reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietnióweczki 2008

Cześć mamuśki!

Jejku cóż za cudna nocka nam minęła... Wieczorkiem wykąpałam Patrysię, nakarmiłam, opatuliłam jak radziła NiaNia i sama zasnęła po małym marudzeniu. Nawet smoczek nie był potrzebny (ona niezbyt go lubi - ma odruch wymiotny jak jej za głęboko wejdzie, to samo dotyczy cycusia, bardzo płytko ssie). A potem pierwsze budzenie o 1:00, potem o 4:30, bez żadnych komplikacji, a teraz nadal śpi :) Mój mały śpioszek kochaniutki. Takich nocy więcej proszę :)

Dzisiaj wpada wujaszek z przyszłą cioteczką w odwiedziny i poznać nowego członka rodziny.

Adunia a jak Tobie i Amirkowi minęła nocka? Lepiej się już czuje mały książę?
I ogólnie Wam wszystkim dziewczynki? Nasi arystokraci dali pospać dłużej?

Ciekawe co tam u Lady, jak sobie radzi z Sebastiankiem... Silunia też zanikła coś... pewnie z Alankiem pomyka na spacerki kiedy tylko się da :)

Michaś - duży już z Ciebie chłopak! wielkie gratki - stuknął Ci już miesiąc! :-)

Lene, Aga - meldujcie się :) jeszcze w dwupakach?

Nie martwcie się pozostałościami kobietki, one wszystkie znikną, zbledną, staną się mniej widoczne, a Wy się do nich przyzwyczaicie. Podczas pierwszej ciąży dzielnie brzusio smarowałam, ale nikt mi nie powiedział nic o bioderkach, cycuszkach, udach i mam tam niezłą siatę rozstepów. Ale brzusio cacy... a teraz smarowałam wszystko zazwyczaj zwykłym kremem Nivea body i jest ok.
A zbędne kilogramiki zrzucicie do lata, a Wasze pocieszki Wam w tym pomogą... ssanie, dźwiganie dzieciaczków na rękach, gimnastyka nad przewijakiem, spacerki częste gęste i na lato wskoczycie w stroje kąpielowe bez żenady :))

No znikam bo Pati stęka, chyba się budzi albo kupeczkę robi przez sen :)
buźka, paaa

reklama
dzień dobry,

Iza ja Ciebiepodziwiam ze masz czas na wszysko i po pisać, ja jestem moze źle zorganizowana jeszcze

trzyma kciuki za nierozdwojojone kobietki i za rozdwojone z maluszkami :))
my wczoraj kolke miałyśmy - a bardzo uwazam na to co jem :(:)baffled:

Heloł....

Książe kwilił całą noc wzięłam go do siebie nie wytrzymałam tak bym musiała stać przy łóżeczku i wsadzać co chwilę mu smoczek....jeszcze mam nawał w cyckach a ta mała bestia pluje tym nooooooooooooooooo. czemu nie chce...a mi guzy sie robia co chwile i łażę z kapustą po domu....wyglądam sexy...i też na siebie patzreć nie mogę....nie długo wyruszam kupic se jakieś buty bo nie mam i stanik....u nas jutro rano położna a potem jak będzie tak ciepło dalej planuje pierwszy spacer...idę zjem śniadanko....miłego dnia....

Witam wszystkie zajęte mamy :-)

Też Was podziwiam. Obowiązków pewnie masa a czas na pisanie też znajdujecie. Jak Wy to robicie? ;-)

Marysia pomimo wczorajszej rozmowy że zostanie Krystyną nie zdecydowała sie tej nocki na żadne ruchy. Ja już nie wiem jak do niej dotrzeć... a te bezsenne noce - dziś usnęłam o 3 są koszmarne:baffled::baffled::baffled:

Dziendoberek:-)

Nam nocka tez minela przepisowo:tak:, dzieciaczki wyprawione do szkoly:-), Cieciunio po porannej obrobce a mama je sniadanko:-)

Masiu jak Leonek?

Pogoda sie zapowiada sloneczna:-) wiec kolejny dzionek milo leci:tak:

Zycze wszystkim udanego dnia

Aga i Lene a Wam porodu;-)

Czesc kozuchy

Adus widze ze u ciebie lepiej .. mialam kliknac do ciebie wczoraj ale .. czasu bylo malo.. spacer, obiad .. a pozniej stwierdzilam ze sie poloze na chwilke i z mojego spanka wyszlo 4 godzinki drzemoty...:-)

Majeczko gratulacje dal was za pierwszy miesiac......... ale szybko zlecialo:-D

Masia fajnie ze juz jestescie w domku...

Asiakow wspolczuje kolek ...

Luckymama witaj z mala Mi.. sliczna ta twoja ksiezniczka ...i nic sie nie martw bedzie dobrze

Gdzie reszta szalonych mam.. Silka, Iwonka, Kachurek,Madziujka, Renia,...

Witam Mamusie.Pogoda taka cudna że by się chciało na wakacje juz jechać. Ja o dziwo nocki mam przespane. Iwuś je koło 12 w nocy a potem budzi się dopiero koło 6. Potem jeszcze z 2 godzinki spał, a teraz sobie urzęduje.

reklama
jestem znowu.
Leoś śpi, była pani pediatra. Zważyła małego udało się mały waży 3500g :tak::happy::happy::happy: Leo osłuchany, obejrzany.
Trochę jakoś dziwnie ostatnio nam z karmieniem, może to po szpitalu, Leo budzi się nerwowy podziumga i koniec w cyckach pusto, a miękkie kapcie się zrobiły, nie wiem czy to z nerwów czy co?? pediatra mówi, żeby jak najczęściej przystawiać i próbować odciągnąć tylko jak Leo opróżni cyc to co odciągnąć:sorry2: a jeszcze teraz powiedziała, że ładnie przybiera na wadze i już tylko jeden raz dziennie butla, której i tak hrabia nie chce:nerd:

Do góry