obydowakacji
Fanka BB :)
tak !@SweetCookies
@obydowakacji
@mammania
@Palusia1210
@Bobobejbe4
Chcecie mieć dostęp do grypy prywatnej?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak !@SweetCookies
@obydowakacji
@mammania
@Palusia1210
@Bobobejbe4
Chcecie mieć dostęp do grypy prywatnej?
ja się zastanawiam cały czas jak to będzie z moją małą i czy ona zrozumie, zaakceptuje... No wlale w sumie nie ona pierwszaJa córce powiedziałam zwyczajnie, że będzie miała jeszcze brata lub siostrę.
W poprzedniej ciąży też po prostu powiedziałam że będzie starszą siostrą.
jak jest potrzeba i nikt się nie zdecydował to mogę pomócUwierz mi moderator nie mam dużo do roboty.
idź jeszcze raz na USG do innego lekarza. Proponuję takie rozwiązanieCześć, ja miałam wczoraj badanie prenatalne, ale nie miałam weny pisać... A teraz znowu sobie ponarzekam... Samo badanie przeprowadzona mało delikatnie, też mnie lekarz wytłukł po brzuchu i jeszcze jego komentarz "czy dziś choć jedno dziecko będzie leżało NORMALNIE?" Tak, że pamiętajcie dziewczyny przed badaniem, żeby pouczyć wasze dzidzie jak mają leżeć, żeby nie robić kłopotu panu doktorowi
No i tak walił po brzuchu, maluch biedny latał od ściany do ściany, doktor mierzył i mierzył i tak: serduszko ok, przeplywy ok, ALE jest opóźnione kostnienie nosa, co razem z moim wiekiem nie napawa optymistycznie Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie?
Wyniki za tydzień, wizyta u gin dopiero 8.10., a ja od wczoraj tylko o tym myślę
u mnie w pierwszej ciąży wogole nosa nie widzieliMówił, że na tym etapie powinny być widoczne 3 kosteczki w budowie nosa, a jednej brakuje. Przeziernosc karkowa jest ok. Będzie jeszcze test z krwi, ale to też nic nie wyjaśni, bo już na podstawie wieku te wyniki będą gorsze od przeciętnych. Już w poprzedniej ciąży ryzyko chorób miałam wyższe, ale na usg wszystko było dobrze, więc się tym bardzo nie przyjęłam. A teraz nie bardzo mam się czym pocieszać...
w zależności od tego jakie ryzyko wyjdzie czy pośrednie czy duże oczywiścieWyniki będą pewnie w przyszłym tygodniu, jeszcze nie wiem, co z nimi zrobię. Lekarz mówił, ze w przypadku nieprawidłowości w usg i pappa potrzebna będzie dalsza diagnostyka, bo oba te badania oceniają tylko ryzyko, nie są to metody diagnostyczne. Żeby coś wiedzieć na pewno to tylko amniopunkcja
Hej, ale jak to? Ciąża była zbyt młoda czy dzidziuś nie chciał się pokazać?u mnie w pierwszej ciąży wogole nosa nie widzieli
Wielicka? Nie, ja byłam gdzie indziej. SpokojnieA może wiedzieć gdzie w Krakowie też dostalam dziś skierowanie na wielocka 42a
Tak!Takie osoby dały przy poście o grupie prywatnej.
@Deess.
@Klaudzia
@Elmo25
@Coronita
@Mloda_mama_24
@Wajfaj
@Satniva
@Mamakingi15
@xxxangelika
@figusia
@pinnacce
@Gosia0210