a mój w pracy jest...no nie jest łatwo mi ale muszę jakoś....
a tak w ogóle to dzięki Babciu RENIu:-D:laugh2:

o mój syn dostaje szału i tak znowu będzie sie wściekał do rana luuuudzie po kim on to ma...

AGA wielkie wielkie gratulacje :-)
Buziolki za ukończony miesiączek dla Alanka ;-)
Aduś słońce no co ty nie pamiętasz co w takich momentach z chłopem sie robi? W KRZAKI I Z KOPA I Z KOPA I Z KOPA :-D nieładnie ten twój mąż powiedział :crazy: ale ty sie już nie smutkaj, buźka :blink:
Iza ja to zazdroszcze ci tych spacerków, takie długie i częste...no i w takie fajne miejsca... ja wiecznie z tymi piersiami problem (wczoraj przerzuciło mi się na drugą pierś) wiec bylysmy narazie tylko 2 dni na spacerkach a dzis samego męża na 20 minutowy spacerek wysłałam :-( jak dzis nie bede juz miala temperatury to może jutro gdzies sie wybierzemy na dłużej :tak:
Pozdrowionka dla reszty mamuś !

IWONKA no chyba tak zrobię...hehehehe....no mój syn juz zaczyna wieczorne marudzenie ładnie...zaraz kąpiel papu i spanie może:baffled: jak sie uda....:baffled:

kurczę nie bedę pisac posta pod postem mój jeszcze śpioszka i nie wykapany a jest 22.00 no ale przeież go budzić nie będę co nie....

IWONKAAAAA! Nareszcie, tak właśnie dziś rano myślałam o Tobie i Natalce... Fajnie że dałaś znak życia i napisałaś co u Was słychać. Mam nadzieję, że dziś lepiej się czujesz i będziesz mogła z wózeczkiem pobrykać :) bo pogoda fantastico, młodemu zapodałam dziś krótkie szorty, bo wczoraj się zgrzał. Ach, kiedy będę mogła Pati ubierać w te sukienusie co jej nakupowałam w ciąży hihihi.

Renia, skwer jak skwer, kupa ludzi, hałas, smrodek ze smażalni ryb ;) ja tam po lesie się wolę szlajać... wdychać zapachy lasu, powietrze lekko podgrzane słoneczkiem przeświecającym gdzieniegdzie spomiędzy liści, zwłaszcza teraz gdy wszędzie soczysta zieleń i kobierce białego kwiecia.... ooo rozmarzyłam się i chyba wiem gdzie dzisiaj bedziemy spacerować :) Przez las na klif z którego rozciąga sie widok na Gdynię. A Ty Renia gdzie lubisz zabierać swoje dzieciaczki?

Ada - moja mama na chłopa ma inny przepis: "osikać i podpalić" :))

Czesc Laski!!!

Aga----- gratki!!!

Iwonka -----a Ty jeszcze karmisz piersia ta???

Sila....Alanku----1 miasiac juz za wami fanfary ;)

Witam sie z ranka.... dzieki za trosske ....ja odetchnelam z ulga wczoraj Dominis pozegnal sie z gorączka i kaszel juz ustal... kamien az spadl mi z serca! a moj Sebcio taki grzeczny tylko dzis mialam akcje a nim w nocy bo niby glodny a nie chcial tak jesc malo jadl i sie zastanawiam czy na to nie ma czasem wplywu zmiana mleka....

Maju------i inne mamusie co karmia sztucznym powiedzcie mi <mam na mysli te laski ktore karmia mlekiem hypoalergicznym>

czy wasze melka a zwlaszcza Twoje Maju jest takie lekko gozkawe? a bynajmniej nie takie slodkie? bo ja amm ten nan1 ha co Ty i mi sie on wydaje taki jakis gozkawy albo nei wiem czy to zepsute czy malo cukru specjalnie tam w nim jest????

Ale dzis slicznie chata blyszczy maly spi drugi na tarasie pilnuje brata jak mamuska klika sobie hahaa.....aja zaraz dolanczam sie do nich i trza sie wziasc za opalanie hahahah ;) bop blada jestem....

Powiedzcie mi jakie papiery trzeba mi9ec do chrztu co jest potrzebne wie juz ktioras??? b ja nawet nie mama czasu podejsc ......???

Dzis mam grila...rodzice maaja wpasc ....juz sie nie moge doczekac.....

Jeju to ja patrzac na was chyba slabo ubieram tego mojego sebcia... bo jak jest taki skwar to ja go ubieram w body z krotkim rekawem na to kaftanik i na to spioszki i na nozki skarpetki i do wzoka leci a na niego cienki coyk... aaaa i cieniutka czapeczka bawelniana ... nioe za slabo go ubieram teraz??? sama juz nie wiem.....

