reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2025

Współczuję tak beznadziejnego podejścia lekarza.
Czy po USG coś mówił o tym nosku?
Mówił, że na tym etapie powinny być widoczne 3 kosteczki w budowie nosa, a jednej brakuje. Przeziernosc karkowa jest ok. Będzie jeszcze test z krwi, ale to też nic nie wyjaśni, bo już na podstawie wieku te wyniki będą gorsze od przeciętnych. Już w poprzedniej ciąży ryzyko chorób miałam wyższe, ale na usg wszystko było dobrze, więc się tym bardzo nie przyjęłam. A teraz nie bardzo mam się czym pocieszać...

reklama
Współczuję takiego badania :( myślę, że jeżeli masz możliwość to najlepiej będzie to skonsultować z lekarzem, któremu ufasz wcześniej niż 8.10. To jeszcze kupa czasu, a dodatkowe nerwy nie są Ci teraz potrzebne
Wyniki będą pewnie w przyszłym tygodniu, jeszcze nie wiem, co z nimi zrobię. Lekarz mówił, ze w przypadku nieprawidłowości w usg i pappa potrzebna będzie dalsza diagnostyka, bo oba te badania oceniają tylko ryzyko, nie są to metody diagnostyczne. Żeby coś wiedzieć na pewno to tylko amniopunkcja

Wyniki będą pewnie w przyszłym tygodniu, jeszcze nie wiem, co z nimi zrobię. Lekarz mówił, ze w przypadku nieprawidłowości w usg i pappa potrzebna będzie dalsza diagnostyka, bo oba te badania oceniają tylko ryzyko, nie są to metody diagnostyczne. Żeby coś wiedzieć na pewno to tylko amniopunkcja
a nie myślałaś zrobić sanco lub inne nifty żeby wykluczyć nieprawidłowości?

Cześć, ja miałam wczoraj badanie prenatalne, ale nie miałam weny pisać... A teraz znowu sobie ponarzekam... Samo badanie przeprowadzona mało delikatnie, też mnie lekarz wytłukł po brzuchu i jeszcze jego komentarz "czy dziś choć jedno dziecko będzie leżało NORMALNIE?" 😳 Tak, że pamiętajcie dziewczyny przed badaniem, żeby pouczyć wasze dzidzie jak mają leżeć, żeby nie robić kłopotu panu doktorowi 😉
No i tak walił po brzuchu, maluch biedny latał od ściany do ściany, doktor mierzył i mierzył i tak: serduszko ok, przeplywy ok, ALE jest opóźnione kostnienie nosa, co razem z moim wiekiem nie napawa optymistycznie 😞 Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie?
Wyniki za tydzień, wizyta u gin dopiero 8.10., a ja od wczoraj tylko o tym myślę
Współczuję badania i lekarza 😢 a można wiedzieć gdzie było robione ? W jakim mieście ?

Cześć, ja miałam wczoraj badanie prenatalne, ale nie miałam weny pisać... A teraz znowu sobie ponarzekam... Samo badanie przeprowadzona mało delikatnie, też mnie lekarz wytłukł po brzuchu i jeszcze jego komentarz "czy dziś choć jedno dziecko będzie leżało NORMALNIE?" 😳 Tak, że pamiętajcie dziewczyny przed badaniem, żeby pouczyć wasze dzidzie jak mają leżeć, żeby nie robić kłopotu panu doktorowi 😉
No i tak walił po brzuchu, maluch biedny latał od ściany do ściany, doktor mierzył i mierzył i tak: serduszko ok, przeplywy ok, ALE jest opóźnione kostnienie nosa, co razem z moim wiekiem nie napawa optymistycznie 😞 Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie?
Wyniki za tydzień, wizyta u gin dopiero 8.10., a ja od wczoraj tylko o tym myślę
Czasem zastanawiam się dlaczego niektórzy ludzie wybierają dany zawód jeśli nie potrafią być uprzejmi względem drugiego człowieka? 😐
Co do samego badania ja osobiście skonsultowałabym z drugim lekarzem. Nie jesteśmy nieomylni. Skoro maluch nie był chętny żeby się pokazać jak należy to istnieje prawdopodobieństwo błędu.

Eh 😒 a ja byłam dziś na wizycie. Ogólnie jestem po in vitro i teraz zmieniłam lekarza, bo ten co robił mi in vitro stwierdził że mogę już iść do prowadzącego. I tu wielki szok bo nowy lekarz stwierdził że ciaze po in vitro do 12 tygodnia powinien prowadzić lekarz który go wykonał. Ja jestem w 9+5. Był w wielkim szoku że nie miałam robionych badań na chlamydie i mycoplasme bo to jest niebezpieczne dla ciazy. Oczywiście pobrał wymazy ale przy okazji mnie nastraszył. I teraz już zaczęłam się stresować czy wszystko będzie ok 😒 na usg wyszło że dzidzius ma 2.9cm tetno 167 ogólnie wszytko ok🙂 ale stres jest

Eh 😒 a ja byłam dziś na wizycie. Ogólnie jestem po in vitro i teraz zmieniłam lekarza, bo ten co robił mi in vitro stwierdził że mogę już iść do prowadzącego. I tu wielki szok bo nowy lekarz stwierdził że ciaze po in vitro do 12 tygodnia powinien prowadzić lekarz który go wykonał. Ja jestem w 9+5. Był w wielkim szoku że nie miałam robionych badań na chlamydie i mycoplasme bo to jest niebezpieczne dla ciazy. Oczywiście pobrał wymazy ale przy okazji mnie nastraszył. I teraz już zaczęłam się stresować czy wszystko będzie ok 😒 na usg wyszło że dzidzius ma 2.9cm tetno 167 ogólnie wszytko ok🙂 ale stres jest
Ja miałam ostatnią wizytę w klinice w 10 tygodniu , a do lekarza prowadzącego ide w przyszłym . To będę już 12+4.
Dziwne że klinika nie zrobiła Ci tych badań , bo ja jestem przebadana z każdej strony :/
Bierzesz jakieś leki jeszcze ?

reklama
Ja miałam ostatnią wizytę w klinice w 10 tygodniu , a do lekarza prowadzącego ide w przyszłym . To będę już 12+4.
Dziwne że klinika nie zrobiła Ci tych badań , bo ja jestem przebadana z każdej strony :/
Bierzesz jakieś leki jeszcze ?
Tak cyclogest 2 x dziennie do końca tygodnia a potem ma brać raz dziennie do końca miesiąca i siofor to też mam brać do końca września

Do góry