Ale on juz ciezki sie robi mowie Wam... masakra juz mi reka czasem mdleje.... ale kurde nie usmiecha sie jeszcze no czy mi rosnie ponurak no?? ja z nim tyle gadam ze az mi sucho w gardle o bojciu a wyspiewam sie przy nim za wszystkie czasy...a ten promyczek nie chce sie do mamci usmiechnac nooo ;)

Jak Wy sie macie? jak wam nocka mija?jeju jeszcze niedawno nie moglysmy sie doczekac az nasze skarbeczki beda juz przy nas...a teraz ja w pogoni za sumiechem jego i za gaworzeniem ;) Bojciu ale ten czas leci.... ;)

OK MYKAM JUZ JA TEN TARAS POKI JESZCZE MALY SPI ;) A WAS GORĄCO POZDRAWIAM... BUZIAKI MILEGO DNIA.....:-D:-D:-D

a CO Z kASIA??????????? POZDRAWIAM JAK WPADNIE ;)

Hej Ala :))

Widzę że zaczynasz sobie organizować życie i całkiem nieźle Ci to wychodzi :) Dzieci na tarasie, opalanie, grilowanie, ale mi narobiłaś smaka :))

Dobrze że Twój Dominiś lepiej się już czuje, ukochaj go mocno od cioteczek, bo my ciągle Sebcia pozdrawiamy a Dominiś pewnie też by chciał?

A Sebastianka dobrze ubierasz, ja tak samo wczoraj ubrałam Pati, i chyba nadal było jej za ciepło bo znowu kilka potówek jej na szyjce wyskoczyło. Kurcze chyba za bardzo dmucham i chucham na moje maleństwo :) Chociaż to nie takie maleństwo już. Wczoraj babka obok mnie karmiła piersią na ławce 2-miesięczną dziewczynkę która była wielkości Patrycji, czyli mam małą olbrzymkę hehe. Jak dorośnie to będzie razem z DD patrzeć na mnie z góry i pluć mi na czubek głowy hihih.

Ala - dzieci szybko się uczą poprzeze naśladownictwo, ja do Pati jak podchodzę to tylko z uśmiechem na buzi i gwarzę do niej, powtarzam jej dźwięki i minki, śpiewam piosenki, łaskoczę, masuję, a wszystko właśnie z uśmiechem i może dlatego ona tak szybko załapała? I co mnie zobaczy to od razu uśmiech, nawet jeśli przez łzy :) to takie słodziutkie...

Ja też się próbuję dowiedzieć czegoś odnośnie chrztu ale u nas kancelaria czynna tylko w środy i piątki a w piątek siedział ksiądz na praktyce co nie umiał mi nic powiedzieć. Ale jak się czegoś dowiem to na pewno przekażę dalej.

Miłej niedzieli wszystkim mamusiom i dzieciątkom.

PS: Patinka właśnie drugi raz dzisiaj zasnęła sama - moja kochana samodzielna dziewczynka :))

reklama
HEJ ALUNIA....

Moje mleko nie tylko gorzkie ale wstrętne....ten NUTRAMIGEN jest ochydny...fuuuuuj...dzięki bogu mały pije.....i jak ci zazdroszczę grillka jak bym se poszła...super....

IZA mówisz osikać i podpalić....:laugh2::-D hmmm...nawet mi sie podoba....

A u nas nocka w miarę mąły włączał syrenę na papu co równe 3 i pół godzny:dry: choć jedne papu mógł se odpuścić i dac mamie pospać ale nie bo po co mamie sen...:happy:

ALUNIA nasza KASIA ma gości ale sądzę że nas na pewno podczytuję;-):tak: i czekamy na Cię kozo....

Dzis wpadnie do mnie koleżanka z warszawy cieszę się niezmiernie bo będę miała z kim pogadać...a moi panowie jeszcze śpią i lepiej niech się nie budzą póki co....a i mam pytanie do kobitek po CC wasz też jeszcze rwie brzuszek wiem,że to dopiero 3 tygodnie po ale dwa ostatnie dni było super a dziś znowu nawet kaszlnąć nie moge...aż mnie to denerwuję....no dobra ngadałam się i idę luknąć czy śpią....

Ludzie doczytałam jak Alunia ubiera swego Sebastianka to ja swego chyba przegrzewam kuźwa już sama nie wiem bo ja to samo co ty ale plus dres i kołderka niby nie gruba ale już sama nie wiem

Do góry